Προσφατα
.

23.6.14

Ψηφισμένοι Εγκληματίες


του Γιάννη Λαζάρου
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε, τι θέσεις εργασίας υπόσχονται και για ποιες επενδύσεις τσαμπουνάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ; Τα λαλίστατα πουλάκια της πολιτικής που σκύβουν το κεφάλι στον κάθε πλιατσικολόγο που έρχεται στην Ελλάδα και τάζει έργα και εργασία, ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα όχι απλά δεν είναι σε κατάσταση κρίσης και χρεοκοπίας αλλά σε κατάσταση κανονικής φτώχειας. Χθες έφυγε ο Κινέζος σωτήρας τάζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και σήμερα στην χώρα μπήκε η Παγκόσμια Τράπεζα αλλά ουδείς από όλα τα κόμματα δεν σχολίασε το παραμικρό.
Πριν από έναν χρόνο οι σωτήρες ήξεραν ότι τα χαράτσια και οι πολιτικές που θα λάβουν χώρα (παρά το ότι βγήκαμε στις αγορές) θα φέρουν τους Έλληνες πολίτες να ζουν με κάρτα απόρου. Ήξεραν δε, ότι ο αριθμός αυτών των απόρων θα ξεκινήσει από τις 10,000 μεμονωμένα άτομα και οικογένειες (αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζεται ο αριθμός βάση των μελών της οικογενείας) και για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν τον προηγούμενο Αύγουστο στην Παγκόσμια Τράπεζα έτσι ώστε αυτή να συντάξει μία μελέτη για το πως θα κουμαντάρουν την πείνα που έρχεται. Η πείνα λοιπόν ήρθε και για το λόγο αυτό σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα καταθέτει την μελέτη της για το Επίδομα Φτώχειας. 
Βάση αυτής της μελέτης όποιος έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 4,800 ευρώ, τότε χαρακτηρίζεται φτωχός και για κάθε μήνα θα εισπράττει 180 ευρώ το μήνα ενώ για κάθε άπορη 4μελη οικογένεια το ποσό θα φθάνει στα 360 ευρώ. Αυτή την στιγμή βάση των 1,500,000 ανέργων (από τους οποίους μόνο 150,000 παίρνουν επίδομα ανεργίας), αλλά και βάση των επαγγελματιών που εισόδημα δεν έχουν και φορολογούνται με 3,000 ευρώ ως τεκμήριο, σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι φτωχός. 
Εκτός από τους ελάχιστους ακόμα ιδιωτικούς υπαλλήλους, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι φτωχή. Το ό,τι θα έφθανε η χώρα σε αυτό το σημείο το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση από τον προηγούμενο Αύγουστο και αντί να αναστρέψει την κατάσταση έθεσε τους τραγικούς όρους φορολόγησης για το 2014, βάζοντας την Παγκόσμια Τράπεζα να βρει τρόπο λύσης για τους φτωχούς που θα δημιουργούσε. Το έγκλημα λοιπόν, ήταν προσχεδιασμένο στην εντέλεια. Και το έγκλημα αυτό το γνώριζαν άριστα και οι αντιπολιτευόμενοι αν και προεκλογικά ούτε μία παράγραφο στους προεκλογικούς τους λόγους δεν σπατάλησαν για το ότι εκτός από ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουμε και Παγκόσμια Τράπεζα να κουμαντάρει τον τρόπο διαβίωση των Ελλήνων. 
Πιλοτικά λοιπόν, από τον Σεπτέμβριο μπαίνει μπροστά το Επίδομα Φτώχειας αλλά βάση των μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2015 γίνεται θεσμός. Πώς όμως θα τα βγάλουν πέρα εφόσον μόνο 20 εκατ. ευρώ έχουν δεσμεύσει από τα δάνεια για το επίδομα φτωχού, έχοντας τα ασφαλιστικά ταμεία σε πτώχευση και ξέροντας ότι με τα αποθεματικά οι συντάξεις δεν βγαίνουν πέρα από το 2016; Βάση της μελέτης καταρχάς θα κάνουν το πάρα πολύ απλό. Θα κόψουν τα ασφαλιστικά και κοινωνικά επιδόματα όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ (360 ευρώ), του ΤΕΒΕ (200 ευρώ), το ΕΚΑΣ και τα προνομιακά επιδόματα απόρων που ανέρχονται στα 200 ευρώ. 
Δεύτερον θα τους βάλουν όλους στο εγγυημένο εισόδημα που ορίζει η Παγκόσμια Τράπεζα που καταρχάς θα είναι τα 4,800. Για να είσαι όμως σε αυτή την κλίμακα δεν θα μπορείς να έχεις δικό σου σπίτι, πατρικό ή αγροτεμάχιο διότι πτωχός με ακίνητη περιουσία δεν γίνεται. Θα αποφασίσεις λοιπόν ή θα δώσεις μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό γης που σου έχει απομείνει για να έχεις 180 ευρώ ως άτομο να ζεις το μήνα ή θα παραδώσεις με μηδενική αξία στα κοράκια της περιουσία σου. Ούτως ή άλλως με τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που μπαίνει σε ισχύ από τον Ιούλιο, δεν γίνεται να έχεις και φαγητό και σπίτι. Θα έχεις μόνο φαγητό. 
Τι σημαίνει όμως κόβω το ΕΚΑΣ σε έναν συνταξιούχο του ΙΚΑ; Σημαίνει ότι αυτομάτως η σύνταξή του πηγαίνει στα 360 ευρώ αφού παράλληλα θα κοπούν και τα ανάλογα επιδόματα. Εκτός αυτού, για να έχεις 4,800 ευρώ εγγυημένο εισόδημα τα υπόλοιπα που παίρνεις ως σύνταξη θα τα δίνεις πίσω σε φόρους έτσι ώστε να κυλάει το χρήμα για το επίδομα φτωχού. Το μη φορολογητέο εισόδημα για την Παγκόσμια Τράπεζα (και από σήμερα και για την ελληνική κυβέρνηση) είναι τα 4,800 ευρώ. 
Το ίδιο θα συμβεί και για τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ αλλά και για την βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ. Οι συντάξεις αυτομάτως θα καταρρεύσουν και εντελώς τυχαία θα βρεθούν στο νούμερο 360 ευρώ ακριβώς ίδιο με το νούμερο που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα για ένα ελληνικό νοικοκυριό για να έχει φαγητό επί καθημερινή βάσεως. Πώς θα πληρώνεται με 360 ευρώ το μήνα το ρεύμα από ιδιωτικές εταιρείες, το νερό από ιδιωτικές εταιρείες, η ασφάλεια από ιδιωτικές εταιρείες, η υγεία από ιδιωτικές εταιρείες, το ενοίκιο στα γκέτο απόρων που θα φτιάξουν μεσιτικές εταιρείες απάντηση δεν θα πάρουμε ούτε από την κυβέρνηση που υπέγραψε τέτοια συμβόλαια θανάτου, αλλά και ούτε και από την αντιπολίτευση που χθες αποφάσισε στο συνέδριο της να γίνει ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης που δήθεν αντιπολιτεύεται.
Η απάντηση όμως είναι η εξής:  Ή μένεις άεργος με επίδομα πτωχού 180 ευρω τον μήνα ή εργάζεσαι με ατομικές συμβάσεις εργασίας για 360 ευρω τον μήνα. Το επίδομα πτωχού θα είναι αυτό που θα ρίξει αυτόματα τα αιματοβαμμένα εργατικά μεροκάματα.-

"Η φωτο από το Dons Dark"

Εκπομπή 23-6-2014
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια