Προσφατα
.

11.3.15

Το Δίστομο ξεπλένει την ελληνική ξεφτίλα

Το Δίστομο βάζει η κυβέρνηση σαν ασπίδα για να ανταποδώσει το "χαστούκι" που έφαγε ο Βαρουφάκης από τον Σόιμπλε στο Γιουρογκρούπ 

Κατερίνα Γκαράνη
Μετά από το φιάσκο της διαπραγμάτευσης του τελευταίου Γιουρογκρούπ, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ξεκίνησε πόλεμο αποκλειστικά στην Γερμανία εγείροντας ξαφνικά ως πρώτο θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η πρώτη απειλή εναντίον των Γερμανών αφορά  στις αποζημιώσεις 28 εκατ. ευρώ σε συγγενείς θυμάτων του Γ' Ράιχ που έχουν επιδικαστεί το 1998 από την Ολομέλεια του Άρειου Πάγου. Η κυβέρνηση απειλεί με κατάσχεση του κτιρίου του  Ινστιτούτου Γκαίτε  Αθηνών το οποίο ανήκει στο γερμανικό δημόσιο.

Ο Σημίτης "πούλησε" το Δίστομο 
Το 2000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμη να στείλει κλητήρα για να κατάσχει το εν λόγω κτίριο ως αποζημίωση για τους συγγενείς των δολοφονηθέντων του Διστόμου. Όμως, το Δίστομο έγινε και εκείνη την εποχή από μαρτυρικός τόπος, μέσω διπλωματικών διενέξεων. Ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης, σταμάτησε την κατάσχεση για να εγκρίνει η Γερμανία την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. 

Βέβαια, ο Σημίτης δεν το έπραξε αυτό μόνος του διότι για να αναιρεθεί ή να εκτελεστεί τέτοια απόφαση μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παρέμβει. Ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε την απόφαση κατάσχεσης το 2000 και ο κλητήρας παρέδωσε στο Ινστιτούτο Γκαίτε το κατασχετήριο, λίγες ημέρες μετά την έγκριση της Γερμανίας να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόδωσε τους Διστομήτες παίρνοντας πίσω την εντολή κατάσχεσης.     

Η Δικαιοσύνη έγινε διπλωματία 
Πρέπει όμως οι υπουργοί Δικαιοσύνης που έπραξαν το άδικο εναντίον του Διστόμου να κατανομαστούν, διότι ήταν και οι μοναδικοί, που χωρίς την έγκριση του εκάστοτε πρωθυπουργού, να πράξουν το καθήκον υπέρ των αδικούμενων. Από το 1998 που ο Άρειος Πάγος αμετάκλητα αποφάσισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου πρέπει να αποζημιωθούν, οι υπουργοί που σιώπησαν υπέρ διπλωματικών και οικονομικών συμφερόντων ήταν:
Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Δημήτριος Γουργουράκης, Μιχάλης Σταθόπουλος, Φίλιππος Πελτσάνικος, Αναστάσιος Παπαληγούρας, Σωτήρης Χατζηγάκης, Νίκος Δένδιας, Χάρης Καστανίδης, Μιλτιάδης Παπαϊωάνου, Χρίστος Γεραρής, Αντώνης Ρουπακιώτης, Χαράλαμπος Αθανασίου

Στα χέρια του την υπόθεση για την κατάσχεση ή όχι της ακίνητης δημόσιας περιουσίας της Γερμανίας μέσα στην Ελλάδα έχει αυτή την στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και αναμένουμε αν θα πράξει το δίκαιο ή θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο αν και πάλι η Γερμανία κάνει το χατήρι να δώσει ευκολίες δανείων στην κυβέρνηση, πάντα με το αζημίωτο.

Απειλές για τα μάτια του κόσμου
Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ απειλεί ότι θα κατάσχει γερμανική δημόσια περιουσία εντός της Ελλάδας (που θα έπρεπε ήδη να το κάνει και να μην συγχέει την Δικαιοσύνη με την διπλωματία) και από την άλλη έχει αφήσει την γερμανική ημιδημόσια εταιρεία Fraport να ετοιμάζει να κάνει δικά της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας μέγιστης γεωπολιτικής και οικονομικής αξίας. 

Την στιγμή που ο κύριος Τσίπρας απειλεί μέσω τετελεσμένης απόφασης της Δικαιοσύνης υπέρ του Διστόμου ότι θα τιμωρήσει την Γερμανία για την συμπεριφορά της στις διαπραγματεύσεις για νέο δάνειο, είναι σε ισχύ το "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον" το οποίο ίδρυσαν από κοινού Παπούλιας και Γκάουκ.  Μέσω αυτού του Ιδρύματος η Γερμανία προσπαθεί να κλείσει το θέμα των θηριωδιών που έπραξε στα μαρτυρικά χωριά όλης της Ελλάδας δίνοντας ψίχουλα επιδοτήσεων για έργα Πολιτισμού!
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο το Δίστομο,ολόκληρη η Ελλάδα ποτίστηκε από αθώες ψυχές θύματα της θηριωδίας τους.Αλλά έτσι που το πάμε βλέπω να έχουμε κι άλλα σύγχρονα Δίστομα,αλλά αυτά θα καλλωπιστούν με εξυγιάνσεις,καθάρσεις,ευρωπαικές γλυκανάλατες κορώνες ευρωλαγνείας.Η Ελλάδα στεγνώνει,η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της,η Ελλάδα γυρίζει στο 1950,η Ελλάδα πληρώνει τις ρεμούλες εγχώριων και ευρωπαίων που είχαν όλα τα προηγούμενα έτη αγαστή συνεργασία,και τώρα όλοι είναι ηθικοί ,γαλαντόμοι στην αλληλεγγύη,αδιάφθοροι!Μα και οι πλούσιοι αυτής της χώρας,πόσο καλά παιδιά είναι!!Λεηλάτησαν που λεηλάτησαν,ως πατριώτες κάνουν το καθήκον τους με το παραπάνω,μαζί με τους πολτικούς,αντί να επιστρέψουν τα χρήματα τους στη πατρίδα τους και να βοηθήσουν να ορθοποδήσει η πατρίδα τους,αντί να φτιάξουν μια υγιή οικονομία με επιχειρήσεις να δώσουν δουλειές σε ένα χειμαζόμενο πληθυσμό αυτοί περιμένουν να πιούν κι άλλο το ελάχιστο αίμα της Ελλάδας.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΜΑΡΙΑ,ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ.Αν περιμένετε βοήθεια από τους ξένους κι εσείς οι ίδιοι γκρεμίζετε τη χώρα σε λίγο αποκαίδια όλοι μας θα μαζεύουμε ηλίθιοι.