Προσφατα
.

2.2.16

Ένα μπισκότο 15 δολάρια για να μην πεθάνεις από πείνα

Στην πολύπαθη Φαλούτζα στο Ιράκ όπως και σε κάθε σημείο του πλανήτη που μαστίζεται από την λαίλαπα του πολέμου, η τραγικότητα εκφράζεται με τα πάθη του άμαχου πληθυσμού που πληρώνει πάντα τον λογαριασμό για να κερδίζουν άλλοι. 
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό στην πόλη Φαλούτζα στο Ιράκ, σύμφωνα με αξιωματούχους και κατοίκους της περιοχής. 
Η πόλη βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και έχει αποκλειστεί από τον ιρακινό στρατό. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τοπικές αρχές καλούν σε βοήθεια, καθώς στερεύουν τα αποθέματα σε τρόφιμα και φάρμακα. 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι τώρα πληροφορίες, ήδη πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την πείνα. Ο Sohaib al-Rawi, κυβερνήτης της επαρχίας Anbar όπου βρίσκεται η Φαλούτζα ζήτησε από τις μεγάλες δυνάμεις να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι ο μοναδικός ασφαλής τρόπος παροχής βοήθειας, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει οχυρώσει την πόλη. «Καμία δύναμη δεν μπορεί να εισβάλει στην πόλη», δήλωσε ο al-Rawi. 
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι περισσότεροι από 32 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την πείνα στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας, παρά τις αποστολές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση, η UNICEF είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχουν σοβαρά κρούσματα υποσιτισμού μεταξύ των παιδιών στην πόλη όπου ένα μόνο μπισκότο κοστίζει μόνο 15 δολάρια. 
Εκτιμάται ότι μόνο στη Συρία οι εγκλωβισμένοι άμαχοι σε διάφορες πολιορκημένες πόλεις ξεπερνούν τους 450.000.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια