Προσφατα
.

20.2.16

Η Ευρώπη ετοιμάζει νέο «τρομοκρατικό» χτύπημα

Η Ευρώπη εκτός από τρομοκράτες του ISIS αναμένει χτυπήματα και από "τρομοκρατικές" ομάδες άλλων θρησκευμάτων.
Μαρία Τσολακίδη
3,000 με 5,000 "ξένοι μαχητές", οι οποίοι είναι πολίτες της Ε.Ε, έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Ιράκ και Συρία και έχουν επιστρέψει σε χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ, "η Ευρώπη αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή της τελευταίας δεκαετίας", ενώ προειδοποιεί ότι εκτός από τις τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Χαλιφάτου υπάρχει και ο κίνδυνος νέες τρομοκρατικές ομάδες να προβούν σε επιθέσεις μέσα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα ο Γουεϊνράιτ δήλωσε: "Μπορούμε να αναμένουμε επιθέσεις τόσο από τον ISIS όσο και από άλλες τρομοκρατικές ομάδες  με χτυπήματα που να έχουν ως θύματα άμαχους πολίτες". 

Ωστόσο αρνήθηκε να συνδέσει τους "ξένους μαχητές" με τους πρόσφυγες που εισρέουν στην Ευρώπη ενώ διέψευσε τις διαδόσεις ότι τρομοκράτες διεισδύουν στην Ευρώπη με το πρόσχημα αίτησης άσυλο ως πρόσφυγες. 

Το ερώτημα που μπαίνει με την φράση "άλλες τρομοκρατικές ομάδες" είναι αν σε αυτές τις ομάδες υπονοούν και το PKK, το οποίο η Τουρκία και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν επίσημα πλέον ως "τρομοκρατική ομάδα" και αν το κουρδικό θα αρχίσει να παίρνει την μορφή που θα συμφέρει τόσο την Τουρκία όσο και την Δύση την στιγμή που διαμελίζουν την Συρία μοιράζοντας την χώρα ως πολύτιμη πίτα

Η στήριξη του Ομπάμα στην Τουρκία στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των Κούρδων με την συμπαράσταση του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μην βάζει υποψίες για το τι μπορεί να στήσουν ως "τρομοκρατικό χτύπημα" σε χώρα της Ε.Ε με στόχο άμαχους Τούρκους υπηκόους και με την Τουρκία να κερδίζει τον πόλεμο των εντυπώσεων ως θύμα και όχι ως θύτης.

Αντίθετη άποψη με τον διευθυντή της Europol έχει ο πρώην υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα εξέφρασε την ανησυχία ότι με τις ροές των προσφύγων εισέρχονται στην Ευρώπη και τρομοκράτες. Τόνισε δε ότι "οι νότιες χώρες της Ευρώπης δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα αν όσοι εισέρχονται στα εδάφη τους είναι πρόσφυγες, μετανάστες ή τρομοκράτες αιτούντες άσυλο από τις συγκεκριμένες χώρες". Οι ανησυχίες αυτές τεκμηριώθηκαν από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών μόνο τον Φεβρουάριο έλαβε περισσότερες από 100 "κόκκινες" προειδοποιήσεις ότι "μαχητές" του ISIS έχουν φτάσει στην Γερμανία με το κύμα προσφύγων. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που η Ε.Ε άρχισε την συζήτηση για τα σκληρά μέτρα με το κλείσιμο των συνόρων, την κυριαρχία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την άμεση δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2015 που αφορά στην παγκόσμια τρομοκρατία από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης, από την έναρξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στη Συρία το 2011 μεταξύ 25.000 και 30.000 «ξένων μαχητών» έφτασαν στο Ιράκ και τη Συρία, με τους  Ευρωπαίους υπηκόους να αποτελούν το 21% του συνολικού αριθμού.  
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Πώς κατάντησε η Ευρώπη το σπίτι μας!Ο Σεφέρης λέει σε ένα ποίημα πασίγνωστο..

Πήραμε τη ζωή μας λάθος,κι αλλάξαμε ζωή.
Για μια Γαλλίδα γκόμενα το είχε γράψει αλλά σήμερα αποτελεί εθνική κληρονομιά.
Ισχύει απόλυτα για στη περίπτωσή μας,πήραμε τη ζωή μας λάθος και η ζωή μας έγινε περισσότερο μίζερη από εκείνη που οραματιστήκαμε με την Ευρώπη.
Η Ευρώπη αν δε δει το πρόβλημα κατάματα αλλά αυτοσχεδιάζει ο καθένας σύντομα θα μουσουλμανοποιηθεί και ο σκοταδισμός θα είναι καθολικός.