Προσφατα
.

2.9.15

Αλεξιάδης: Το απόλυτο εργαλείο της Gestapo

Στο στόχαστρο της εφορίας και τα μετρητά στο στρώμα
Γιάννης Λαζάρου
«Όλοι οι πολίτες εντός του 2015 θα υποχρεωθούν να περάσουν τα χρήματα τους από το τραπεζικό σύστημα αν θέλουν να αποφύγουν την επιπλέον μελλοντική φορολόγηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο εκφοβισμός και ο τρόμος που πρέπει να σπέρνουν οι υπάλληλοι των Γερμανών στην Ελλάδα είναι γνωστός από την εποχή του αλήστου μνήμης Θεοχάρη, αλλά και από τις δηλώσεις των υποχείριων που διορίζουν "δημοκρατικά" ως πολιτικό προσωπικό.

Το πρόβλημα είναι πως ο Αλεξιάδης ως άλλη στρουθοκάμηλος περί άλλων τυρβάζει τρομοκρατώντας τους πάντες στέλνοντας μηνύματα στους ημέτερους. Φυσικά όποιου το στρώμα δεν έχει τίποτε από κάτω δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, όμως το ύφος, αλαζονεία, και η πρακτική τέτοιων προσώπων είναι που δεν συνάδουν με κοινωνίες ευνομούμενες. 

Ο Αλεξιάδης γνωρίζει πολύ καλά πως αυτά τα έξη χρόνια οι εργάτες οι μικρο επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες του ιδιωτικού τομέα έχουν στεγνώσει εντελώς. Δεν υπάρχει σάλιο για επιβίωση, όχι να τα βάλουν και στο στρώμα. Το μήνυμα λοιπόν στέλνεται στους συναδέλφους του κρατικούς λειτουργούς.

Ο Αλεξιάδης γνήσιο τέκνο της Πασοκολαμογιάς γνωρίζει άριστα πως δισεκατομμύρια έχουν φαγωθεί από το σινάφι του ακολουθώντας διαδρομές εξωτερικού, χρηματιστηρίου, χαρτοκιβωτίου, τράπεζας, ξανά εξωτερικού, ξανά τράπεζας και τέλος στρώματος για τον φόβο των Ιουδαίων. 
Ξέρει πολύ καλά πως δημιουργήθηκε  το γνωστό "λίπος" όπως το ξέρουν και τα αφεντικά του και είναι αυτό που κυνηγάει αυτή την στιγμή μετά από τις εντολές τους.

Ο Αλεξιάδης όπως όλοι οι Έλληνες, σε μικρές ή μεγάλες κοινωνίες, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τα οποία εδώ και πολλά χρόνια καταδεικνύουν τους φυσικούς αποδέκτες της λαμογιάς και της υπερσυγκέντρωσης πλούτου κλεμμένου.
Σε κανέναν από αυτούς δεν χτυπάνε την πόρτα να αποδείξει ας πούμε την αγορά πέντε διαμερισμάτων μετρητοίς, την κατοχή υπερπολυτελών μέσων διαβίωσης, όταν η μόνη περιουσία που είχαν πριν διοριστούν ήταν ένα δανεικό παντελόνι.

Άγνωστο γιατί τα αφεντικά του Αλεξιάδη θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και δεν βάζουν χέρι απ' ευθείας στο ψητό που γνωρίζουν πως βρίσκεται σε συγκεκριμένα στρώματα. Ίσως να είναι χρήσιμοι ακόμη για τις εκλογές γιαλαντζί που διενεργούν κάθε τόσο. 

Δεν κοροϊδεύουν κανένα πια με το να δίνουν στην δημοσιότητα κάποια λαμόγια της πολιτικής που τα πήραν χοντρά ή πιάνοντας ένα καφετζή που δεν έκοψε απόδειξη. Αλήθεια τι έγιναν οι βόλτες των ελεγκτών πριν κάποια χρόνια σε τοπικές αυτοδιοικήσεις όπου στα Δημαρχεία έτρεχαν και δεν έφταναν με τα εγκεφαλικά να δίνουν και να παίρνουν, με υποθέσεις μαύρου χρήματος που αν τις μάθαινε ο Αλ Καπόνε θα έκοβε τις φλέβες του; Τι έγιναν οι φοβερές ιστορίες με το ζήτημα των πολεοδομιών που έκαναν τον Ρακιντζή να τάξει τον εαυτό του καλόγερο στο Άγιο όρος;

Τα πρόσωπα όπως προαναφέραμε είναι γνωστά και ουδείς τα ενοχλεί. Αν τώρα με τις φοβέρες του Αλεξιάδη σκιαχτεί καμία γριά και τρέξει στην τράπεζα καλό θα είναι για τα αφεντικά του. 
Το μήνυμα του Αλεξιάδη είναι ένα και μοναδικό: Εξαφανίστε τα γιατί θα σας κάνουμε ντου όταν πάρουμε εντολή. Και την εντολή θα την πάρουν λίαν συντόμως.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια