Προσφατα
.

25.2.16

Κοινωφελής Βέρμαχτ με 431 ευρώ μισθό

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά η ντροπή δεν είναι δουλειά.
Όταν ο Σόιμπλε έλεγε δημόσια ότι οι πρόσφυγες είναι μία καλή ευκαιρία για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα το μυαλό ενός υγιούς εγκεφαλικά ανθρώπου δεν θα πήγαινε ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο όπου Έλληνες άνεργοι θα έκαναν τους ανθρωποφύλακες στα hot spots. 
Η χθεσινή δήλωση όμως του υπουργού Μουζάλα ήταν  πιο ανατριχιαστική και από την δήλωση του Σόιμπλε. "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μια αποθήκη ψυχών ακόμη κι αν αυτό παίρνει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης". 
Πριν όμως ακόμα η Ελλάδα γίνει αποθήκη ψυχών η χρηματοδότηση άρχισε και με υπουργικές αποφάσεις ανοίγουν θέσεις εργασίας για Έλληνες άνεργους με επιδοτούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο προσδιορισμός "κοινωφελής εργασία" δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ειρωνικός.  Μπορεί μόνο να συγκριθεί με τα στρατόπεδα εξόντωσης του Γ' Ράιχ που αναγραφόταν στις καγκελόπορτες "Η εργασία απελευθερώνει".

Έτσι απελευθερωμένοι θα νιώσουν και οι Έλληνες άνεργοι που θα κάνουν τις αιτήσεις τους για τις νέες θέσεις εργασίας αύριο για τα στρατόπεδα ταυτοποίησης και μεθαύριο για τα όποια στρατόπεδα ορίσει η Ε.Ε ότι θα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα για να μην βρομίσει η Ε.Ε από τους "νέους Εβραίους", τους "νέους Γύφτους", τους έους ομοφυλόφιλους" και  τους "νέους κομμουνιστές", που δεν είναι άλλοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής.  

Για 431 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και με ανώτατο μισθό 619 ευρώ για τους άνω των 25 ετών,  είναι σίγουρο ότι ο Έλληνες θα ξεχάσουν τόσο την ευαισθησία τους για τους πρόσφυγες όσο και και τον φόβο τους ότι οι αλλόθρησκοι θα κατακτήσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η ανεργία είναι κακός σύμβουλος και τα περί αξιοπρέπειας μπαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων όταν το δόλωμα "χρήμα" κουνιέται μπροστά σε απεγνωσμένα μάτια.

Η απίστευτη ανακοίνωση για τα δικαιώματα και τους μισθούς των Ελλήνων ανθρωποφυλάκων έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και αυτό που μένει είναι το επόμενο στάδιο της "μεγάλης χρηματοδότησης", όπως διπλωματικά ανακοίνωσε ο υπουργός της κυβέρνησης, για να δούμε αν οι νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν θα ρίξουν τόσο τον δείκτη της ανεργίας που οι Έλληνες θα ευχαριστήσουν την Ε.Ε που άλωσε την Ανατολή και την Αφρική βρίσκοντας ευκαιρίες δουλειάς και "ανάπτυξης" οι κατεστραμμένοι από την Ε.Ε, κάτοικοι της Ελλάδας. 

Η Ελλάδα μετά και από αυτή την εξέλιξη έχει μπει στην ιστορία του μέλλοντος ως ένα νέο Νταχάου που δεν χρειάστηκε στρατιώτες της Βέρμαχτ να κάνουν την "κωλοδουλειά" όταν η δημοκρατία της Ε.Ε ως νέα Βέρμαχτ φτιάχνει στρατό με απεγνωσμένους από ανεργία Έλληνες που θα δουν την ευκαιρία στο "ματωμένο" μεροκάματο και όχι την ντροπή που θα τους ακολουθεί μια ζωή με την ταυτότητα: "Ανθρωποφύλακες κοινωνικής εργασίας".

Αναλυτικά,  με βάση τις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος καταβάλλοντας 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα βράδια στα hot spots. 

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ 
Χωρίς περικοπή αποδοχών μπορούν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι έως 2 ημέρες το μήνα και έως 13 με αναρρωτική ενώ προβλέπονται οι παρακάτω ειδικές άδειες και μειωμένα ωράρια: 
Στις περιπτώσεις απουσίας λόγω επαπειλούμενης κύησης, κύησης και λοχείας η απασχόληση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια απουσίας και παρατείνεται η δυνατότητα παραμονής στο πρόγραμμα έως 10 μήνες.
Για ΑμεΑ ή όσους έχουν παιδιά με πνευματική ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και πάνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω ή έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και πάνω, τον/την οποίο/α συντηρούν, έχουν δικαίωμα σε μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα την ημέρα. 
 Οι γονείς δικαιούνται είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά μία ώρα την ημέρα και μέχρι το τέκνο να φτάσει στην ηλικία των 30 μηνών. 
Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης των γονέων για τη φροντίδα του παιδιού δίδεται και στους θετούς γονείς παιδιού ηλικίας έως 6 ετών, με τους ίδιους όρους των φυσικών γονέων και με χρονική αφετηρία την υιοθεσία του παιδιού. 
Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται στον έναν από τους δύο γονείς προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. 
Κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούται να απουσιάζει 2 ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης. Πέντε ημέρες απασχόλησης λόγω γάμου. 
Δύο ημέρες λόγω θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών, αλλά και εξ αγχιστείας συγγενών στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό.

« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Unknown είπε...

κ. Γκαράνη,
το " ανθρωποφύλακας " , λέγεται και : " ανθρωποξεπεσμός " .