Προσφατα
.

17.3.15

Γερμανός υπουργός απειλεί Έλληνες μετανάστες

Οι Γερμανοί "βοήθησαν" τους Έλληνες κατά την 7ετή περίοδο της Χούντας
Κατερίνα Γκαράνη
Η απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μάικλ Ροθ, λίγες ημέρες πριν μεταβεί στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου Μέρκελ, αντί να κλείνει πληγές με τον ελληνικό λαό, ανοίγει χειρότερες.
Ο κ. Ροθ εκπρόσωπος του "περήφανου γερμανικού λαού" (σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη) θέλοντας να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα για  να ξεχάσουμε το τι έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πετάει την μπάλα στην περίοδο της δικτατορίας και στους Έλληνες μετανάστες της δεκαετίας του '60. "Κατά τη διάρκεια της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας πολλοί Έλληνες ήρθαν να εργαστούν στη Γερμανία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει σχέσεις εντός της χώρας. Αυτοί οι δεσμοί πρέπει να ενισχυθούν, όχι να αποδυναμωθούν".


Απειλεί τους Έλληνες μετανάστες ο Γερμανός 
Ο κύριος Ροθ ως περήφανος Γερμανός, τολμά μέσα από την διπλωματική του δήλωση να απειλήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που αναγκάστηκαν λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων τους να μεταναστεύσουν στην Γερμανία για μεροκάματο. Για το πώς είναι δυνατόν να "αποδυναμωθούν" οι δεσμοί των Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, ο κύριος Ροθ δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Την απάντηση για το πώς "βοήθησε" η Γερμανία παίρνοντας εργάτες που λόγω του χαρτιού των κοινωνικών φρονημάτων στην Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν να βρουν δουλειά (αν απέφευγαν τα ξερονήσια της εξορίας) την έδωσε όταν ρωτήθηκε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για την 4ετη Κατοχή των Γερμανών την δεκαετία του '40. "Πολιτικά και νομικά το θέμα έχει κλείσει για εμάς. Η Γερμανία έχει ευθύνη και ιστορικό χρέος, καθώς οι ναζί διέπραξαν φοβερά εγκλήματα στη Γερμανία. Δεν μπορούν να συνδεθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις με την τωρινή παροχή βοήθειας. Αυτό το θέμα έχει κλείσει. Παρ' όλα αυτά, είμαστε σε θέση και θέλουμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε την Ελλάδα", είπε ο υπουργός της κ. Μέρκελ. 
Το θέμα για τους "περήφανους" Γερμανούς δεν είναι ότι δεν αποδέχονται τα εγκλήματα των πατεράδων τους, αλλά το πως θα μετατρέψουν το "ιστορικό τους χρέος" απέναντι στην Ελλάδα όχι με τις αποζημιώσεις που πρέπει να πάρουν τα εκατοντάδες κατεστραμμένα χωριά της Ελλάδας και οι απόγονοι των θυμάτων, αλλά να δώσουν οικονομική βοήθεια μέσω νέου δανείου. 
Θέμα εγείρεται μετά τις δηλώσεις του κ. Ροθ, για το πώς μπορεί  "να αποδυναμωθούν" οι σχέσεις των χιλιάδων  νεομεταναστών Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την χώρα εξαιτίας της "οικονομικής κρίσης" και των σκληρών μέτρων των Μνημονίων που επέβαλλε και η Γερμανία.  

Κατοχικό δάνειο Νο2
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο θα είναι η σημαντικότερη από όλες όσες έχει κάνει σε άλλες πρωτεύουσες "περήφανων εθνών" και οικονομικών λόμπι. Τη Δευτέρα αν ο κ. Τσίπρας δώσει τα χέρια με την κ. Μέρκελ αποδεχόμενος οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια με την υπογραφή της Γερμανίας, συνεχίζει να βάζει την Ελλάδα στο δεύτερο Κατοχικό Δάνειο που παίρνουν οι Ευρωπαίοι (με πρώτους τους Γερμανούς), και το ονομάζουν "χρέος". Δανείζουν αέρα (σύμφωνα με τον κύριο Φλαμπουράρη) και παίρνουν γη, ύδωρ και ζωές Ελλήνων. 
Επίσης, αναμένουμε την απάντηση των δύο "εθνικών" σωτήρων της Ελλάδα, των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών (Καμμένου και Κοτζιά) να δώσουν απάντηση στον κύριο Ροθ για τα όσα δήλωσε στο N-TV.
Ειδικά, ο κύριος Κοτζιάς που είναι αριστερών καταβολών θα πρέπει να θυμίσει στον κύριο Ροθ και στον ελληνικό λαό ποιοι εξωτερικοί πολιτικοί παράγοντες επέβαλλαν την 7ετή Χούντα στην Ελλάδα, ποιοι Ευρωπαίοι την αποδέχθηκαν ως κυβέρνηση επί 7 ολόκληρα χρόνια και ποιοι έστρωσαν το χαλί για τους φιλοευρωπαίους ηγέτες της Δημοκρατίας που οι υπογραφές τους έφεραν την Ελλάδα στο Μνημόνιο το 2010. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια