Προσφατα
.

18.12.13

ΧλιμιτζουρΕλλάς

του Γιάννη Λαζάρου
Δεν είναι που ένας χλιμίτζουρας τίποτας χρησιμοποιεί για δικαιολογία τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου κάνοντας για ακόμη μια φορά τα παντελόνια πλισέ φούστα. Δεν είναι που οργίστηκες, φώναξες, τσίριξες με τα πόθεν αίσχη όλης αυτής της χλιμιτζουριάς που παλεύει για την σωτηρία σου. Είναι που πίστεψες ότι εντελώς τυχαία συνέλαβαν τον τίποτα που είχε μυαλό να βρει στην παρανομία πλαστές πινακίδες. Είναι τόσο λίγος ο χλιμίτζουρας που δεν του ρίξανε από δίπλα μια νταρντάνα καμαριέρα αλλά μια πλαστή πινακίδα.
Όταν θέλουν να παίξουν το παιχνίδι τους που το ξέρουν καλύτερα από όλους τραβάνε από το κουτί των σκανδάλων και των τυχαίων περιστατικών το θέμα που θα κάνει μπαμ. Το θέμα που θα σε κρατήσει κολλημένο στις οθόνες για τις εξελίξεις του και θα σε απομακρύνει από όσα περνάνε νόμιμα και ανήθικα από την μπροστινή πόρτα της αίθουσας λήψης αποφάσεων για την ίδια σου τη ζωή. Την ώρα που εσύ εκστασιασμένος νομίζεις ότι τα πράγματα άλλαξαν αφού ακόμα και ο ανιψιός του εθνάρχη φόρεσε χειροπέδες οι υπόλοιποι χλιμίτζουρες δεν σταματάνε να σου σκάβουν τον λάκκο.
Δεν ξέρω αν τα έμαθες τα νέα αλλά όσο κοιτούσες τα εκατομμύρια των βουλευτών και τα βραχιολάκια του χλιμίτζουρα που περνούσαν με περισσή λάμψη από τις οθόνες, πέρασαν εγκύκλιο με την οποία όποιος άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ δεν θέλει να εργαστεί στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (σκλαβοπάζαρα των ΜΚΟ) τότε ο ΟΑΕΔ έχει δικαίωμα να τον διαγράψει από τα μητρώα του. Η αλυσίδα των σκεπτικού έχει ως εξής: Ένας χλιμίτζουρας κατακτητής σκέφτεται. Ένας χλιμίτζουρας πολιτικάντης περνάει νόμο. Ένας χλίμιτζουρας κρατικός υπάλληλος εκτελεί. Τόσο απλά σου διαγράφουν την ζωή. Την ζωή που για να φθάσεις σε αυτή την ηλικία άνεργος την έχεις πληρωμένη με αίμα. Δεν σου χάρισε κανένας τίποτε τόσα χρόνια, τα έχεις πληρώσει όλα για την δύσκολη στιγμή και τώρα που ήρθε αυτή αφού δεν συναινείς στον εκβιασμό και τολμάς να υπερασπίσεις την αξιοπρέπειά σου, σε διαγράφουν.
Χιλιάδες παραπομπές στις ηλεκτρονικές σελίδες των εφημερίδων με όλες τις πόζες του χλιμίτζουρα με τις πλαστές πινακίδες. Μόνο μία παραπομπή και μάλιστα ως μεγάλη νίκη της κυβέρνησης έναντι της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Δεν σε νοιάζει ε; Θα σε νοιάξει όμως όταν τελειώνοντας τα σόου του χλιμίτζουρα και των άλλων από την 1η Ιανουαρίου ο νόμος που όριζε ότι την πρώτη κατοικία σου δεν την κουνάει ούτε βομβαρδιστικό, θα στην κουνήσει ο τραπεζίτης όταν θα σε καλέσει να κάνεις διακανονισμό έστω και για 10 ευρώ το μήνα. Το σπίτι που έχει ως έδρα την χώρα Ελλάδα από την στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα έχει έδρα το υποκατάστημα της τράπεζας. Σε διαγράφουν από τη χώρα και αυτό το θεωρούν νίκη.
Οι πολιτικάντηδες χλιμίτζουρες ως υπάλληλοι χρόνια του συστήματος μια χαρά παίζουν τον ρόλο τους όποτε τους καλέσει το υψηλό αφεντικό. Ακόμα κι αν διαγραφούν από κόμματα είναι μόνιμη και αμετάκλητη η θέση τους σε οποιοδήποτε καθεστώς. Η δική σου όμως ζωή καταμετρημένη σε ένσημα εργασίας και η δική σου στέγη χτισμένη με αίμα διαγράφονται όποτε το σύστημα γουστάρει.
Έχει τελειώσει το θέμα για όλους όσους δεν συμμετέχουν στο σύστημα χλιμιτζουριάς. Από την στιγμή που δεν χρειάζονται την πλειοψηφική ψήφο για να σε γδάρουν, δεν έχεις πλέον χρήματα να σου τα πάρουν με φόρους, οι κρατικοί τους υπάλληλοι πληρώνονται μέσω δανεικών, δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλους αυτούς να μην δουλεύεις ως σκλάβος για να κονομάνε αλλά και να μην έχεις δικαίωμα δικού σου σπιτιού. Περιττεύεις στην χώρα με το όνομα ΧλιμιτζουρΕλλάδα και το μόνο τους μέλημα από εδώ και στο εξής είναι πώς να σε ξεφορτωθούν ως περίσσιο βάρος στην κρουαζιέρα τους που έχει ήδη σχεδιαστεί.
Αν δεν έχουμε πάρει χαμπάρι την σοβαρότητα των προαναφερόμενων εγκυκλίων και νόμων απολαμβάνοντας τα σόου του κάθε χλιμίτζουρα τότε τα άρτια εκπαιδευμένα ανθρωπάρια του συστήματος (από πάνω μέχρι κάτω) καλά κάνουν και μάς συμπεριφέρονται ως περιττούς.-

Εκπομπή 18-12-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια