Προσφατα
.

21.2.16

Ο Μπόρις πήρε το...όπλο του

Υπέρ του Βrexit ο πολιτικός που κάλεσε τους Έλληνες να φύγουν από το ευρώ-Προσκύνησις ή Ανεξαρτησία είχε γράψει. 
Δεν ξέρουμε πλέον αν ο συντηρητισμός είναι ένας άσχημος χαρακτηρισμός στην πολιτική όταν απέναντι έχεις μια προοδευτική Ε.Ε που με τον φεντεραλισμό της έχει περάσει ξεκάθαρα τα όρια του ναζισμού. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός όσον αφορά την εσωτερική πολιτική της χώρας του, αλλά όσον αφορά την εξωτερική έχει ξεπεράσει έτη φωτός όλους τους "αριστερούς".

O δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου και βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις μήνες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μια απόφαση που αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

"Θα πραγματοποιήσω εκστρατεία για να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση" ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος έξω από την οικία του στο Λονδίνο. "Θα υποστηρίξω την ψήφο "αποχώρηση" (από την ΕΕ)… διότι επιθυμώ μια καλύτερη συμφωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και θα τους επιτρέπει να πάρουν τον έλεγχο της όλης κατάστασης στα χέρια τους" τόνισε.

Ο δήμαρχος Λονδίνου επιβεβαίωσε επιπλέον ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις εναντίον στελεχών του κόμματός του.

Να θυμίσουμε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που με άρθρο του στην The Daily Telegraph τον Ιούλιο του 2015 έκανε γνωστό το "Ίδρυμα Ανάπτυξης" στο οποίο η δημόσια ελληνική περιουσία πέρασε στα χέρια των δανειστών με την απειλή του Grexit.

Έγραψε τότε ο δήμαρχος Λονδίνου ότι οι "Έλληνες πρέπει να βρουν το πνεύμα του Μαραθώνα" και να μην προσκυνήσουν την Ε.Ε.:
"Την Παρασκευή, οι Γερμανοί διέρρευσαν ένα έγγραφο που κόβει την ανάσα με την ειλικρίνεια και την βαρβαρότητά του. Σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή διπλωματία. Πράγματι, στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για φάρσα. Εγκαταλείπει κυνικά την παλιά προσποίηση για το ευρώ - ότι είναι μη αναστρέψιμο, ένας γάμος που θα κρατήσει για πάντα. Αντιθέτως, αποδεικνύεται ότι το διαζύγιο είναι σε μεγάλο βαθμό στο τραπέζι, εκτός αν οι Έλληνες υποκύψουν. 

Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η Αθήνα πρέπει να σκύψει στα τέσσερα, σε μια πράξη αυτο-εξευτελισμού που οι αρχαίοι αποκαλούσαν «προσκύνησις». 

Εάν οι Έλληνες θέλουν περισσότερα από τα χρήματά μας, λέει ο Σόιμπλε, κραδαίνοντας το Glock / Schmeisser / Walther του, θα πρέπει κατ΄αρχάς να παραδώσουν «πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αξίας €50 δισεκατομμυρίων» για να ιδιωτικοποιηθούν ώστε να μειωθεί το χρέος. 

Ποιος θα κάνει την ιδιωτικοποίηση; Ο Σόϊμπλε πρότεινε αυτά τα ελληνικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία - αεροδρόμια, εταιρείες ηλεκτρισμού, ο,τιδήποτε άλλο - θα πρέπει να παραδοθούν σε έναν θεσμό που ονομάζεται «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» στο Λουξεμβούργο. 

Και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το θεσμικό όργανο, ε; Jawohl, Meine Freunde! 

Αποδεικνύεται ότι είναι μια βιτρίνα για την γερμανική KfW, την Kreditanstalt für Wiederaufbau, την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα που συστάθηκε, κατά ειρωνεία, ως μέρος του μεταπολεμικού Σχεδίου Μάρσαλ για την διάσωση της βομβαρδισμένης γερμανικής οικονομίας. 

Το μήνυμα από το Βερολίνο είναι σαφές: ή θα αναλάβουμε την οικονομική διακυβέρνηση της Ελλάδας, ή θα πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. 

Μετά από πέντε χρόνια κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει σε τέτοια βάθη διανοητικής και πνευματικής εξάντλησης που οι υπουργοί είναι πρόθυμοι να εξετάσουν δύο άθλιες επιλογές: την θυσία της ελληνικής δημοκρατίας ή ένα Grexit που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποδειχθεί μεταδοτικό και σε άλλα μέλη της ευρωζώνης - συμπεριλαμβανομένης, τελικά, της ίδιας της Γαλλίας. 

Τώρα είναι η ώρα να ξαναβρούν οι Έλληνες το πνεύμα του Μαραθώνα, να αγωνιστούν για τα πράγματα που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη, για να σπάσουν τα δεσμά του Μεγάλου Βασιλιά των Βρυξελλών. Τώρα είναι η ώρα για αυτό που αποκαλούσαν «αρετή» - την πλήρη έκφραση της ανεξάρτητης ηθικής αρετής τους". 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια