Προσφατα
.

2.3.16

Φυλακή αν «ανέβασες» το παιδί σου στο facebook

Η Γαλλία προστατεύει τα παιδιά από τους γονείς τους. 
Η "μοντέρνα" συνήθεια γονιών να δημοσιοποιούν φωτογραφίες των παιδιών τους στο facebook είναι η χαρά των παιδοβιαστών που ακόμα κι αν δεν απειλήσουν την αξιοπρέπειά τους διά ζώσης καταφέρνουν να την καταπατούν με  το να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες  τους με διάφορους βιτσιόζικους τρόπους .

Η Γαλλία είναι μία από τις πρώτες χώρες που οι γονείς θα απειλούνται ακόμη και με φυλάκιση που χρησιμοποιούν φωτογραφίες των παιδιών τους στις προσωπικές ή οικογενειακές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Εκτός όμως από τα παιδιά με χρηματικές ποινές θα τιμωρούνται και όσοι δημοσιεύουν στην προσωπική τους σελίδα φωτογραφίες τρίτων χωρίς να έχουν πάρει την συγκατάθεσή τους. 
 
Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία που αυστηροποιήθηκε πρόσφατα, οι γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ αν δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της ζωής τρίτων προσώπων ακόμα και αν είναι τα παιδιά τους χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

"Σε μερικά χρόνια τα παιδιά θα μπορούν να οδηγούν στα δικαστήρια τους γονείς τους για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεώτεροι" εξήγησε Γάλλος νομικός στον Telegraph.

"Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την προστασία των παιδιών τους" προσθέτει ένας δεύτερος νομικός στη Le Figaro. Πρόσφατα η γαλλική αστυνομία υπενθύμισε τον κίνδυνο παιδoβιαστές να βάζουν στο στόχαστρο παιδιά μετά από ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών στα social media.

Αντιπρόεδρος του Facebook αποκαλύπτει ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα για να ενημερώνει τους γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια