Προσφατα
.

2.7.16

Συνεχίζεται η πενθήμερη του Αλέξη

Γιάννης Λαζάρου
Συνεχίζεται η πενθήμερη του Αλέξη με πενθήμερη στην Κίνα. Αυτή την φορά βέβαια κανένας δεν μπορεί να βρίσει και λέει οτι το δημόσιο χρήμα σπαταλιέται σε ταξιδάκια αναψυχής. Ούτως ή άλλως τα λεφτά του Σόιμπλε  τρώνε. 
Η ιαχή "τρέξε - τρέξε οδηγέ για να τους περάσουμε και θα σε κεράσουμε βανίλια παγωτό", δονούσε το υπερπολυτελές αεροπλάνο της εκδρομής. Όταν ο "οδηγός" τους ενημέρωσε πως χώρεσαν σε ένα φτερωτό πούλμαν και δεν υπάρχει άλλο σιχτίριζαν την ώρα που άφησαν πίσω στον καύσωνα γυναίκες, παιδιά, πεθερές και άλλους βολεμένους.
Το γιατί τα αφεντικά του Αλέξη τού επιτρέπουν να τα τρώει κατ' αυτόν τον τρόπο είναι δικό τους πρόβλημα και σχέδιο, εκείνο όμως που κάνει κάθε λογική να πετιέται στους βόθρους της ανυπαρξίας είναι ο στρατηγικός σκοπός του ταξιδιού και  οι ακόλουθοι της πενθήμερης που πάνε λέει για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. 
Ο Αλέξης, συνοδεύεται από σειρά υπουργών, μεταξύ των οποίων οι κ.κ.κ.κ.κ.κ.κ. Γιώργος Σταθάκης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Κοτζιάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Αριστείδης Μπαλτάς, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και περίπου 40 επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών φορέων. 
Προσώπατα εγνωσμένης αξίας και αγωνιστικότητας που τα κέρδισαν όλα στη ζωή με το σπαθί τους. Το αριστερό σπαθί τους βεβαίως - βεβαίως. 
Φυσικά το πρόγραμμα του Αλέξη έχει και όλο το τουριστικό πακέτο -όπως άλλωστε συνέβη και με τους προκατόχους του που επισκέφθηκαν την Κίνα- με επισκέψεις στο Σινικό Τείχος, την Κόκκινη Πλατεία, την Απαγορευμένη Πόλη κλπ. Αμ πως. 
Είναι ξεκάθαρο πως θα γελάσει και το παρδαλό Κινέζικο κατσίκι με τους "διαπραγματευτές" και στρατηγούς της εκδρομικής παρέας. Ειδικά με τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Διότι αν δεν είναι μαζί σου ο εκπρόσωπος του θεσμικού φορέα το Σινικό δεν πέφτει με τίποτε. Εντάξει δεν θα ανέβει ο Φίλης στο τείχος αλλά η πληροφορία πως το μόνο βέτο που έθεσαν οι Κινέζοι να μην πάει ο Φίλης ελέγχεται. 
Το μεγαλύτερο αίνιγμα του πλανήτη πια δεν είναι αυτό της Σφίγγας γιατί λύθηκε. Το τεράστιο αίνιγμα πια είναι αν ο γελοίος μπορεί να αισθανθεί την γελοιότητά του έστω για μια στιγμή. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Την Ελλάδα που υπερασπίστηκε και έσωσε η ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...ήρθε η " αριστερά της καριέρας ή άλλως εκδρομική αριστερά " να την εξαφανίσει. Της τελευταίας της εύχομαι: καλές εκδρομές και "στον αγύριστο".-