Προσφατα
.

9.9.17

Τους εκθέτει και μετά θάνατον

Η δημοσιογράφος Liz MacKean πέθανε σε ηλικία 52 ετών τον περασμένο μήνα μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε. 
Η MacKean εργαζόταν για το BBC, μέχρι την στιγμή που της ζήτησαν να κουκουλώσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδεραστίας που έφερε στο φως στην Μ. Βρετανία. Αφορούσε τον Jimmy Savile πασίγνωστο παρουσιαστή του BBC. 
Η έρευνα της MacKean σχετικά με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Savile ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και σταμάτησε απότομα τον Οκτώβριο του 2012, όταν της είπαν ότι η υπόθεση έπρεπε να αποσυρθεί, παρά τις σοβαρές αποδείξεις που είχε συγκεντρώσει. 
Αφού για ένα χρόνο πάλεψε να αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο και το BBC επέμενε να αποσιωπηθεί, η MacKean αρνήθηκε να κρύψει την αλήθεια και παραιτήθηκε, συνεχίζοντας να εργάζεται στο Channel 4 News. 

Η MacKean είχε δηλώσει: «Ήμουν πολύ δυσαρεστημένη που η ιστορία δεν δημοσιοποιήθηκε, τα στοιχεία ήταν συντριπτικά και έπρεπε να βγει στο φως τουλάχιστον για την δικαίωση των θυμάτων που παρέμεναν βουβά τόσα χρόνια. Ο λόγος για την απόκρυψη της έρευνάς μου από το BBC δεν εξηγήθηκε ποτέ». 

Ωστόσο ο σάλος από την έρευνα άρχισε να μεγαλώνει και τα γεγονότα άρχισαν να ξετυλίγονται δραματικά. 
Το 2014 ήρθαν στο φως σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Savile, αποδεικνύοντας ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 500 παιδιά, ακόμη και  αμέτρητες περιπτώσεις νεκροφιλίας. 
Δεν κακοποιούσε μόνο παιδιά αλλά και ενήλικες, γιατί είχε πλήρη πρόσβαση στο Leeds General Infirmary για πενήντα χρόνια όπου ήταν «εθελοντής». Στο νοσοκομείο αυτό παιδιά και ενήλικες άντρες και γυναίκες δεν γλύτωσαν από τον  Savile. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια