Προσφατα
.

25.9.13

Μαφιόζοι

του Γιάννη Λαζάρου
Αφού μάς έπεισαν τόσα χρόνια ότι ηθικός και φυσικός αυτουργός δεν υπάρχει για ό,τι συνέβη και συμβαίνει στους Έλληνες πολίτες (αυτοκτονίες, οικονομική καταστροφή οικογενειών, εξώσεις, άστεγοι, νηστικά παιδιά), θεωρούμε δεδομένο πως ό,τι ψηφίζεται μέσα στην Βουλή δεν έχει κανέναν ένοχο. Την ίδια στιγμή που προσπαθεί το πολιτικό σύστημα να κατασκευάσει ενόχους που βάλλουν κατά της Δημοκρατίας (αυτούς που το ίδιο έθρεψε και αμόλησε στο δρόμο), μέσα στην Βουλή με μαφιόζικο τρόπο προσπάθησαν να περάσουν τροπολογία προς ψήφιση με την οποία καθαρίζουν νομίμως το βρώμικο χρήμα που δημιουργούν οι ίδιοι οι πολιτικοί και το εξωκοινοβουλευτικό σύστημα που τους στηρίζει. Για βοσκοτόπια μιλούσαν στην Βουλή αλλά στα ψιλά γράμματα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αθανασίου, πήγε να περάσει με νόμο την απαλλαγή από το “πόθεν έσχες” για εκδότες, δημόσιους λειτουργούς, μέλη του ΤΧΣ, του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των καλών παιδιών από την υποχρέωση να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους. 
Εδώ όμως γεννιέται το μεγάλο ερώτημα: Ενδιαφέρει τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας τους και μάλιστα τον ίδιο υπουργό Δικαιοσύνης η προέλευση των χρημάτων ώστε να αγοράζονται μετοχές σε παράκτιες εταιρείες; Περνάει από το μυαλό τους ότι τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι από μίζες (που είναι το πιο αθώο) μέχρι διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και trafficing; Δεν αφορά την δημοκρατία και την δικαιοσύνη τους από πού προήλθαν τα χρήματα αυτά, παρά μόνο το πως θα νομιμοποιηθούν; Ποιος λοιπόν είναι ο ηθικός αυτουργός της κάλυψης του μαύρου χρήματος; Ποιος είναι αυτός που με νόμο του Κράτους το νομιμοποιεί; Ποιος είναι ο νταβατζής, ο έμπορος ναρκωτικών και όπλων αν όχι ο ίδιος που το καλύπτει δημοκρατικά; 
Στην χώρα δεν υπάρχει η έννοια ούτε του ηθικού, ούτε του φυσικού αυτουργού. Υπάρχουν μόνο δύο μέρη για την δημοκρατική δικαιοσύνη τους:
α) Δηλώνεις "πόθεν έσχες"; Την έβαψες! 
β) Δεν δηλώνεις ΠΟΘΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ; Γίνεσαι μέχρι και υπουργός! 

Εκπομπή 25-9-2013
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, το Νομοσχέδιο περί Βοσκοτοπίων είναι σίγουρα σοβαρότερο από το Ξέπλυμα Χρήματος. Το δεύτερο ξεπλένεται με ή χωρίς νομοσχέδιο. Το τι ορίζεται σαν βοσκοτόπι, τι σαν δάσος, τι σαν αγροτεμάχιο κ.λπ., πέρα από το ιδιοκτησιακό και αγροτικό του πράγματος, κρύβει έναν κίνδυνο ονομαζόμενο ως ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!!!
Το γεγονός ότι την πρόταση την κάνει ο οποιοσδήποτε υπουργός, δικαιοσύνης ή μη, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία...παλιά τους τέχνη κόσκινο!!!

στον Τοίχο είπε...

Ανώνυμε 1:33 μ.μ.
Έχεις απόλυτο δίκιο, εξ άλλου εδώ και πολλά χρόνια ότι κι αν περνάνε εκεί μέσα δεν αφορά τον λαό, αλλά συμφέροντα άλλων.