Προσφατα
.

1.6.16

Κατάσχουν μέχρι και σερβιέτες

Κατασχέσεις από την Γκεστάπο Εφορία ακόμα και για 30 ευρώ - Μακαρόνια, κονσέρβες κατάσχονται, εξαιρούνται οι αναμνηστικές φωτογραφίες.
Η Γενική Γραμματεία Εσόδων απέστειλε ήδη προειδοποιητικές επιστολές σε 50.000 οφειλέτες και τους καλεί να πληρώσουν τα χρέη τους τα οποία ξεκινούν από 30 έως και 500 ευρώ. 

Μετά από την προειδοποίηση αυτών των προδοτών της χώρας που χρωστούν 30 ολόκληρα ευρώ θα αποστέλλεται κατασχετήριο. Στη συνέχεια η νέα Γκεστάπο-Εφορία θα κάνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για τόσο μικρές οφειλές. Στις εφόδους των κρατικοδίαιτων ναζιστών με τα ραβασάκια μπαίνουν και οι εφορίες, οι οποίες όμως προχωρούν ένα βήμα περισσότερο. Οι εφορίες όταν εντοπίζουν έναν οφειλέτη του Δημοσίου, αρχίζουν και ψάχνουν το Ε9 του οφειλέτη για να βρουν τι μπορούν να του αρπάξουν από ακίνητη περιουσία υπέρ των κατοχικών δυνάμεων.

Εάν σε αυτή την έρευνα εντοπίσουν ακίνητο ελεύθερο από οποιοδήποτε οικονομικό βάρος, αυθαίρετα και χωρίς να ενημερώσουν τον οφειλέτη το βάζουν σε υποθήκη για το χρέος προς το Δημόσιο και κατόπιν ενημερώνουν και τον οφειλέτη. Αυτό σημαίνει πως ένας οφειλέτης που έχει ένα ακίνητο αλλά και χρέη προς την εφορία μπορεί ξαφνικά να ενημερωθεί πως το ακίνητό του είναι ήδη υποθηκευμένο.

Το κωμικοτραγικό όμως έρχεται από το άρθρο 17 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, το οποίο προβλέπει τι δεν μπορεί να κατάσχει το δημόσιο σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα  με το συγκεκριμένο άρθρο δεν μπορούν να κατασχεθούν τρόφιμα για τρεις μήνες.

Εάν ένας οφειλέτης του Δημοσίου έχει σπίτι του μακαρόνια, καφέδες κτλ που για να τα καταναλώσει δεν χρειάζονται τρεις μήνες περιθώριο, τότε αυτά δεν κατάσχονται. Εάν όμως π.χ έχει αποαποθηκευμένα πολλά πακέτα μακαρόνια που για να τα καταναλώσει χρειάζονται περισσότεροι από τρεις μήνες τότε το δημόσιο θα κατάσχει αυτά τα πακέτα μακαρόνια.

Επίσης, ήσυχοι θα πρέπει να κοιμούνται όσοι έχουν παράσημα, καθώς ούτε αυτά μπορεί να τα κατάσχει το Δημόσιο. Το ίδιο ισχύει και για τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Τα απίστευτα της Κατοχικής Κυβέρνησης δεν τελειώνουν εδώ αφού το οικονομικό επιτελείο αναφέρει πως δεν μπορούν να κατασχεθούν έξι αγελάδες και έξι κατσίκες. Δεν αναφέρει όμως οι αγελάδες και κατσίκες είναι γκαστρωμένες αν θα πιάνονται διπλές ή μονές.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια και για μεγαλύτερα ποσά (υπενθυμίζεται ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών και των επιχειρήσεων προς την εφορία ξεπερνούν τα 87 δισεκατομμύρια ευρώ). Για το σκοπό αυτό η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο στόχος της για φέτος είναι να έρθει σε επαφή και να ασκήσει πίεση ή να κάνει ακόμα και κατασχέσεις με περισσότερους από τους μισούς οφειλέτες προς το Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμά ότι θα καταφέρει να εισπράξει σημαντικά ποσά και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια