Προσφατα
.

17.12.13

Εθελοτυφλείς


του Γιάννη Λαζάρου

'Η το παίρνεις απόφαση άμεσα και ψάχνεις τρόπους επιβίωσης ή κάθεσαι κουκουλωμένος με τις κουβέρτες και παρακολουθείς την εβδομάδα παρουσίασης “Η φανερή καβάντζα του βουλευτή”. Διότι εκτός από εβδομάδα των Παθών, εβδομάδα Μόδας, εβδομάδα ταινιών μικρού μήκους κ.α. κάθε χρόνο παρουσιάζεται στο φιλοθεάμον κοινό και ο “ιδρώτας” που δηλώνουν οι σωτήρες στο πόθεν έσχες. Χρόνια τώρα το αίσχος είναι γνωστό, για το πόθεν μόνο αυτοί και οι νταβατζήδες τους γνωρίζουν. 
Βέβαια ως εκπαιδευμένος τηλεθεατής και ψηφοφόρος το μάτι σου κολλάει στο 1,000,000 του Τσουκαλά, στα 800,000 της Βαλαβάνη, στο 1,400,000 αγορά κατοικίας στο Λονδίνο του Μηταράκη, στα 400,000 μετοχές του Τσακαλώτου και πάει λέγοντας. Οργίζεσαι, βρίζεις, αγανακτείς, σκέφτεσαι τι λάθος έκανες εσύ και δεν έχεις ούτε 100 ευρώ στο πορτοφόλι, και μόλις τελειώσει η εβδομάδα παρουσίασης πάλι δικός τους είσαι. Δεν κάνεις τον κόπο να γυρίσεις την σελίδα και να διαβάσεις καταρχάς το πόθεν τους. Οι σωτήρες σου αυτοί και όλοι οι άλλοι συνειδητά ζουν σε ένα σύστημα που λέγεται καπιταλιστικό και χρησιμοποιώντας το έχουν την μεγάλη τους καβάντζα. Δεν έχει σημασία η παράταξη στην οποία ανήκουν αν είναι “αριστερή”, “σοσιαλιστική” ή “φιλελεύθερη”. 
Όλοι απολαμβάνουν τα καλά του συστήματος. Η απορία είναι πώς ένας αριστερός που αντιμάχεται τον καπιταλισμό στον οποίο δρα και βασιλεύει η εταιρεία Blackrock επενδύει σε αυτή με προσπορισμό το κέρδος. Η συγκεκριμένη εταιρεία την τελευταία 5ετία δρα φανερά ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας. Σε μια κόντρα Blackrock- Ελλάδας ο βουλευτής που επενδύει για να κερδίσει με ποιανού μέρος θα είναι; 
Όποιος απαντήσει ότι θα ποντάρει υπέρ της Ελλάδας, καλά να πάθει και ζει στους -2 μέσα στο σπίτι του. Όπως καλά παθαίνει αυτή την στιγμή που κρυώνει και ακούει τον ίδιο βουλευτή να αγορεύει υπέρ των συμφερόντων του λαού από τον οποίο χοντρικά παίρνει  ένα μισθουλάκο 10,000 ευρώ, ενώ τα χοντρά κέρδη έρχονται από την επένδυση στην εταιρεία που σε έβαλε και πουντιάζεις. 
Το μαγικό φανερό πόθεν σε κάνει να παραφρονείς γιατί η δική σου αιθαλομίχλη ξυπνάει το Καίσιο του Τσέρνομπιλ ενώ το αρσενικό που ρίχνει στις Σκουριές η Ελ Ντοράντο από την οποία κέρδισε ο Μηταράκης για να αγοράσει σπιτάκι στο Λονδίνο έναντι 1,400,000 είναι θρεπτικότατο συστατικό για τον οργανισμό σου. 
Πρέπει πραγματικά να τα θέλει ο πισινός σου όταν κάθεσαι και λες “μπράβο, λεβέντη μου” την ώρα που ο Τσουκαλάς ως αριστερός βουλευτής μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών υπέρ του λαού και την ίδια στιγμή να σου δείχνει φανερά ότι ως υπάλληλος ιδιωτικής ολλανδικής τράπεζας κονόμησε τα άντερά του. Κάτσε κοίτα τον και παλαμάκισέ τον όταν σκίζει τα ιμάτιά του για τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία την ώρα που ο ίδιος είναι ασφαλισμένος στην ιδιωτική Genesis με πρόγραμμα που και σπυρί να βγάλει θα τον πάνε σε κλινική στην Ελβετία. 
Ως υπάλληλοι του άκρατου καπιταλισμού απολαμβάνουν όλα τα καλά του. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό είναι το ποιο σύστημα θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα σκοτώνοντας και την τελευταία πηγή παραγωγής χρήματος στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Διότι καπιταλισμός χωρίς καταναλωτή δεν γίνεται και στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν καταναλωτές για να πληρώνουν Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, Δικαιοσύνη. 
Την ώρα λοιπόν, που τους ακούμε να αγορεύουν για την σωτηρία μας, δείχνοντας φανερότατα από ποια οικονομικά λόμπι στηρίχθηκαν και στηρίζονται, αντί να οργιζόμαστε και να αναρωτιόμαστε για τον πακτωλό χρημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, ας τσεκάρουμε τις φάτσες τους γιατί τελικά πίσω από αυτά τα μούτρα κρύβεται ο πραγματικός εχθρός σου. 
Αν δεν το κάνουμε ας σκεπαστούμε και με μία τρίτη κουβέρτα γιατί το εβδομαδιαίο σόου θα τελειώσει ενώ ο χειμώνας μας θα ριζώσει για πάντα.-

Εκπομπή 17-12-2013

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια