Προσφατα
.

17.2.15

Η Ευρώπη των...Εβραίων


Κατερίνα Γκαράνη, Γιάννης Λαζάρου   
Στις 18 Οκτωβρίου του 2011 κι ενώ η Ευρώπη είχε μπει πλέον για τα καλά στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση της νεότερης ιστορίας της, η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση κάνει την έναρξη των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου. Στις εκλογές έβαλαν υποψηφιότητα 1,000 Εβραίοι οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στις 54 χώρες της Ευρώπης (οι ευρωπαϊκές χώρες είναι 52, ερώτημα είναι ποιες άλλες δύο χώρες πήραν μέρος ως ευρωπαϊκές σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση). Η εκλογική αναμέτρηση έγινε μέσω διαδικτύου και διήρκεσε 4 μήνες. Στις 16 Φεβρουαρίου το πρώτο στην παγκόσμια ιστορία διακρατικό, εθνικοθρησκευτικό κοινοβούλιο γεννιέται μετά από ψηφοφορία 400,000 ψηφοφόρων από 47 ευρωπαϊκές χώρες με 120 βουλευτές, με έδρα τις Βρυξέλλες και συστεγασμένο στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η Genesis του ΕΕΚ 
Η ιδέα για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου ανήκει στον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες ο οποίος ήταν σίγουρος ότι η νέα αυτή δομή στην Ευρώπη θα έχει μεγάλη επιτυχία. Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση, μία μη κυβερνητική οργάνωση με ιδρυτές τους Εβραίους Ουκρανούς, Ihor Kolomoyskyi και Vadim Rabinovich . Και οι δύο είναι από τις πιο ισχυρές οικονομικές προσωπικότητες παγκοσμίως που ξεκίνησαν τις επενδύσεις τους με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ihor Kolomoyskyi πέρα από τρισεκατομμυριούχος είναι ένα από τα μέλη της Ουκρανικής Επιχειρηματικής Ολιγαρχίας η οποία λύνει και δένει στα πολιτικά πράγματα της Ουκρανίας. Ο Vadim Rabinovich από τον Φεβρουάριο είναι ο αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο είναι βασισμένο να λειτουργεί σύμφωνα με το Κνεσέτ. Τι είναι το Κνεσέτ; Είναι η ομάδα που νομοθετεί στο Ισραήλ με έδρα την Ιερουσαλήμ το οποίο εγκρίνει και χρίζει τον Πρόεδρο της χώρας και επιβλέπει την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι ποιους νόμους και για ποιον θα θεσπίζει και θα επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές του πρώτου εβραϊκού κοινοβουλίου που ιδρύθηκε έξω από το Ισραήλ είναι από όλους τους χώρους. Από επιχειρηματίες και δικηγόρους μέχρι καλλιτέχνες και αθλητές. Βεβαίως ανάμεσα στους 120 υπάρχουν και ραβίνοι όπως ο Arie Zeev Raskin, «ευρωβουλευτής» πλέον της Κύπρου και ιδρυτής της Εβραϊκής Κυπριακής Ένωσης.

Εθνικοθρησκευτικό παραλήρημα
 Στις ομιλίες τους οι Εβραίοι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι επιτέλους το ιδιότυπο αυτό κοινοβούλιο θα είναι η φωνή που θα εκπροσωπεί την ενδυνάμωση της εβραϊκής κοινότητας στην Ευρώπη.

Πιο δεικτικός όμως ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, Tomer Orni, ο οποίος δήλωσε: «Το όραμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εβραίων είναι πλέον μια πραγματικότητα. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός όπως και ότι το νέο κοινοβούλιο είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εβραϊκή εκπροσώπηση στην Ευρώπη. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι το κοινοβούλιο θα είναι μια θετική δύναμη στην κάλυψη των μεταβαλλόμενων συνθηκών και μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός εβραϊσμός». Σημαντικό να σημειώσουμε είναι ότι στην πρώτη επίσημη ημέρα του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου αντιπροσωπεία του είχε συνομιλίες με την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με θέματα όπως ο αντισημιτισμός στην Ευρώπη, στο ΙΡΑΝ και στην ΣΥΡΙΑ. Αυτό που λύνει όμως πολλές απορίες για την δημιουργία ενός θρησκευτικοεθνικιστικού κοινοβούλιου στην καρδιά της «δημοκρατικής» και «πολυπολιτισμικής» Ευρώπης είναι η δήλωση του προέδρου του Εβραϊκού Κοινοβουλίου, Joel Rudinfeld: "Το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κοινοβούλιο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περισσότερο από συμβολικό».


Η Ευρώπη είναι Ισραήλ
Με την δημιουργία του κοινοβουλίου το πρώτο που δημιούργησαν ήταν μία ιστοσελίδα στην οποία πέρα από τα δελτία τύπου για το τι συζητιούνται στις συνεδριάσεις, ασχολείται αποκλειστικά με ειδήσεις που αφορούν μόνο τον σημιτισμό, τον αντισημιτισμό και πολύ έντονα την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ. Επίσης μέλη του ΕΕΚ με φλογερά άρθρα τους ζητούν να πιεστούν στις αποφάσεις τους εκλεγμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κρατών της Ευρώπης Ένωσης για την στάση που πρέπει να κρατήσουν ενάντια στο Ιράν. Ακόμα και το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που πρόσφατα δόθηκε στην Ε.Ε, οι εκπρόσωποι του ΕΕΚ το υπερασπίστηκαν με θέρμη αφού σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα το βραβείο αυτό αφορά αποκλειστικά τους Εβραίους της Ευρώπης που κατάφεραν να επιβιώσουν από το Ολοκαύτωμά τους: «Η Επιτροπή Νόμπελ απονέμει το βραβείο, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να εκτιμήσουν τη διαφορά μεταξύ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και των σημερινών συνθηκών διαβίωσής τους. Το Ολοκαύτωμα ήταν η απόλυτη απάνθρωπη πράξη του πολέμου». 

Παρατηρήσεις 
Το όνομα των Σκοπίων είναι ήδη αποφασισμένο, δεν αναφέρεται ως FYROM όπως στην κανονική ΕΕ, αλλά MACEDONIA όπως φαίνεται στην λίστα με τον αριθμό των εκλεγέντων Εβραίων "ευρωβουλευτών". Φυσικά οι δύο Εβραίοι "ευρωβουλευτές" κ.κ Borbolis Ilias, Reitan Avraam που εκπροσωπούν την Ελλάδα, δεν έφεραν καμία αντίρρηση. (Δείτε την λίστα εδώ Δείτε όλα τα μέλη του ΕΕΚ εδώ). Μεγάλη έκπληξη θα νιώσετε αν καθίσετε και δείτε αναλυτικά τα βιογραφικά των "μεγάλων" Εβραίων που έδρασαν στην Ευρώπη. Θυμηθείτε πως τις τελευταίες ημέρες ήρθε ο Γερμανός "αριστερός" επαγγελματίας τραπεζίτης, Μπερντ Ρίξινγκερ, για να εγκαινιάσει το παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, (μπορείτε να δείτε εδώ). Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η διαδυκτιακή πύλη εύρεσης συντρόφου "dating" με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ άνδρες και γυναίκες Εβραϊκής καταγωγής που κατοικοεδρεύουν στην Ευρώπη. (Δείτε εδώ). Επειδή υποστηρίζουν πως η ΕΕΕ και το ΕΕΚ δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την εξαλείψη του ρατσιστικού αντισημιτισμού στην Ευρώπη, γεννά πολλά ερωτηματικά το συγκεκριμένο "dating" που είναι καθαρά ρατσιστικό. Οι εκλογές έγιναν διαδυκτιακά μέσω της σελίδας της ΕΕΕ. Για να συμμετέχεις στις εκλογές έπρεπε να δηλώσεις όνομα, εβραϊκή καταγωγή, εβραϊκή κοινότητα χώρας που ανήκεις. Σου δινόταν κωδικός με τον οποίο ψήφιζες. Αυτό θυμίζει μάλλον φακέλωμα. Αξίζει να σταθούμε στις δηλώσεις του Joel Rubinfeld μέλους του ΕΕΚ, ο οποίος μεταξύ άλλων μας είπε πως " η Ευρώπη έχει χτιστεί πάνω σε εβραιοχριστιανικές παραδοσιακές αξίες που εδραιώθηκαν στην Ιερουσαλήμ στην Ρώμη και στην Αθήνα". Μπορείτε να δείτε όλες τις δηλώσεις στο Arutz Sheva TV (εδώ). Eπειδή το συνθημά τους είναι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ.

 Επίλογος
Χωρίς καμία διάθεση συνομωσιολογίας  και ευφάνταστων σεναρίων, ακραίων πολιτικών και θρησκευτικών παρατάξεων ανακύπτουν κάποια ερωτήματα.
Γιατί ο αριθμός των μελών είναι 120, νούμερο που το έχουμε ακούσει πολλές φορές ως πρόταση για τον αριθμό των Ελλήνων βουλευτών στο κοινοβούλιο; Γιατί οι Εβραίοι πολίτες της Ευρώπης επέλεξαν να βαφτίσουν το επίσημο  ευρωπαϊκό εβραϊκό πολιτικό όργανό τους όχι ως κοινοβούλιο αλλά ως Ευρωπαϊκό Κογκρέσο που αναφέρεται στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο "WJC"; (δείτε εδώ).
Γιατί το μεγάλο μέλημα των Ελληνικών κυβερνήσεων εν μέσω κρίσης είναι η ενδυνάμωση των Ελληνοϊσραηλινών σχέσεων μετά την προτροπή του Γ. Παπανδρέου για παγκόσμια κυβέρνηση και την ανάγκη για πολιτική ευρωπαϊκή ένωση που υπέρμαχός της είναι η κα Μέρκελ;
Τελικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Martin Schulz, πού προεδρεύει και μιλάει πιο πολύ; Διότι αν δείτε εδώ άλλα μαθαίνουμε.
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί θρέφονται με το μεγάλο παραμύθι της ένδοξης συνάντησης ελληνισμού-χριστιανισμού. Κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια: Ότι ο χριστιανισμός ΓΑΜΗΣΕ τον ελληνισμό! Οι εβραιόσχημοι ρασοφόροι οπαδοί του Ιεχωβά μόνο δηλητήριο στάζουν για τους αρχαίους προγόνους. Φυσικό είναι αφού οι ίδιοι δεν αισθάνονται ούτε 1 % Έλληνες. Πατρίδα τους είναι το Ισραήλ. Ως θέσφατα έχουν τις σκατόπνευστες μαλακίες των ψευτο-προφητών και των λοιπών Ιουδαίων σαλτιμπάγκων. Ποιος ήταν Έλληνας από δαύτους; Ο Σαούλ; Ο Σάιμον, ο Ιούδας; Κερατάδες τοκογύφτοι ήταν όλοι τους.
Η Ελλάδα όχι μόνο έζησε αλλά και μεγαλούργησε για χιλιετίες χωρίς το μίασμα του χριστιανισμού. Ακόμα και στα χρόνια της παρακμής της φιλοσοφίας, τα γονίδια της αμφισβήτησης και του σκεπτικισμού ήταν τόσο ισχυρά που θα έσβηναν από προσώπου γης την εγκληματική συμμορία των χριστιανών, αν δεν μεσολαβούσε ο φιλάργυρος, συμπλεγματικός, αμόρφωτος και σεξουαλικά διεστραμμένος Ρωμαίος. Τα συμφέροντα ήταν πολύ ισχυρά. Οι τοκογλύφοι με όργανο την Ρώμη πέρασαν από λεπίδι όλους τους Έλληνες και όλους όσους σκέφτονταν όπως οι Έλληνες. Η τότε παγκοσμιοποίηση πέτυχε για μερικούς αιώνες. Πάντα με ανήλεες σφαγές αφού οι πληθυσμοί εξεγείρονταν παντού. Ελλάδα, Βρετανία, Γαλατία, Ισπανία, Αφρική, ακόμη και στην ίδια την Ιουδαία η μαφία των αργυραμοιβών ήταν μισητή.

Το Κοινωνικό Συμβόλαιο καταλύεται πάντα από τους αποπάνω. Από τους βασιλιάδες, τους αρχιερείς, τους κοτζαμπάσηδες, τους πολιτικάντες, τους τραπεζίτες. Ο λαός την δουλίτσα του θέλει να κάνει και να ζήσει ήσυχα την ζωούλα του. Όμως η απληστία των εξουσιαστών δεν τον αφήνει. Δεν θέλουν το 90 % που έχουν ήδη, θέλουν το 100%. Όλες οι επαναστάσεις ξεκινούν από την υπερβολική φορολογία των φτωχών και αυτή επιβάλλεται επειδή οι πλούσιοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
Το δίλημμα υπάρχει στο σύστημα από τότε που εφευρέθηκε ο τόκος: επανάσταση ή πόλεμος. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Το σύστημα (οι γνωστοί μπινέδες κοτζαμπάσηδες) σπάνια επιλέγει μια συμβιβαστική λύση υπό την απειλή μιας επανάστασης. Σχεδόν πάντα ψηφίζει υπέρ του πολέμου. Οι τραπεζίτες κάνουν νέες περιουσίες από αυτόν και είναι οι φανατικότεροι θιασώτες του, αν όχι αυτοί που τον προκαλούν
.
Το πρόβλημα της χώρας είναι αυτό που ήταν πάντα: ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΥΦΤΩΝ.

Μας πίνουν το αίμα από το 146 προ Χεσίματος. Είτε λέγονται Ρωμαίοι αυτοκράτορες, είτε Βυζαντινοί φεουδάρχες, είτε Σάιλοκ της Βενετίας, είτε «Φιλέλληνες», είτε ΔΟΕ, είτε Ντόιτσε Μπανκ, είτε ΔΝΤ, είτε ΤΧΣ, η ίδια σκατόφαρα είναι από πίσω. Με μια πολιτική απόφαση τους πετάς έξω, αλλά αυτό θέλει ΑΡΧΙΔΙΑ. Και ποιος τα έχει αυτά τα πολύτιμα εργαλεία; Από αυτούς στο γυαλί ΚΑΝΕΝΑΣ! Για τον ΜΠΟΥΤΣΟ είναι όλη η γαμιόφαρα των πολιτικάντηδων και η «δημοκρατία» τους. Σκουπιδοτενεκές και χέστρα της γυφτο-ολιγαρχίας. Γιατί άραγε ο ψυχάκιας ο Σαμαράς μαζί με τον ΓΑΠ που άνοιξαν την πόρτα πάνε κάθε τρεις και κάτι στον ανίερο βοθροναό του Σολομώντα;
Μακριά από θεωρίες και ψευτο-λύσεις που είναι σχεδιασμένες σε γραφεία του εξωτερικού, η κατάληξη είναι επίσης σχεδιασμένη και θα είναι οικτρή. Στις πολιτικές αποφάσεις μόνος γνώμονας είναι η ψυχρή λογική. Καθόλου συναίσθημα και παράλογη πίστη. Σταθμίζουμε το ρίσκο και το αναλαμβάνουμε την στιγμή που πρέπει. Κανένας οίκτος για τους προδότες κοτζαμπάσηδες.
ΚΡΕΜΑΛΑ σε όσους αποδειχθούν ένοχοι, ό,τι θέση και να κατέχουν.


Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τον πόλεμο.
Η σύγκρουση είναι αναγκαία για να επέλθει η ισορροπία. Ο πόλεμος είναι απελευθέρωση από τα δεσμά του πολιτισμού. Είναι η αρχέγονη φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Που αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο, πανέμορφο αλλά και αποκρουστικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάει λίγο. Όχι γιατί ξοδεύει τις πρώτες ύλες όπως έλεγε ο Sun Tzu, αλλά γιατί σε αυτόν όταν διαρκεί πολύ χάνονται τα καλύτερα μυαλά και οι γενναιότερες ψυχές των κοινωνιών. Από την ανώφελη συνέχιση της σφαγής επιζούν οι δειλοί και οι άχρηστοι που κρύβονται στις τρύπες τους και που δυστυχώς έτσι κι αλλιώς είναι πλειοψηφία.
Οι λύκοι ζύγωσαν.

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταιο "εδώ" του αρθρου δεν ανοιγει την ιστοσελιδα. Not Found
Παρακαλω διορθώστε το.
Ευχαριστώ