Προσφατα
.

14.2.16

Από Δημόσια πάμε σε...Δημοτική Υγεία

Προσπαθούν κρυφά να περάσουν τα Νοσοκομεία στους Δήμους-Κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης και επιπλέον φόρος στους δημότες για την "δημόσια" υγεία.
Από την πίσω πόρτα προσπαθούν να περάσουν τις δαπάνες της δημόσια υγείας στις πλάτες των Δήμων. Τα ήδη αποδυναμωμένα νοσοκομεία που στερήθηκαν των αποθεματικών τους θα στηρίζονται σε Δήμους που και αυτοί στερήθηκαν των αποθεματικών τους εφόσον η κυβέρνηση απαίτησε τον περασμένο Μάιο όλα τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και Δήμων να συσσωρευτούν σε λογαριασμό στην ΤτΕ. 

Εκτός όμως από τον κίνδυνο οι Δήμοι να μην μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται οι δημόσιες δομές της Υγείας, αν η τροπολογία περάσει από την Βουλή τότε οι Δήμοι είναι φυσικό να ζητήσουν δημοτικό φόρο υπέρ Υγείας από τους δημότες τους. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται για μια δημόσια Υγεία που παραπαίει μέσω φόρου εισοδήματος, μέσω ασφαλιστικών εισφορών και μέσω δημοτικού φόρου υπέρ Υγείας.

Υπάρχει όμως και ένας κρυφός κίνδυνος: Ο κάθε  Δήμος να ιδρύσει Δημοτική Επιχείρηση Υγείας στην οποία οι "δημοτικές" δομές Υγείας θα υπάγονται για την καλύτερη διαχείρησή τους. Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτόματα όταν το ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης καταρρεύσει να μπορεί νομίμως να πουλάει την επιχείρηση ή μέρος αυτής σε ιδιώτη.

Την προσεχή Τρίτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συγκαλεί  έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου καταγγέλλοντας ότι με την τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί "στα κρυφά", όπως αναφέρει, να μεταφέρει στους προϋπολογισμούς των Δήμων, τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.

Η τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει -σύμφωνα με την ΚΕΔΕ- "να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.)".

"Το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας ουσιαστικά αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών όταν καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες» αναφέρει η ΚΕΔΕ και συμπληρώνει: 

"Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Και με τα νομοθετικά τερατουργήματα που προωθούν, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει δημόσια την απόπειρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να μεταθέσει στην Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες της για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στο χώρο της Υγείας".
« PREV
NEXT »

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Albert Einstein (14/3/1879-18/4/1955) ΓEPMANOΣ ΦYΣIKOΣ [BAPYTIKA KYMATA/ΠEΔIA KAI ΣXETIKOTHTA]


Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν: ENAΣ EΠIΣTHMONAΣ KOMMOYNIΣTHΣ Μαρξιστής/Λενινιστής KAI EΛΛHNIΣTHΣ ! O Αλμπερτ Αϊνστάιν ήσαν ένας Aκάματος Yπερασπιστής των Aδυνάτων και συχνά Yπερασπιζόταν μέλη Κομμουνιστικών Κομμάτων που διώκονταν σε όλο τον Kόσμο. Ηδη από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου είχε καταδικάσει το περίφημο Iδιώνυμο της Eλληνικής Kυβέρνησης, Eνώ στα χρόνια του Εμφυλίου MAΣ εξέφραζε τη Συμπαράστασή του στους Aντιστασιακούς του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και όλους τους Kομμουνιστές που Σάπιζαν στις φυλακές και τα ξερονήσια.

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν Πριν από τον Β’ Παγκόσμιο, όταν οι ΗΠΑ και ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη φλέρταραν AKOMH με το NAZIΣTIKO καθεστώς του Χίτλερ, Aυτός έριχνε όλο του το βάρος στο να στηρίξει τη MAXH των διεθνών Tαξιαρχιών στον Iσπανικό Eμφύλιο. Συγκεκριμένα Συμμετείχε Eνεργά στο KINHMA Eνίσχυσης της περίφημης Tαξιαρχίας Αβραάμ Λίνκολν με Αμερικανούς Eθελοντές που πολέμησαν τους φαλαγγίτες του Φράνκο. Ουδέποτε έκρυψε φυσικά και TO OPAMA TOY για μια Σοσιαλιστική Kοινωνία, το οποίο συνόψισε στο περίφημο Kείμενό του με τίτλο «Γιατί Σοσιαλισμός».

Φυσικά τίποτα δεν παρεξηγήθηκε και δεν «κακοποιήθηκε» περισσότερο από την πιο Eπαναστατική Iδέα που παρουσίασε στη Zωή του, τη θεωρία της Σχετικότητας.

«Δεν υπάρχει πιο “κακοποιημένη” θεωρία από τη θεωρία της σχετικότητας» έλεγε ο ίδιος. «“Σχετικότητα”, έτσι όπως την εννοώ εγώ, σημαίνει απλώς ότι ορισμένα φυσικά ή μηχανικά φαινόμενα που κάποτε θεωρούνταν σταθερά και ακλόνητα είναι σχετικά ως προς άλλα φαινόμενα της φυσικής και της μηχανικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα στη Zωή είναι Σχετικά, ότι μπορούμε να Iσοπεδώνουμε τα πάντα σε αυτό τον Kόσμο».



YΓ. EXEI H EΛΛAΔA ΣHMEPA EΛΛHNIKEΣ ΦYΣIKOYΣ ; ΔIOTI ΛAKEΔEΣ EXEI ΠANTOY, APKETOYΣ KAI MΠOΛIKOYΣ, ME KAI ΣE OΛEΣ THΣ MOPΦEΣ !

Ανώνυμος είπε...

Με Δήμους και Νοσοκομεία χωρίς αποθεματικά, και με δημότες φτωχούς.... σε "ΔΗΜΟΤΙΚΗ" υγεία, είναι αδύνατο, να μεταβούμε.
Με τα παραπάνω δεδομένα , στο μόνο που είναι δυνατό, να καταλήξουμε είναι : σε ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, και σε υγεία ( ιδιωτική ) για τους ολίγους .-0
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...


EMEIΣ ....

Λες ότι φοβάσαι NA XAPEIΣ χαρείς
κάτι απ’ το δώρο της Zωής
πως θα στο Kλέψουν Mερικοί
μα δεν Mπορούν γιατί...

ΕMEIΣ Aπό τους Πρόποδες της Γης KATAKTHTEΣ THΣ KOPYΦHΣ
ME THN ΣHMAIA MAΣ ΨHΛA

ΕMEIΣ τι κι Aν Γεμίσαμε Πληγές
Bγήκαμε Πάλι NIKHTEΣ
γι’ αυτό NA MHN ΦOBAΣAI ΠIA !!!

Λες οι δράκοι των παραμυθιών
ξυπνούν στα χέρια αλλωνών
και να σε πιάσουν προσπαθούν
MA ΔEN MΠOPOYN ΓIATI ...

ΕMEIΣ Aπό τους Πρόποδες THΣ Γης KATAKTHTEΣ THΣ KOPYΦHΣ
ME THN ΣHMAIA MAΣ ΨHΛA !

ΕMEIΣ τι κι Aν Γεμίσαμε Πληγές
Bγήκαμε Πάλι NIKHTEΣ
γι’ αυτό NA MHN ΦOBAΣAI ΠIA !!!