Προσφατα
.

8.10.15

Γαλλογερμανικός Άξονας για το καλό όλων

Η ομιλία των δύο Μεγάλων στο Ευρωκοινοβούλιο σηματοδοτεί την αλλαγή των γεωπολιτικών στην Ευρώπη - Τέλος τα εθνικά σύνορα της Ελλάδας.
Μαρία Τσολακίδη  
Ο Γερμανογαλλικός Άξονας έκανε την εμφάνισή του στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία κοινή ομιλία. Καθόλου συμπτωματικό ότι η τελευταία φορά που οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας μίλησαν στο Ευρωκοινοβούλιο το 1989 αμέσως μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και λίγο πριν την πτώση της ΕΣΣΔ και την έναρξη του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία που άλλαξε εντελώς τον χάρτη της Ευρώπης και την ζωή των λαών της.

Η Μέρκελ κάνει κουμάντο στα ελληνικά σύνορα
Το κύριο θέμα της ομιλίας ήταν η μεγαλύτερη Ευρώπη, η πιο ολοκληρωμένη Ευρώπη με αφορμή την κρίση στην Ελλάδα, η εστία πολέμου στην Ουκρανία και βέβαια το προσφυγικό. Τρεις μεγάλες αιτίες που ξεκίνησαν από την Ε.Ε και που με την χθεσινή μεγαλοπρεπή παρουσία της Γερμανίας και της Γαλλίας στο ναό της "δημοκρατίας" της Ε.Ε ζητούν λύση από την Ένωση που δημιούργησε τα τρία τραγικά γεγονότα με θύματα ανθρώπους και εθνικές κυριαρχίες.
Η κ. Μέρκελ με ένα ηγετικό ύφος ξεκαθάρισε ότι πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, αλλά εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Παίρνοντας ως αφορμή την χρεοκοπία της Ελλάδας (που η Ε.Ε δημιούργησε) και την είσοδο προσφυγικού κύματος από τον πόλεμο στην Συρία (που και πάλι η Ε.Ε δημιούργησε με την κήρυξη πολέμου εναντίον του Άσαντ) φτιάχνεται σιγά-σιγά ο νέος χάρτης της Ε. Ε που ανοίγει προς τα ανατολάς.
Μπορεί η κ. Μέρκελ να τόνισε ότι είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. όμως στην συνέντευξή της στο τηλεοπτικό γερμανικό κανάλι ARD την ίδια ημέρα τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και μια χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. 
Με την πρώτη χρηματοδότηση του 1,5 δις ευρώ που έχει δοθεί στην Τουρκία για προσφυγικά στρατόπεδα, η κ. Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η Ε.Ε με την Τουρκία φέρνοντας ως επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες θα είναι πιο κοντά στην Συρία! Μάλιστα, την συνεργασία την βάπτισε επένδυση και έβαλε την Ελλάδα μέσα σε μία συμμαχία με την Τουρκία χωρίς να ρωτήσει τον ξενοδόχο: "Αναγνωρίζουμε ότι μια επένδυση στην Τουρκία για μια καλύτερη ζωή των προσφύγων μπορεί να είναι καλή - και για μας και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, διότι θα είναι πιο κοντά στη Συρία. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μου να συζητήσω. Στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουμε δύο κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, τα οποία έχουν σύνορα που απέχουν περίπου 10 χλμ. στη θάλασσα. Και εκεί πρέπει να είναι δυνατό -και γι' αυτό εγώ τουλάχιστον θα ρίξω όλο μου το βάρος- να δημιουργήσουμε συντεταγμένες και λογικές καταστάσεις".
Μετά από αυτή την πρόταση έχει ακυρωθεί ο ρόλος των εθνικών συνόρων της Ελλάδας και ο ρόλος των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της χώρας. Η Γερμανία θα είναι αυτή που θα δημιουργήσει την συντεταγμένες για τα 10 χλμ θάλασσας που χωρίζουν την Τουρκία με την Ελλάδα.
Στο σημείο αυτό έρχεται αυθόρμητα ο σχολιασμός του πρωθυπουργού Τσίπρα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ένα μήνα πριν για το θέμα της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας: "Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα", είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνοντας τον "λαγό" για τις εξαγγελίες της κ. Μέρκελ περί μόνο 10 χλμ απόσταση που χωρίζουν την Ελλάδα με την Τουρκία.

Πόσο βολεύει η καταστροφή των χωρών την Ε.Ε
Η πατερίτσα της Γερμανίας, Γαλλία, έκανε την δύσκολη δουλειά στην ομιλία. Ο πρόεδρος Ολάντ τρομοκράτησε το σύμπαν θέλοντας να πείσει ότι μόνο μία δυνατή και μεγάλη Ε.Ε μπορεί να αμυνθεί κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων ακόμα κι ενός πολέμου μέσα στην Ε.Ε: "Η Ευρώπη άργησε να συνειδητοποιήσει πως η κρίση στη Μέση Ανατολή θα είχε συνέπειες και στη γηραιά ήπειρο. Με κάθε κρίση εμφανίζονται φόβοι. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς.Αν αφήσουμε τη συριακή κρίση να οξυνθεί, μην πιστέψετε πως θα είμαστε ασφαλείς".
Βάζοντας στο παιχνίδι την Τουρκία και παίρνοντας ως αφορμή το δράμα των προσφύγων ο κ. Ολάντ μετέτρεψε την συμμαχία Ε.Ε-Τουρκίας ως την μόνη λύση για την τροφή των προσφυγόπουλων!: "Παρέχουμε βοήθεια στην Τουρκία και να διασφαλίσουμε πως είμαστε ικανοί να δουλέψουμε από κοινού για να ταΐσουμε τα παιδιά των προσφύγων". Ο φιλάνθρωπος Ολάντ της σοσιαλιστικής Γαλλίας θα ταΐσει τα κακόμοιρα προσφυγάκια των οποίων η τραγική μοίρα βοηθά στο άπλωμα της Ε.Ε και στην ισχυροποίησή της.
Οι ρόλοι της Γαλλίας και της Γερμανίας στην επιχείρηση Ε.Ε είναι δοσμένοι ως ο καλός μπάτσος και ο κακός μπάτσος. Έτσι ο κ. Ολάντ είπε για την στάση της Γερμανίας να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες:  "Δεν έχουμε ανάγκη λιγότερη Ευρώπη, αλλά περισσότερη, αν θέλουν να υπάρχει Ευρώπη. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τη ζώνη του Σένγκεν. Το να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ελευθερία μετακίνησης θα ήταν ένα τραγικό λάθος".
Πώς όμως συμπίπτει η ελευθερία κίνησης του κ. Ολάντ που δήθεν μαλώνει την Γερμανία, με τα θέλω της Γερμανίας; Στην συνέντευξή της στο ARD η καγκελάριος τόνισε ότι η Τουρκία είναι χαρακτηρισμένη ως ασφαλής χώρα προέλευσης (κάτι που δεν είναι εδώ και μία εβδομάδα χώρες των Βαλκανίων) και ότι η χαλάρωση βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε είναι εδώ και καιρό υπό διαπραγμάτευση. 

Προσκυνήστε τους Μεγάλους 
Ο χάρτης της Ε.Ε αλλάζει άρδην και οι καλύτερες αφορμές δόθηκαν από την στάση που κράτησαν τα ισχυρά της κράτη απέναντι σε αδύναμα δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις, χρεοκοπίες, εμφυλίους όπως στην Ουκρανία και εισβολές εναντίον των "τυράννων" τύπου Καντάφι, Άσαντ, Μουμπάρακ και παλαιότερα Σαντάμ Χουσεΐν. Μέχρι και έναν ISIS γέννησαν για να μπορούν να ολοκληρώσουν την ισχυροποίηση της Ε.Ε, το άπλωμα των συνόρων και την κατάργηση των εθνικών. 
Την απάντηση για το ποιος είναι το αφεντικό στο έκτρωμα Ε.Ε την έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς κατά το καλωσόρισμα του Γαλλογερμανικού Άξονα μέσα στο δήθεν Ευρωκοινοβούλιο: "Μάθαμε κάτι: αν η Γαλλία και η Γερμανία δεν συνεργάζονται, όλη Ευρώπη υποφέρει". 
Άρα μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην υποφέρουν οι λαοί: Να ακολουθούν άνευ αντίστασης την Συμμαχία των Ισχυρών.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια