Προσφατα
.

18.8.17

7.440 ευρώ για γεύμα εν μέσω φτώχειας

Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας στον δήμο Αλμυρού κόστισε...αλμυρά.
Κατερίνα Γκαράνη
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η παρουσία του ΠτΔ για την 136η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν σημαντική. Σημαντικό όμως είναι και το ένα σεντ για τον κάθε δήμο της χώρας την εποχή της ακραίας λιτότητας που έχει ως αποτέλεσμα πολίτες να ζουν σε σπίτια με κομμένη την παροχή νερού λόγω αναγκαστικών οφειλών που δεν οφείλεται σε αυτούς αλλά λόγω των πολιτικών αποφάσεων.

Εκτός από τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας, Ευάγγελο Χατζηκυριάκο,  ο οποίος τόνισε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι το ποσό για το γεύμα είναι υπέρογκο "λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση που οποία βρίσκεται η χώρα και δεν επιτρέπεται να γίνεται σπατάλη τόσων χρημάτων" και του δημοτικού συμβούλου, Σπύρου Ράπου, όλοι οι υπόλοιποι θεώρησαν το ποσό λογικό για ένα γεύμα. Έτσι λοιπόν, οι επίσημοι μετά από παρελάσεις, επίσκεψη στο Μουσείο και σε δύο μοναστήρια είχαν την ευχέρεια να φάνε μέχρι και 7.440 ευρώ σε εστιατόριο που όπως μας ενημερώνει το ΑΜΕ-ΑΠΕ "βρίσκεται στο μοναδικού κάλλους δάσος Κουρί, που είναι κατάφυτο από δρύες".  

Το συνολικό ποσό για την επίσκεψη του ΠτΔ στον Αλμυρό Βόλου σύμφωνα με την 205/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Αυγούστου του 2017 ήταν έως 8,790 ευρώ αφού εκτός από το γεύμα στο "κατάφυτο δάσος από δρύες" υπήρχαν και τα παρελκόμενα όπως συνηθίζεται σε τέτοιες επισκέψεις που θα έπρεπε να τα χρεώνεται ο προϋπολογισμός του Προεδρικού Μεγάρου ή να τα πληρώνει από τον μισθό του ο εκάστοτε ΠτΔ και όχι οι δήμοι και κοινότητες. Τέτοιες εποχές βέβαια ο πρώτος πολίτης της χώρας δίνοντας το παράδειγμα θα έπρεπε να τρώει ψωμοτύρι επιδεικτικά αφού οι δήμοι και κοινότητες τού κάνουν την ύψιστη τιμή να τον καλούν και συχνά να τον ανακηρύσσουν επίτιμο δημότη της πόλης τους. 

Αναλυτικά η συνολική δαπάνη ήταν:
Επίσημο γεύμα: ποσό έως 7,440 ευρώ
Φιλοξενία-διαμονή της ασφάλειας του προέδρου: ποσό έως 240 ευρώ
Διατροφή της ασφάλειας του προέδρου: ποσό έως 210 ευρώ
Πλακέτα-πάπυρος-προσκλήσεις: ποσό έως 900 ευρώ

Ο κλαυσίγελος όμως είναι ότι πριν από αυτό το λουκούλλειο γεύμα προς τιμή του πρώτου πολίτη μιας χρεοκοπημένης χώρας, κατά την ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο πρόεδρο ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, τόνισε στον λόγο του: 
"Ο Αλμυρός και η Νοτιοδυτική Μαγνησία δίνουν τη μάχη σε αυτό το δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Ο Δήμος Αλμυρού σε δύσκολες συνθήκες έλλειψης πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκεται διπλά στους πολίτες, ειδικά δε σε όσους η κρίση προκάλεσε μεγάλα προβλήματα. Η πορεία είναι δύσκολη και ανηφορική αλλά θα τα καταφέρουμε γιατί το οφείλουμε στους δημότες μας". 
Άραγε πόσα στομάχια αναξιοπαθούντων θα μπορούσαν να γεμίσουν τουλάχιστον μία ημέρα με 8.790 ευρώ;   
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια