Προσφατα
.

9.6.16

Μία απεργία, μία τρομοκρατία και ένας πόλεμος

Η Γαλλία στέλνει κομάντος στην Συρία ενώ περιμένει "τρομοκρατικό" χτύπημα λόγω Euro 2016-Οι αγώνες των πολιτών ανάμεσα στον τρόμο και στον νόμο.
Το στρατηγικό κατευθυνόμενο παιχνίδι της τρομοκρατίας του ISIS όχι μόνο καλά κρατεί άλλα λύνει τα χέρια της Δύσης ασκώντας την ιμπεριαλιστική πολιτική της και "σβήνοντας" τις κοινωνικές αναταραχές που δεν συμφέρουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Η γαλλική κυβέρνηση λίγο πριν την έναρξη του Euro 2016 αποφάσισε να στείλει Γάλλους κομάντο στην Συρία για να στηρίξουν τις αντικυβερνητικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ISIS αλλά πρωτίστως εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ.

Ήδη επίγειες δυνάμεις καταδρομέων αναπτύχθηκαν στην Βόρεια Συρία ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι ο ρόλος τους θα είναι μόνο "συμβουλευτικός". Η απόφαση της Γαλλίας να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Συρίας όχι μόνο βομβαρδίζοντας από αέρος πλέον, πάρθηκε με αφορμή τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων που πιθανόν να γίνουν στην Γαλλία κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Η "τρομοκρατία" βολεύει όσο ποτέ άλλοτε την Γαλλία να πάρει μερίδιο από την διάλυση και τον επικείμενο τεμαχισμό της Συρίας. Την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της χώρας  ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα στείλει επίγειες και εναέριες δυνάμεις μέσα στα σύνορα της Συρίας, στις περιοχές που ελέγχει ο Άσαντ με τη βοήθεια των Ρώσων. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι το θέμα της ευρωπαϊκής Γαλλίας δεν είναι μόνο ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αλλά ο πόλεμος για κομμάτι της πίτας πασπαλισμένο με πολύ αίμα αμάχων.


Στήνοντας την τρομοκρατία
Όσον αφορά το εσωτερικό της Γαλλίας ο κίνδυνος "τρομοκρατικών" χτυπημάτων βολεύει όσο τίποτε άλλο την κυβέρνηση Ολάντ, η οποία δέχεται επιθέσεις καθημερινώς εδώ και μήνες από την νεολαία και τα συνδικάτα για τον απάνθρωπο εργασιακό νομοσχέδιο αλλά και για την πολιτική λιτότητας που ορίζει η νέα τάξη πραγμάτων της Ε.Ε. Η αστυνομία πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια της και έχει μετατραπεί σε ένα στρατιωτικό σώμα εναντίον πολιτών που δεν δέχονται την ισχύ του νέου εργασιακού μεσαίωνα που η Ε.Ε τους αναγκάζει να ζήσουν από εδώ και στο εξής.
Με αφορμή όμως την "τρομοκρατία" του ISIS οι πόλεις της Γαλλίας μετατρέπονται σε ένα στρατιωτικοποιημένο χώρο που πραγματικά είναι άγνωστο αν οι συλλήψεις από εδώ και στο εξής θα γίνονται για αντίσταση στο εργασιακό ή για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες. 
Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί είναι δρακόντεια ενώ έχουν γίνει ακόμη και εικονικές ασκήσεις χτυπημάτων τρομοκρατών στην Λυών και σε άλλες πόλεις.

Επίσης, οι Γάλλοι έφτιαξαν και εφαρμογή για κινητά ενάντια στην τρομοκρατία. Η νέα εφαρμογή λέγεται "Σύστημα Συναγερμού και Ενημέρωσης των Πολιτών" και έχει για ακρώνυμο το SAIP. Μπορούν να την κατεβάσουν όσοι έχουν κινητά iphone ή adroid. Σε περίπτωση κινδύνου πλησίον του χρήστη, η οθόνη του κινητού γίνεται κόκκινη χωρίς θόρυβο ή δόνηση, ώστε να μην προσελκύσει την προσοχή. Δίνονται οι πρώτες πληροφορίες για το τι συμβαίνει, οδηγίες για την ασφάλεια και ένα εικονίδιο μέσω του οποίου μπορεί κανείς να προωθήσει την ειδοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα, πολλαπλασιάζοντας έτσι μαζικά την ενημέρωση.

Από την πλευρά των απεργών οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα κάνουν ένα βήμα πίσω ούτε για την ομαλή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ εκτός από την απεργία των εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες, η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα έχει ως αποτέλεσμα τα σκουπίδια να έχουν γίνει βουνά στην μέση των πόλεων. 

Επειδή όμως η "τρομοκρατία" βολεύει όταν στην Ευρώπη περνούν αντιλαϊκοί νόμοι ή το τεράστιο θέμα του προσφυγικού γνωρίζουν ότι  είναι βραδυφλεγής βόμβα που θα πρέπει να "σβήσουν" για το συμφέρον πάντα του κεφαλαίου του νέου Ράιχ της Ε.Ε, τα θύματα πιθανού "τρομοκρατικού" χτυπήματος θα είναι θύματα ενός πολέμου που  απλώνεται από την Ανατολή πίσω στην Δύση, όπου εκεί γεννήθηκε και σχεδιάστηκε.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια