Προσφατα
.

20.2.15

Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εκλογές;

Πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα για διέξοδο σκέφτονται στην αριστερή πλατφόρμα
Αναδιατάσσονται οι δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση την επιστολή Βαρουφάκη και την πρόταση για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου. Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζεται και σήμερα, διαφώνησαν με την επιστολή Βαρουφάκη για επέκταση της δανειακής σύμβασης σχεδόν οι ίδιοι που διαφώνησαν με την πρόταση να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος!
Κριτική άσκησαν η Αριστερή Πλατφόρμα, η ΔΕΑ (που ανήκουν στην εσωκομματική μειοψηφία), η ΑΝΑΣΑ και η ΚΟΕ (που ανήκουν στην εσωκομματική πλειοψηφία). Από όλους αυτούς μόνο η ΑΝΑΣΑ είχε αποδεχθεί την στήριξη της υποψηφιότητας Παυλόπουλου. Μετά την συνεδρίαση της ΠΓ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μετέβη στο Μαξίμου.
Οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Τάσος Κορωνάκης και Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισαν πως «όλα όσα γίνονται είναι μέσα στο προεκλογικό μας αφήγημα». Εκτίμησαν ότι θα υπάρξει θετική λύση στις διαπραγματεύσεις και «θα φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία». Τόνισαν ακόμη ότι το πρόγραμμα – γέφυρα είναι αναγκαίο, για να κερδίσει η κυβέρνηση χρόνο και ανάσες και να φτάσει στην ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Από την Αριστερή Πλατφόρμα ακούσθηκαν σκέψεις για προσφυγή στο λαό είτε με διαβούλευση μαζί του είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές). Οι Θανάσης Πετράκος, Αλέκος Καλύβης και Στάθης Λεουτσάκος (Αριστερή Πλατφόρμα) είπαν που αυτά που ζητά η κυβέρνηση αποτελούν «νέα μορφή μνημονίου» και προειδοποίησαν πως «αν δεν βάλουμε το θέμα του δανείου δεν έχουμε παρά να διαχειριστούμε τη φτώχεια».
Στο ίδιο κλίμα, αλλά πολύ πιο απαισιόδοξος, ο Αντώνης Νταβανέλος (ΔΕΑ) είπε ότι «το ρολόι τελειώνει. Ή καταστροφικός συμβιβασμός ή καταστροφικό κενό». Ζούμε σε μία νιρβάνα ότι θα υπάρξει συμφωνία, εκτίμησε και επέκρινε το μοίρασμα της εξουσίας με ανθρώπους που προέρχονται από άλλους χώρους. «Φύγαμε πολύ από το πρόγραμμά μας», είπε.
Ο Πάνος Λάμπρου (ΑΝΑΣΑ) είπε ότι η εποπτεία που αποδέχεται η επιστολή Βαρουφάκη «είναι τρόικα» και εκτίμησε ότι χάνεται η επαφή με τον λαό και τις πλατείες.
Ο Ρούντι Ρινάλντι (ΚΟΕ) συνέδεσε τις πιέσεις των δανειστών με το ότι ακόμη δεν κατατέθηκαν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις εργασιακές σχέσεις και την ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο. «Αν πάμε έτσι, αν συνδέονται αυτά, τότε δε θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε αυτά που λέμε στο πρόγραμμά μας», σημείωσε. Παραπονέθηκε ακόμη πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο του κειμένου Μοσκοβισί.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πέμπτης που συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης εκφράζοντας τη στήριξή της σε αυτές τις προσπάθειες.
Στη σημερινή συνεδρίαση ασχολήθηκε με την οργανωτική λειτουργία του κόμματος. Διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν είναι εκτός πραγματικότητας και εντάσσονται στο πλαίσιο της παραπληροφόρησης».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια