Προσφατα
.

24.6.14

Βόμβες μοχίτοφ

του Γιάννη Λαζάρου
Την ώρα που ο Έλληνας θα κλαίει την μοίρα του που δεν κατάφερε φέτος να κάνει τις ολοκληρωμένες διακοπές του παρά του έλαχε να αρκεστεί στις μονοήμερες αποδράσεις για θάλασσα και μαύρισμα, θα περάσουν όλα τα προσυμφωνημένα των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων. Την ώρα που η ελληνική βουλή θα πει το μεγάλο ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση ποταμών, νερού και ενέργειας, ο Έλληνας θα πέφτει σε κατάθλιψη που δεν θα πίνει την φραπεδιά του σε ξαπλώστρα θαλάσσης. Ακριβώς την στιγμή που θα ακούγονται τα ΝΑΙ των βουλευτών για το τελειωτικό χτύπημα της εθνικής κυριαρχίας δίνοντας σε διεθνή λαμόγια το νερό για να ποτίζονται τα χωράφια που τα πότισε η αλμύρα του ιδρώτα γενεών αγροτών, ο Έλληνας θα κοιτά θλιμμένα το μαγιό του που δεν θα καταφέρει να λιώσει φέτος η θαλασσινή αλμύρα. Την ώρα που ακόμα και οι πέστροφες των ποταμών θα χάσουν την ελληνική τους ταυτότητα, ο Έλληνας θα σκάει από το κακό του που δεν θα καταφέρει να τρώει το σούσι του σε κάποια παραλία της Μυκόνου, δίπλα από το τζετ σετ της Δύσης.
Ο Έλληνας είναι σε κατάθλιψη βαριά όχι για την χώρα που έχασε αλλά για τις διακοπές που δεν πρόκειται να ξανακάνει. Τυχαία νομίζαμε όλα τα νομοσχέδια που ξεκινάνε το πανηγύρι της ουσιαστικής παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας, θα περάσουν από τα καλοκαιρινά τμήματα της Βουλής; Ξέρουν πολύ καλά οι ψηφισμένοι σωτήρες ότι ο Έλληνας ειδικά το καλοκαίρι, δεν σκέφτεται σαν Έλληνας, αλλά ως τουρίστας. Επανάσταση με μαγιό γίνεται μόνο στα gay parade και αυτά τα διοργανώνουν μόνο συριζοπασόκοι τύπου Μπουτάρη. 
Την ώρα λοιπόν, που ο καταθλιμμένος Έλληνας θα στεγνώνει τα δάκρυά του με τον ανεμιστήρα στο διαμέρισμα επειδή φέτος δεν θα πάει διακοπές, οι εκλεκτοί του θα δίνουν 94 εκατ. ευρώ από το κρατικό ταμείο σε 6 εταιρείες να στήσουν σε παρθένα γη μεγάλους ανεμιστήρες (τα λένε και αιολικά) για την εθνική σωτηρία του Έλληνα. Για τον Έλληνα αυτά είναι ψιλά γράμματα αφού αυτός δεν έχει να πάει διακοπές, τι τον νοιάζει αν στη γη που θα πατήσουν οι πυλώνες των αιολικών πάρκων δεν πρόκειται να ξαναπατήσει ούτε ελληνική χελώνα. Το θέμα είναι ότι του Έλληνα τα μαλλιά φέτος δεν θα τα φυσήξει αέρας πελαγίσιος στο μωβ σούρουπο (ποιητικόν και συνασπιστικόν).
Έχει το χάλι του ο Έλληνας φέτος διότι τόσα 5άστερα ξενοδοχεία θα γίνουν πάνω στους αιγιαλούς, τόσα σπα και τόσα beach bar με το νομοσχέδιο που μέχρι τον Ιούλιο θα περάσει, κι αυτός δεν θα έχει την δυνατότητα να πιει ένα μοχίτο με δυόσμο από την Βαυαρία φορώντας με περηφάνια το τσαρούχι-σαγιονάρα Prada στο πόδι. Τι του λέτε του Έλληνα μέσα στην βαριά σκοτούρα της έλλειψης καλοκαιρινών διακοπών; Ότι αλλάζει η ρυμοτομία όλης της χώρας και εκεί που έβλεπες αλσάκι θα σου φυτέψει ο επενδυτής Mall; Ας είχε ο Έλληνας λεφτά φέτος και θα το είχε ξεστοκάρει το Mall από εμπριμέ βερμούδες, ασημί στριγκ και πετσέτες θαλάσσης Armani. Δεν θα έφθαναν ένα εκατομμύριο πολυκαταστήματα για μία μόνο απόδρασή του. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι ο παππούς σου σού άφησε σπίτι σε οικισμό και ξαφνικά στον οικισμό θα γίνει η άλωση της Τριπολιτσάς από όποιον επενδυτή που με τον παρά του μπορεί να χτίσει ό,τι του γουστάρει; Ας είχε ο Έλληνας λεφτά σήμερα και θα το γκρέμιζε από μόνος του το πατρικό για να φτιάξει καφετέρια. Το έχει άλλωστε ξανακάνει όταν έρεαν τα γάλατα και τα μέλια. 
Αν ο Σύριζα, το ΚΚΕ και όλοι οι επαναστάτες παντός καιρού, σήμερα έδιναν το σύνθημα επανάσταση για το δικαίωμα του 75% των Ελλήνων να πάνε κι αυτοί διακοπές όπως πήγαιναν, δεν θα είχε πέσει μόνο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, αλλά το παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Να ηχεί το εμβατήριο «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, με καπέλα, μαγιό και πετσέτες στους ώμους» και ας τολμήσει διμοιρία ΜΑΤ να σταματήσει τις ορδές των καταπιεσμένων τουριστών Ελλήνων. «Δικαίωμα στο μαύρισμα» να γράφουν τα πλακάτ και θα πέφτουν σφαλιάρες με βατραχοπέδιλα στο χέρι. 
Αν σήμερα η Βούλτεψη δεν ξεστόμιζε «δεν έχουν οι εργαζόμενοι δικαίωμα να επεμβαίνουν στις πολιτικές αποφάσεις» και έλεγε «δεν έχουν όλοι οι Έλληνες δικαίωμα να ξαναπάνε διακοπές» σήμερα δεν θα υπήρχε Βουλή, θα γινόταν η Πλατεία Συντάγματος Super Paradise. Γι’ αυτό δεν το λένε και σε αφήνουν κακομοίρη Έλληνα να πίνεις την πίκρα της καλοκαιρινής σου απομόνωσης βλέποντας τις φωτογραφίες παλιότερων καλοκαιριών. Όπως δεν ήσουν άξιος να υπερασπιστείς τους Χειμώνες σου, έτσι θα πληρώσεις το τίμημα του να κυκλοφορείς σε αυτή την χώρα εδώ και δεκαετίες ως τουρίστας.- 

Εκπομπή 24-6-2014
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια