Προσφατα
.

18.10.17

Πρώτη κατοικία ανάλογη με τις ανάγκες σου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ξεκίνησε δράσεις "κοινωνικές". Αποδέχεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι πλέον αδιαμφισβήτητος νόμος του κράτους και το μόνο που πρέπει να κάνουν οι τοπικοί άρχοντες είναι να πείσουν το νομοθετικό όργανο της χώρας οι πολίτες που θα χάσουν την περιουσία τους να μην μείνουν...άστεγοι.

Κατά τον ίδιο επείγει η δράση αυτή διότι γνωστοποιήθηκε βάσει εγκυκλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  για την εκτέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και από τους δήμους. Έτσι, ο περιφερειάρχης που υποστηρίζεται  από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίρρηση όσον αφορά τον νόμο που κατάσχει την ακίνητη περιουσία πολιτών βάση των μνημονιακών νόμων, ούτε που η ΑΑΔΕ επικύρωσε ότι οι δήμοι της Ελλάδας μπορούν να κατάσχουν ακόμη και την πρώτη κατοικία από τους πολίτες για χρέη προς τον δήμο (που σημαίνει και οφειλές για την παροχή νερού), αλλά κάνει μία φοβερή πρόταση που αρχίζει να βρίσκει κι άλλους αυτοδιοικητικούς υποστηρικτές: 
Να διασφαλίζεται στέγη ανάλογη των οικογενειακών αναγκών σε περίπτωση ρευστοποίησης της κατοικίας κάθε οφειλέτη και για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ οφειλή. Επίσης, το σπίτι που θα έχει κάθε οφειλέτης για να μην μείνει στον δρόμο θα πρέπει  να προσδιορίζεται βάση του οικογενειακού εισοδήματος του οφειλέτη από κάθε αιτία (εργασία, μισθώματα από ακίνητα, κέρδη από επιχείρηση, συνεισφορά συζύγου, κ.λπ) σε συνάρτηση με τις βιοτικές ανάγκες του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του (ανήλικα παιδιά, ενήλικα παιδιά που σπουδάζουν, προβλήματα υγείας κάποιου μέλους). Αν ο οφειλέτης δεν έχει κανένα εισόδημα ο κ. Κατσιφάρας δεν κάνει πρόταση για το τι τον κάνουμε τον οφειλέτη και την οικογένειά του.

Ανά κεφάλι λοιπόν, τα τετραγωνικά και με το πόσο μεροκάματο θα μπορεί να βγάζει ο οφειλέτης, πόσα παιδιά έχει και βέβαια αν έχει προβλήματα υγείας ή όχι. Αν θα κάνει άλλο παιδί ή αν θα έχει πρόβλημα υγείας ξαφνικά στο μέλλον ή κάποιος από τα μέλη της οικογένειας του, άγνωστο πώς θα λειτουργήσει το σύστημα "Κατσιφάρα".
Η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας που έγινε στις 2 Οκτωβρίου. Το ΔΣ της ΕΝΠΕ αποφάσισε την πλήρη στήριξη των ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δεσμεύθηκε να βοηθήσει ενεργά, ώστε η πρωτοβουλία να λάβει πανελλαδικές διαστάσεις.

Μένει να δούμε  στην αναθεώρηση του συντάγματος που επίκειται αν τελικά θα περάσει ως συνταγματική η κατοχύρωση της προστασίας της στέγης με διατήρηση της κατοικίας επιφανείας ανάλογης των οικογενειακών αναγκών εκάστου νοικοκυριού, όπως παλεύει ο κ. Κατσιφάρας και το Δ.Σ της ΕΝΠΕ να γίνει, που σημαίνει συνταγματικό να έχεις οικεία ανάλογη με την σημερινή οικονομική σου κατάσταση παραδίδοντας όλη σου την περιουσία (που έχεις αποκτήσει μέχρι που καταστράφηκες λόγω Μνημονίων) στους δανειστές του κράτους δημιουργώντας έτσι τα νέα γκέτο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το πού θα ζεις, το πώς θα ζεις και γιατί θα ζεις θα είναι συνταγματικό δικαίωμα να σου το επιβάλλει η τράπεζα, η εφορία, το ασφαλιστικό ταμείο και ο δήμος. 

Τέλος, επειδή ως γνωστόν ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται θα είναι χιλιάδες αυτοί που θα δουν σανίδα σωτηρίας την πρόταση Κατσιφάρα (αν περάσει η πρόταση στην συνταγματική αναθεώρηση) που θα προτιμήσουν να μείνουν τουλάχιστον σε 20 τ.μ παρά να μείνουν στο δρόμο και να αποδεχτούν ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με κατοχικές δυνάμεις παρά να σκύψεις το κεφάλι. Λειτουργεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται και ως ένας καταπληκτικός πυροσβεστήρας στην πολύ πιθανή περίπτωση ανάφλεξης της κοινωνικής οργής. 
Αναλυτικά την πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας θα την βρείτε εδώ.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...


Ο δοσίλογος ξεφτίλας μπορεί να πάει να γ.....θεί; Μπορεί να πάει να καραγ.......θεί; Άντε γιατί πολύ θάρρος πήρανε οι ευνούχοι ευρω-μογγόλοι και παίζουν τον καμπόσο εδώ μέσα. Αει σιχτίρ πιά!