Προσφατα
.

31.8.17

Κάντε εμβόλιο αλλιώς πρόστιμο!

Ξενοφώντας Ερμείδης 
Στην Ιταλία εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για παραβίαση των δικαιωμάτων των γονέων. Αυτό έγινε διότι αποκαλύφθηκε πως θα κατέθεταν έναν νόμο στη βουλή προς ψήφιση για υποχρεωτικό πολλαπλό εμβολιασμό στα παιδιά. 
Ο εμβολιασμός θα ξεκινάει από την προσχολική ηλικία και θα φτάνει μέχρι την εφηβεία. Οι γονείς που δεν θα συμμορφωθούν θα τιμωρούνται με πρόστιμο. 
Ο νόμος βασίστηκε στην εφαρμογή του Κώδικα της Νυρεμβέργης που δημιουργήθηκε το 1949. Μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ. Η ίδια ιστορία εξελίσσεται και στην Γαλλία αυτή τη στιγμή.

Τα ΜΜΕ στην Ιταλία όσο και τα παγκόσμια αγνόησαν τις διαμαρτυρίες των Ιταλών για τον εξαναγκασμό που υφίστανται. Είναι απόλυτα φυσικό να το κάνουν αφού η επιχείρηση «εμβόλια» με την νέα εντολή εμβολιασμού θα εξασφαλίσει κέρδη 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλική φαρμακευτική βιομηχανία, που είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. 

Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι είναι ανάστατοι για την ασφάλεια που προσφέρουν τα εμβόλια. Μια σειρά πρόσφατων επιστημονικών μελετών έχουν αποδείξει την εμφάνιση νέων ασθενειών που σχετίζονται με τα εμβόλια και την ευάλωτη υγεία των εμβολιασμένων σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα παιδιά. Επιπλέον, τα όσα ακούγονται για την διαφθορά κυβερνητικών και βιομηχάνων, αλλά και ο εκφοβισμός των επιστημόνων που είναι αντίθετοι με τα εμβόλια, ενισχύουν την καχυποψία τους. 

Δυο Ιταλοί επιστήμονες, η φυσικός Antonietta Gatti και ο φαρμακοποιός Stefano Montanari, δημοσίευσαν μια σημαντική μελέτη στο International Journal of Vaccines and Vaccinationby στις αρχές του 2017. Η μελέτη προκάλεσε ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο των εμβολίων από τους κατασκευαστές. 
Οι  Gatti και Montanari με την μελέτη τους απέδειξαν την σχεδόν καθολική παρουσία σε εμβόλια «μικροοργανισμών, μικροσωματιδίων και νανοσωματιδίων ανόργανων ουσιών», συστατικών που δεν δηλώνονται στα ένθετα συσκευασίας. 
Στα εμβόλια που προορίζονταν για τους ανθρώπους, η Gatti και ο Montanari, ανακάλυψαν ευρύτατη μόλυνση, συμπεριλαμβανομένων μικρών σωματιδίων μολύβδου και ανοξείδωτου χάλυβα σε όλα τα δείγματα εμβολίων που αναλύθηκαν. Χρώμιο πάνω από το μισό (25/44). Βολφράμιο σχεδόν στο ένα πέμπτο (8/44). Επίσης ακόμη πολλά άλλα είδη μεταλλικών σωματιδίων. 

Σε ένα λογικό κόσμο, αυτή η εκπληκτική έρευνα για τα εμβόλια που είναι ευρέως μολυσμένα με σωματίδια βαρέων μετάλλων θα ήταν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων, επίσης οι δύο ερευνητές θα επιβραβεύονταν για την προσφορά τους στην επιστήμη και τον άνθρωπο. 
Αντ' αυτού, οι επιστήμονες Gatti και Montanari έχουν γίνει στόχοι και δέχονται απειλές. Ακόμη και στο Facebook τους κυνηγάνε. 

Οι κατηγορούμενοι κατασκευαστές καταγγέλλουν τον σχολαστικό εργαστηριακό τους έλεγχο ως «ψευδοεπιστήμη» και ζητούν, οι δύο επιστήμονες να «κυνηγηθούν μέχρι να αιμορραγήσουν», «να τους διαβάλουν», «να τους σπάσουν το ηθικό» και «να μην βρίσκουν χρηματοδότηση», μέχρι να καταλάβουν ότι πρέπει να σωπάσουν. 
Ο στρατός των φαρμακευτικών βιομηχανιών που χρησιμοποιεί τρολαρίσματα στον τύπο και μεγάλο αριθμό διαχειριστών blog στο διαδίκτυο , πιέζουν το International Journal of Vaccines and Vaccinationby να «καταργήσει» τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης από ομότιμους επιστήμονες. 

Παρόλο που οι τακτικές αυτές κατάφεραν να χτυπήσουν τον συντάκτη, το άρθρο δεν μπορούν να το εκμηδενίσουν. Οι Gatti και Montanari πιστεύουν ακράδαντα στην ακεραιότητα των ευρημάτων τους και γνωστοποίησαν ότι θα καταφύγουν σε ένδικα μέσα αν το περιοδικό εξαφανίσει την έρευνα. 
Οι πληρωμένοι bloggers από την φαρμακευτική βιομηχανία δουλεύουν νυχθημερόν για να βρουν κάποιο ουσιαστικό λάθος στην  μεθοδολογία των Gatti- Montanari. 
Μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, η Guido Silvestri, που εργάζεται για ένα κέντρο εμβολιασμών στην Ατλάντα, διαστρέβλωσε την μελέτη Gatti-Montanari στο ιταλικό Facebook παρερμηνεύοντας έναν χημικό όρο του 19ου αιώνα που ονομάζεται Σταθερά Avogadro. Ο Silvestri παρερμήνευσε την Σταθερά Avogadro, η οποία ισχύει μόνο για τα αέρια και δεν μπορεί να υπολογίσει τις συγκεντρώσεις νανοσωματιδίων. 
Σύμφωνα με Gatti- Montanari, ο  Silvestri  «έσφαλε σε 13 τάξεις μεγέθους αλλά ούτε ο ίδιος δεν καταλαβαίνει το λάθος του». 

Το χρήμα υπεράνω όλων 
Δυστυχώς, στην Ιταλία, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι σοβαρές μελέτες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων αντιμετωπίζουν πρακτικά ανυπέρβλητες αντιξοότητες. 
Η υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Beatrice Lorenzin, έχει ρητά «απαγορεύσει» κάθε έρευνα σχετικά με τα νανοσωματίδια στα εμβόλια. 
Η Lorenzin που προωθεί επιθετικά την ψήφιση του νόμου για τα εμβόλια των παιδιών, είναι μια πρώην δημοσιογράφος, η οποία δεν έχει καμία επίσημη εκπαίδευση πέραν της δευτεροβάθμιας. 
​​Οι Gatti και Montanari επισημαίνουν ότι δεν έχει «καμία γνώση χημείας και βιολογίας». και προσθέτουν: «Αν την ρωτήσετε για έρευνα σε νανοσωματίδια, θα σας περάσει για τρελούς». Σύμφωνα με τους δύο ερευνητές, η Lorenzin «δεν κατανοεί την επιστήμη, αλλά κατανοεί τα χρήματα» και βασίζεται στην καθοδήγηση του Dr. Ranieri Guerra, Γενικού Διευθυντή Προστασίας του Υπουργείου Υγείας. 
Ο Guerra υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο του ιταλικού ιδρύματος Smith Kline. Το ίδρυμα Smith Kline λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από τον ιδρυτή του που είναι η GlaxoSmithKline (GSK). 
Οι οργανώσεις προστασίας καταναλωτών και κάποιοι πολιτικοί στην Ιταλία έχουν ασκήσει έντονη κριτική στον Guerra για σύγκρουση συμφερόντων.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια