Προσφατα
.

17.7.17

Η Γερμανική ελληνική φέτα

Τελειωμένη ιστορία η φέτα για την Ελλάδα
Γιάννης Λαζάρου
Τις «μάχες» που έδωσαν οι πολιτικοί της Ελλάδας για την προστασία των ελληνικών προϊόντων κάποιοι τις γράφουν μαζί με τις υποσχέσεις του Τσίπρα και προχωράνε με την ΕΕ καταδικάζοντας σε αφανισμό και τους τελευταίους παραγωγούς φέτας στη χώρα. 
Η εταιρία GAZI στην Γερμανία που ξεκίνησε από την Ολλανδία ως OZGAZI μας ενημερώνει πως ημερησίως παράγει 250.000 κιλά άσπρο τυρί στην Ολλανδία μόνο, και το διανέμει στα πέρατα του κόσμου. 
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως η Γερμανική εταιρία χρησιμοποιεί στην ιστοσελίδα της ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα την ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτε. 
Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πως στο ίδιο προϊόν στην ιστοσελίδα της που είναι σε τρεις γλώσσες, Γερμανικά, Αγγλικά και Τουρκικά, μόνο στα Γερμανικά αναφέρεται το GRIECHISCHER FETA (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ). Στα Αγγλικά είναι SHEEP'S CHEESE και στα Τούρκικα είναι KOYUN PEYNİRİ, και στις δυο γλώσσες πρόβειο τυρί. 
Σίγουρα δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα αν απαλειφθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ από τα Γερμανικά αλλά είναι ακόμη μια λεπτομέρεια για το πως αντιμετωπίζεται το «δίκαιο» της χώρας διεθνώς αλλά και από τους ντόπιους καλοπερασάκηδες που παρέδωσαν τα πάντα σε κάθε ενδιαφερόμενο. 
Η Έλληνες παραγωγοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταγωνιστούν κολοσσούς όπως η GAZI και άλλοι οι οποίοι άνευ συναισθηματισμών βλέπουν μόνο το κέρδος. Ο αφανισμός των μικροπαραγωγών είναι δεδομένος, όσο για την «βιομηχανία» του κλάδου (όποια έχει απομείνει) θα ακολουθήσει με γοργά βήματα την τύχη της άλλοτε κραταιάς ΔΩΔΩΝΗΣ. 
Το τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μέχρι σήμερα ζούσαν από την παραγωγή και την διάθεση παρεμφερών προϊόντων είναι μια λεπτομέρεια που δεν αφορά ούτε την ΕΕ και τις μεγάλες βιομηχανίες αλλά πολύ περισσότερο τους ντόπιους υποτακτικούς τους που μοιράζουν ακόμη υποσχέσεις σωτηρίας στους τελειωμένους. 




« PREV
NEXT »

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Στη Δωδώνη είχαν βάλει συνδικαλιστές και μεσάζοντες......

Ανώνυμος είπε...

Στη Δωδώνη γινόταν τρελό πάρτυ...

Ανώνυμος είπε...

τα συμπερασματα του συγγραφεα ειναι αυθαιρετα. Αν περιμενουν οι παραγωγοι απο την εκαστοτε κυβερνηση τοτε......ειναι αξιοι της μοιρας τους και του αφανισμου τους.