Προσφατα
.

21.3.15

Υπουργείο Κομαντατούρ

Αντί να απειλεί τους δανειστές, η κυβέρνηση κάνει το βασανιστήριο της φάλαγγας στους Έλληνες

Μαρία Τσολακίδη
Μια πρωτοφανή επίθεση προς τους Έλληνες οφειλέτες έκανε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη από το βήμα της Βουλής. "Όσοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα των 100 δόσεων και δεν το κάνουν θα ελεγχθούν από την Εφορία", είπε με αυστηρό ύφος η αριστερή υπουργός. 

Η κυβέρνηση εμμένει ότι το σχέδιο Σαμαρά-Βενιζέλου των 100 δόσεων ήταν τόσο υπέρ του λαού που πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι όσοι χρωστούν στο δημόσιο, ακόμα και αν το Δημόσιο δεν έχει παράσχει τίποτε από τις υπηρεσίες του για τις οποίες οι πολίτες πληρώνουν τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια.

Η υπουργός της κυβέρνησης δεν σταμάτησε μόνο στις απειλές αλλά κατηγόρησε τους 4 εκατομμύρια πολίτες (παραπάνω από τον μισό ενεργά εργασιακό πληθυσμό) ότι είναι υπαίτιοι που το ελλειμματικό  ΑΕΠ είναι τόσο υψηλό και βάση αυτού μάς πιέζουν οι δανειστές-επιτηρητές. "Σχεδόν το 40% του ΑΕΠ είναι χρέη των πολιτών προς το Κράτος", είπε η κ. Βαλαβάνη. 

Οι Έλληνες φταίνε για το ελλειμματικό ΑΕΠ
Χωρίς να αναλογιστεί για το πώς προκλήθηκε αυτή η μεγάλη αύξηση χρεών και αποφεύγοντας να δώσει τα στοιχεία για το τι καταστροφή έπαθαν οι πολίτες από τα μνημονικά μέτρα των δανειστών, η υπουργός ούτε λίγο, ούτε πολύ, "μάλωσε" τους κακούς Έλληνες πολίτες που δεν είναι τυπικοί να πληρώνουν τα μνημονιακά μέτρα για να μπορέσει η κυβέρνηση που η ίδια υπηρετεί να είναι αγαπητή στους εταίρους-επιτηρητές. 

Όμως η ίδια υπουργός δεν αναλογίζεται ότι στους Έλληνες το Κράτος χρωστάει το 40% του ΑΕΠ και όχι ότι οι πολίτες χρωστάνε σε αυτό. Βάση των στοιχείων που η ίδια έφερε στην Βουλή με γνώμονα το ΑΕΠ οι Έλληνες χρωστούσαν στο κράτος το 2000 μόλις το 4,8%. Μετά από την είσοδο στην ΟΝΕ και μετά το μαφιόζικο κόλπο με το Χρηματιστήριο επί Σημίτη, οι Έλληνες χρωστούσαν μόνο το 17% του ΑΕΠ. Από το 2010 που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο που κατέστρεψε παραγωγή, εμπόριο και αξίες ακινήτων το Κράτος επέβαλλε στους Έλληνες να χρωστάνε το 40% του ΑΕΠ.

Έρχεται, λοιπόν η κυρία Βαλαβάνη και αθωώνει όλες τις καταστρεπτικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των μνημονιακών κυβερνήσεων κατηγορώντας τους Έλληνες ότι είναι υπαίτιοι σχεδόν για το 1/4 του χρέους της Ελλάδας. 
Είναι πολύ εύκολο και για αυτή την υποτελή στους δανειστές κυβέρνηση να ξεκινήσει να στέλνει εφοριακούς να φοβίζουν τους Έλληνες με κατασχέσεις αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει τον έλεγχο για τους πολιτικούς που κατέστρεψαν τους Έλληνες. 

Η κυρία Βαλαβάνη αν και (όπως δημοσίως η αδελφή της τόνισε υπερασπίζοντάς την στην κριτική που της γίνεται λόγω της ιδιωτικής της περιουσίας)  πέρασε από βασανιστήρια και φάλαγγα επί Χούντας χωρίς να "σπάσει", φαίνεται ότι πήρε πολλά μαθήματα από τους βασανιστές της κάνοντας  σήμερα ψυχολογική φάλαγγα σε αυτούς για τους οποίους επί δικτατορίας υποστηρίζει ότι δεν "έσπασε". 

Ερώτημα είναι αν οι χιλιάδες αυτόχειρες Έλληνες των τελευταίων 5 χρόνων και όσοι θα πηδήξουν από τα μπαλκόνια "σπρωγμένοι" από τις εφόδους της Εφορίας θα καταμετρηθούν στα χαρτιά της κυρίας Βαλαβάνη ως ελλειματικό ή πλεονασματικό ποσοστό στο ΑΕΠ της. 


Ποιος χρωστάει σε ποιον, κυρία υπουργέ;
Ένα από τα ιδρύματα που η Ελλάδα εμπιστεύεται είναι το γερμανικό Ίδρυμα Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler, το οποίο συνεργάστηκε με τους καθηγητές ελληνικών Πανεπιστήμιων, Τάσο Γιαννίτση και Σταύρο Ζωγραφάκη, για μια έκθεση που αποδεικνύει ότι οι απειλές της κυρίας Βαλαβάνη είναι γκεμπελίστικες. Στην έρευνα του προαναφερόμενου ιδρύματος διαπιστώθηκε ότι τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας φορολογήθηκαν κατά 337% περισσότερο εν μέσω κρίσης όταν τα υψηλά που ΘΑ κυνηγούσε η κυβέρνηση φορολογηθήκαν μόνο με αύξηση 9%.

Η έρευνα πηγαίνει όμως και ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν πολύ πιο εκτεταμένες από ό,τι χρειαζόταν στην πραγματικότητα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο. 
Επιπλέον αναφορικά με τις μειώσεις μισθών η έρευνα σημειώνει ότι αυτές ήταν πολύ πιο επίπονες στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με τον δημόσιο. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι μειώσεις που αποφασίσθηκαν για μισθούς του δημοσίου είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη είτε αποσύρθηκαν, εν μέρει, λόγω δικαστικών αποφάσεων
Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%.
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το αχαρο μα και αστειο κομβοι
του κυβερνωντος θιασου ενω ερπει
μπροστα στους δανειστες επιτιθεται εναντιον των φτωχοποιημενων ελληνων
μ εναν χυδαιο τροπο χειροτερο απ
αυτον των προκατοχων των Αφου δικαιωνεται τα βαρβαρα μετρα των
Σαμαροβενιζελων δουλεψτε σκληρα
να φτιαξτε εναν ενιαιο φορεα οπου
να ειστε ολοι μεσα και ναστε πιο
αποτελεσματικοι και στην εισπραξη
των φορων Μια τετοια ενοτητα η συμ
πραξη με την αντιδραστικη ΝΔ και
Πασοκ δεν την αποκλειουμε melito

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αυτή την εργολαβία στην ψευτοκριτική δεν θα την καταλάβω ποτέ, εκεί που πάτε να εκφράσετε άποψη, ξεπέφτετε στην ξύλινη γλώσσα τύπου "Ριζοσπάστης", με (ανεδαφικά) τσιτάτα του στυλ "χιλιάδες αυτόχειρες των τελευταίων 5 ετών"!!!

Αλήθεια τώρα;; Χιλιάδες;; Όχι μόνο είστε εκτός τόπου και χρόνου αναπαράγοντας "μύθους" που σας βολεύουν αλλά ασελγείτε κιόλας στα πτώματα εκείνων που πράγματι έφτασαν στην απόγνωση λόγω της κρίσης. Τους επικαλείστε ματαίως για να αποδείξετε το όποιο δίκιο σας... ο θάνατός τους βουτυράκι στο ψευτοεπαναστατικό ψωμάκι σας.

Φρίκη αυτή η χώρα από κάθε άποψη....

Ανώνυμος είπε...

1) Η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με τις συστάσεις του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ;;;

σχετικό: Έκθεση του ΟΗΕ για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα

https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/05/06/έκθεση-του-οηε-για-την-καταπάτηση-των-α/

2) Με κρατικά έσοδα 2.990 δις, εμείς αυξήσαμε το χρέος από 8 σε 327 δις € ;;;;

https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/09/17/τυχαίο-δεν-νομίζω-με-κρατικά-έσοδα-2-990-δι/

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ....

Από τα λόγια πέρασαν στις πράξεις



"Πρωτοφανής κίνηση από το ΥΠΟΙΚ: Έστειλαν κατασχετήρια για οφειλές πριν από την 27η Μαρτίου!


του Γιώργου Δημητρομανωλάκη
Σε μια πρωτοφανή κίνηση , η οποία αποτυπώνει και την έλλειψη ρευστότητας στο δημόσιο, προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών. Ενώ η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων, που ξεκίνησε σήμερα, ολοκληρώνεται στις 27 Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε κατασχετήρια σε τράπεζες για φορολόγηση εκείνων που έχουν ληξιπρόθεσμα από τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι οι τράπεζες να μπλοκάρουν χιλιάδες λογαριασμούς. Μετά από αυτή την αψυχολόγητη κίνηση οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν στην ανάληψη των ποσών αυτών υπέρ του ελληνικού δημοσίου, ενώ παράλληλα εμποδίζεται ο φορολογούμενος να ενταχθεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Καλό είναι από το Υπουργείο Οικονομικών να ξαναδούν το θέμα και να παρέμβει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο υπουργός."


http://politicanea.blogspot.com/2015/03/27.html