Προσφατα
.

15.3.15

Βαρουφάκης, ο μέγας Μερκελιστής

"Πρόγραμμα Μέρκελ", η Γερμανία κάνει το παιχνίδι στις νέες επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τραπεζών

Ξενοφώντας Ερμείδης
Έσπασε όλα τα ιστορικά ρεκόρ αυτοναιρέσεων ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης. Πριν κλείσει 24ωρο διαψεύδει τον εαυτό του ότι δήλωσε στο φόρουμ της λέσχης Ambrosseti πως θα παγώσει κάποιες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις για να ικανοποιήσει τους δανειστές- εταίρους. Επανήλθε με δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής λέγοντας ότι "πότε δεν είπαμε ότι θα αθετήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις". 

Ο κύριος Βαρουφάκης θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός δεν είχε ποτέ άλλοτε κυβέρνηση και ότι μόνο το τελευταίο δίμηνο κυβερνάται. Νομίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τι σημαίνει όταν μια κυβέρνηση λέει "πάγωμα" δεσμεύσεων. Ο υπουργός θεωρεί ότι η επιπολαιότητα που διέπει τις δηλώσεις του μπορεί να περάσει άνευ σκληρής κριτικής από τον πολίτη. 

Απόδειξη του συνδρόμου Μινχάουζεν που διέπει τον Έλληνα υπουργό είναι ότι επί δύο μήνες διατυμπανίζει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να έχει επιτέλους εθνική κυριαρχία η οποία δεν μπαίνει υπό καμία συζήτηση από τους εταίρους, αλλά στις τελευταίες του δηλώσεις τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για την Ελλάδα, αλλά θα προσαρμόσει τις άμεσες ανάγκες του λαού για να έχουν λόγο πρωτίστως οι Ευρωπαίοι εταίροι. "Οι δεσμεύσεις μας θα τοποθετηθούν έτσι ώστε να συμφωνούν με την διαπραγματευτική μας στάση στην Ευρώπη", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι προέχει η διπλωματία για χάρη των δανεικών από την ίδια την εθνική κυριαρχία που ακυρώνεται με την παραπάνω δήλωση του κυρίου Βαρουφάκη. 

Οι Έλληνες θα πληρώνουν τις νέες "επενδύσεις"
Τι δουλειά έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που λίγες μέρες πριν ο Γιούνκερ ενέκρινε πακέτο 315 δις για 2,000 επενδυτικά σχέδια, με την Ελλάδα και με την κυρία Μέρκελ που υποστηρίζει σκληρή λιτότητα; Μέχρι να μάς το εξηγήσει ο κύριος Βαρουφάκης δεν είχε απολύτως καμία . Όμως η ποσοτική χαλάρωση που προτείνει ο υπουργός δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων όπως διαφημίζει η κυβέρνηση .

Ο οικονομικός εγκέφαλος της ελληνικής κυβέρνησης λέει την αλήθεια για του τι είδους επενδυτική βοήθεια θα λάβει η Ελλάδα μέσω της ΕΤΕ. Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτούνται από ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα γίνονται επενδύσεις με τα ομόλογα αυτά και μετά η ΕΚΤ θα παίρνει τα ομόλογά της από την δευτερογενή αγορά  με τον ανάλογο τόκο πίσω. Τον τόκο θα τον αποδίδει στα μέλη-κράτη που θα βάζουν τα λεφτά για να γίνονται αυτές οι επενδύσεις. 

Μην ξεχνάμε ότι τα ομόλογα της Ελλάδας τα διαχειρίζεται αποκλειστικά η ΕΚΤ. Η Ελλάδα δηλαδή, θα εξουσιάζεται επενδυτικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με λεφτά που ανήκουν  και στην ίδια. Εμείς θα βλέπουμε επενδύσεις, και το ταμείο θα το κάνουν η ΕΤΕ και η ΕΚΤ. Οι Έλληνες θα παίρνουν μόνο την υπόσχεση για μια θέση εργασίας με μισθό στα μέτρα του κέρδους των επενδυτών. Οι επενδύσεις θα αφορούν "έργα εθνικής σημασίας" όπως αυτά που ξεκίνησαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις υπό μνημονιακών όρων. 

Η Γερμανία πίσω και από τις νέες "επενδύσεις"
Όλο αυτό το φοβερό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας ο κύριος Βαρουφάκης θέλει να το βαπτίσει "Πρόγραμμα Μέρκελ" και αναρωτιόμαστε το γιατί. Την απάντηση δεν την δίνει ο κύριος Βαρουφάκης, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω ομολόγων, που τον πρώτο λόγο τον έχει η Γερμανία ουσιαστικά και όχι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,για το ποιες επενδύσεις θα γίνουν, ποιοι θα βγάλουν λεφτά από το παζάρι "ανάπτυξης" στις πλάτες των Ελλήνων θα τον έχει η "φίλη" Γερμανία. 
Και όλα αυτά για να υποστηρίξει ο κύριος Βαρουφάκης ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πλήρωσαν τις λογιστικές απώλειες των τραπεζών λόγω "οικονομικής κρίσης". Με αυτό που λέει δηλώνει ότι πρώτοι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν τα περισσότερα από τα δάνεια προς την Ελλάδα και πρέπει να τα πάρουν πίσω, όπως συνεχώς αναφέρει ο υπουργός Σόιμπλε! 
Αντί όμως, ο Έλληνας υπουργός να ζητήσει από το αφεντικό όλων των τραπεζών, που είναι η ΕΚΤ, να πληρώσουν τις λογιστικές τους απώλειες οι ίδιες οι τράπεζες μέσω της ΕΚΤ σε όλους τους Ευρωπαίους φορολογούμενους που θίχτηκαν οικονομικώς (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων), αντιθέτως βάζει ακόμα μία τράπεζα στο παιχνίδι του πλιάτσικου.Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με ταμπέλα την πρωτεργάτρια χώρα που έφερε την Ελλάδα στην πτώχευση τιμώντας την με το όνομα του νέου σχεδίου Βαρουφάκη, ως "Πρόγραμμα Μέρκελ". 
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Αν κάνουν τέτοιες κωλοτούμπες σε διάστημα 2 μηνών τότε πόσες θα γίνουν στη τετραετία?Αλίμονο μας,κάθε φορά που θα σφίγγουν τη θηλιά οι γερμανοί η κωλοτούμπα θα είναι εκ των ων ουκ άνευ.Προσπαθεί ο καημένος,αλλά ζητάει και ο οργανισμός του λίγο γκλαμουριά,αλλά αυτά θα πρέπει να είναι στο περιθώριο όταν κρατάς στα χέρια σου τις τύχες εκατομμυρίων συμπατριωτών σου.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα εικόνας.Τι θέλω να πω.Εννοώ ότι θα κάνει τα πάντα,ακόμη και κωλοτούμπα ολκής προκειμένου να μη διακινδυνέψει κατάρρευση,δε θα το άντεχε όχι τόσο για κοινωνικούς λόγους,αν και είναι κι αυτό μια παράμετρος,αλλά επειδή είναι η πρώτη αριστερή,έστω του γλυκού νερού κυβέρνηση εξ αριστερών,κι αυτό θα αποτελεί όνειδος να έχανε την εξουσία άδοξα μετά από 70-80 χρόνια αγώνων.Μα η ουσία είναι το κάνεις για την εξουσία ή έχεις απαντήσεις που πραγματικά οδηγείς ένα λαό που σε τίμησε με την εμπιστοσύνη του σε ήρεμα νερά και κυρίως στη πραγματική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια?