Προσφατα
.

26.9.15

H Black Rock διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων

Ο αμερικανικός κολοσσός κέρδισε τον διαγωνισμό που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η BlackRock Solutions, ο βραχίονας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του αμερικανικού επενδυτικού οργανισμού, κέρδισε τον διαγωνισμό που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου με αντικείμενο την εκπόνηση και παρακολούθηση εφαρμογής στρατηγικής για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Blackrock Solutions, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών στο παρελθόν στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ασκήσεων ακραίας προσομοίωσης, θα συνδράμει την ΤτΕ στην εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής της στρατηγικής σύμφωνα με στελέχη της αγοράς.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να υποβάλει, ως το τέλος Οκτωβρίου, έκθεση για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών. Η έκθεση θα στηρίζεται, προφανώς, στα αποτελέσματα της αξιολόγησης ποιότητας στοιχείων ενεργητικού (AssetQualityReview- AQR) που ολοκληρώνει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM). Μαζί με την έκθεση κατηγοριοποίησης η ΤτΕ θα αξιολογεί και την ικανότητα της κάθε τράπεζας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ανά κατηγορία δανείων.

Όπως δήλωσε τραπεζικό στέλεχος στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, «Η Blackrock θα κάνει μια χαρτογράφηση των δανείων, δημιουργώντας ένα σύστημα MIS που θα κατηγοριοποιεί τα δάνεια με βάση κάποια κριτήρια, π.χ. ανά κλάδο, τράπεζα». 

Η BlackRock Solutions έστησε γραφείο στην Αθήνα το οποίο στελεχώθηκε από περίπου δέκα συνεργάτες, με επικεφαλής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρώην ανώτερο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος έχει μακρά θητεία στην αγορά των private equity funds.


Fortune-greece 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια