Προσφατα
.

31.5.16

Σφάξιμο με Μέγα Χορηγό

Για την οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει ο αγωγός φυσικού αερίου της Κοινοπραξίας ΤΑΡ δεν θα μιλήσουμε εμείς αφού τα έχουν πει ήδη επιστήμονες. Αυτό που προκαλεί πικρό μειδίαμα είναι ότι ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου έχει ως μέγα χορηγό των εκδηλώσεων τους νέους μακελάρηδες του φυσικού περιβάλλοντος της βορείου Ελλάδας, δηλαδή την Κοινοπραξία ΤΑΡ.

Σαν να μην έφτανε αυτό διαβάζοντας την λίστα για το ποιοι συμμετέχουν κάτω από τη Μέγα Χορηγία της εν λόγω Κοινοπραξίας αρχίζουν τα λαμπάκια της υπομονής να αναβοσβήνουν. Συνεργάτες για το 3ημερο εκδηλώσεων για την Οικολογία είναι -ανάμεσα σε τοπικούς συλλόγους, ομάδες και ιδιωτικές εταιρίες- η WWF, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Κάποιος πραγματικά κοροϊδεύει διότι πώς είναι δυνατόν φορείς και οργανισμοί που κόπτονται ότι υπερασπίζονται την φύση να συμμετέχουν σε ένα φεστιβάλ που το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης για την διεκπεραίωσή του να το έχει η Κοινοπραξία που ο αγωγός της  θα διασχίσει επτά περιοχές του Ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000 και θα περάσει από οκτώ εθνικούς χώρους, που έχουν χαρακτηρισθεί καταφύγια άγριας ζωής. Πώς είναι δυνατόν ακόμα και Φιλοζωϊκοί Σύλλογοι της περιοχής αλλά και η Α΄βάθμια και Β' βάθμια Εκπαίδευση του νομού (φοβερό επίπεδο Παιδείας!) να συμμετέχει σε εκδήλωση για το περιβάλλον με χρήμα μιας εταιρείας που θα καταστρέψει 3,760 στρέμματα οικοτόπων εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας;

Άρχισαν τα νταούλια και οι ζουρνάδες για την βόρεια Ελλάδα και η εν λόγω χορηγία μάς γυρίζει ασυνείδητα πίσω στην εποχή της δημαρχίας Πάχτα στον Δήμο Αριστοτέλη όταν η "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε-El Dorado" έδινε στον εν λόγω δήμο 2,7 εκατομμύρια ευρώ για χορηγίες που πάντα ήταν ευπρόσδεκτες από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν έχει σημασία όμως τι κάνει ο Δήμος Σερρών, αφού είναι ένας ευρωπαϊκός δήμος που συμμετέχει στην "Ελληνογερμανική Συνεργασία" παίρνοντας μαθήματα από τον δήμο Άχερν της Γερμανίας για το πως να διοικεί την περιοχή του, αλλά σημασία έχει ότι οργανισμοί και ταμεία για την Φύση συμμετέχουν σε ένα γλέντι που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ με χρήματα αυτών που σκοτώνουν την Φύση και μάλιστα στο τόπο του επικείμενου εγκλήματος.

Τέλος αναρωτιόμαστε αν ο Δήμος Σερρών μετά το «Ελληνικό Βραβείο για το Περιβάλλον» το 2014 θα πάρει το 2016 και το «Ευρωπαϊκό Πράσινο Βραβείο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή και από ό,τι αποδεικνύει είναι υπέρμαχος της Φύσης ειδικά όταν σε αυτή την μάχη υπάρχουν και Μέγα Μακελάρηδες Χορηγοί. 

Άλλωστε ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, πρόσφατα έδειξε την ευαισθησία του για την Φύση και ειδικά για τα ζώα λέγοντας δημόσια ότι "όσοι κόπτονται και είναι πραγματικοί φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης στα σπίτια τους". Φαίνεται ότι ακόμη ο ΤΑΡ δεν έχει κάνει Μέγα Χορηγία για το Δημοτικό Κυνοκομείο των Σερρών. 

Τον απολαυστικό επιχορηγούμενο φυσιολάτρη Δήμαρχο Σερρών μπορείτε να τον παρακολουθήσετε και εδώ.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Xarilaos Ermeidis είπε...

Αγαπητοί φίλοι. Η χορηγία για την οποία που γράφεται πιό πάνω μας θυμίζει μια άλλη χορηγία που αφορά περίπτωση Μαρτυρικής πόλης. Η Γερμανική Πρεσβεία ( ο θύτης) μπήκε χορηγός στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας (το θύμα). Τι άλλο θα δούμε.