Προσφατα
.

25.2.15

Ο Βαρουφάκης στην Αμφίπολη η Περιστέρη τσάρος της οικονομίας

Όταν ένα κράτος φτάνει στο σημείο να ομολογεί μέσω των αρχόντων του, πως είναι αδύνατον να γνωρίζει τα αυτονόητα, η κατάσταση όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά πάει προς στο χειρότερο συνεχίζοντας τις παθογένειες που το οδηγούν στον γκρεμό.
Από την στιγμή που μπερδεύεις την επιστήμη της  αρχαιολογίας με την επιστήμη των οικονομικών, μάλλον κάτι άλλο θέλεις να μας πεις και όχι να υλοποιήσεις μεταρρυθμίσεις. Όταν δηλώνεις πως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι  σαν "αρχαιολογική ανασκαφή" ή "κυνήγι θησαυρού" δηλώνεις έμμεσα πως θα ακολουθήσεις την πεπατημένη αρμέγοντας τα συνήθη υποζύγια.  Ως καθηγητής πανεπιστημίου στα οικονομικά ο κύριος Βαρουφάκης, μπορεί κάλλιστα να εντάξει το μάθημα της χειρομαντείας και της καφετζούς.

Στην «προτεραιότητα της κυβέρνησης» για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε με σύντομες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την αποδοχή από το Eurogroup του καταλόγου με τις προτάσεις της κυβέρνησης. «Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

 Για το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργος Οικονομικών επισήμανε ότι «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να φανταστείτε την Ευρώπη να κινδυνεύει τη διάλυσή της για μερικά δισεκατομμύρια ευρώ;».
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης. «Ο λόγος για την οποίο έχουμε αυτή την τετράμηνη περίοδο είναι η επανεδραίωση δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ ημών και των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς και με το ΔΝΤ, για να δημιουργήσουμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα σε εμάς και τους εταίρους και να βάλουμε τέλος στην καθοδική πορεία διόγκωσης του χρέους» είπε ο υπουργός. Ωστόσο, ήταν επικριτικός όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι κυριαρχούσαν οι νομικισμοί.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια