Προσφατα
.

26.7.15

Δημοκρατία xxx large



Της Κατερίνας Γκαράνη
Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι μια μεσόκοπη, κυτταριτιδοφορτωμένη  που φορά σέξι μπικίνι πλατσουρίζοντας ως κορασίδα στα κύματα, αρνούμενη να αποδεχθεί ότι από τα 40 και πάνω η ξεφτίλα της εικόνας έχει ρίζες στην ρηχότητα του μυαλού και της ψυχής. Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πάρει το μονοπάτι το κακό και έχει σπάσει με το εκτόπισμα της πατσοκοιλιάς της το όριο της κατάντιας. 
Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το πολίτευμα ακριβώς όπως αντιμετωπίζουν και το παραπάνω θέαμα σε παραλία. Κάποιοι κρυφογελάνε, κάποιοι ντρέπονται, κάποιοι σχολιάζουν, κάποιους δεν τους νοιάζει,  αλλά ουδείς δεν σηκώνεται από την σεζ λονγκ του να της πει: "Κυρία μου, φερθείτε ανάλογα των 40 και βάλε χρόνων σας διότι προσβάλλετε την κοινή λογική".  
Η δημοκρατία κατάντησε. Δεν εξελίχθηκε, δεν ωρίμασε, δεν ταλαιπωρήθηκε νοητικά ούτε σωματικά, με αποτέλεσμα τώρα που ουσιαστικά έχει καταλυθεί να ψάχνει να βρει άλλους υπαίτιους για την κατάντια της, μα ποτέ να μην φταίει η ίδια. Έγινε λοιπόν ένα θέαμα που αναγκαστικά το ανέχεσαι και επειδή η ίδια γνωρίζει ότι η παρουσία της εξασφαλίζει στους δικτατορίσκους που την "πάνε βόλτα" την δημοκρατική εξουσία τους, όσο θα μεγαλώνει θα γίνεται τυραννική και απολυταρχική. 
Αν θέλουν οι Έλληνες πραγματικά δημοκρατία και όχι αυτό το πράγμα, τότε θα πρέπει να κόψουν το κεφάλι της μεσόκοπης. Τα τραύματα όταν φτάσουν να σαπίζουν το κορμί η θανάτωση είναι το μόνο φάρμακο. Το τελειώνεις το θέμα, μηδενίζεις και ξεκινάς από την αρχή.
Δεν γίνεται οι εκπρόσωποι της μετά από όσα έχουν πράξει, όχι μόνο να συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά να θέλουν να της κάνουν λιποαναρρόφηση, λίφτινγκ και ανόρθωση στήθους με αλλαγή εκλογικών νόμων, με αναθεώρηση Συντάγματος μόνο και μόνο για να μπορεί η γομαρομπεμπέκα να καλύπτει με την μπικινοκαλυμμένη ξέχειλη περιφέρειά της όλα τα λαμόγια που την πήραν στα χέρια τους και την κατάντησαν θέαμα τσίρκου. Πλαστική μυαλού δεν γίνεται, άρα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να έχουμε ένα πλαστικό κτήνος που θα φέρει το όνομα "Δημοκρατία" υποστηριζόμενο για την ακατάσχετη όρεξή της ισχυρούς τροφοδότες της Ε.Ε. 
Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν η δημοκρατία ανήκει σε αυτούς ή στους κρυμμένους πίσω από την μίνι φούστα της μεσόκοπης δημοκλανίας βουλευτές. Δεν υπάρχει ο χρόνος για συζητήσεις και για αναλύσεις ποιος φταίει και γιατί φταίει. Όσο και να έφταιξε ο ψηφοφόρος που 40 και πλέον χρόνια είχε πάρε-δώσε μαζί της τώρα πια δεν έχει να δώσει για να χορταίνει το τέρας του Λοχ Νες. Το τέρας όλο θα θέλει γιατί έτσι έμαθε 4 ολόκληρες δεκαετίες και ως γνωστόν όσο μεγαλώνει ηλικιακά ένα τέρας, τόσο θα γίνεται πιο πανούργο για μην χάσει τα "κεκτημένα" του. Κεκτημένο θα θεωρεί το σπίτι σου, την σύνταξή σου, το μικρό "μαύρο" μεροκάματό σου, τα ανθρώπινα δικαιώματά σου. Δεν το έχει σε τίποτε να σε απειλήσει να πουλήσεις το νεφρό σου για να μπορεί αυτή όλα τα μελλοντικά καλοκαίρια να μην χάσει το δεδομένο αραλίκι της στις ξεπουλημένες ελληνικές αμμουδιές.
Για τούτη εδώ την δημοκρατία δεν υπάρχουν λόγοι ανδρείας και αγώνων των προ μεταπολίτευσης γενεών, πόσο μάλλον για τις μεταπολιτευτικές γενιές. Αν είχαν μία ιδέα όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές το τι γεννήσαν, μεγάλωναν και κανάκευαν σαν πολύτιμο πετράδι, το πιο πιθανόν θα ήταν να το είχαν πνίξει από την κούνια του.
Αποδεκτά τα λάθη του πολίτη που κάλυπτε την αλήθεια για υλικούς και συναισθηματικούς λόγους το μόρφωμα δημοκρατία που τώρα μάς πνίγει. Επιλογή του να θρέφει το τέρας, επιλογή του όμως και να του κόψει το κεφάλι όταν απειλείται η ζωή εκατομμυρίων πολιτών για τις ανάγκες μπουκώματος του θηρίου. 
Δεν γίνεται να μείνουμε στις ενοχές και στις τύψεις. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, αλλά τούτη η δημοκρατία τραβάει την κατηφόρα. Ως αποτέλεσμα θα έχει στις κωλοτούμπες που θα κάνει το ολοστρόγγυλο μεσόκοπο κορμί της, να συνθλίψει αυτούς που είναι στην κάτω πλευρά της δημοκρατικής ιεραρχικής πυραμίδας . 
Όσο οι εξουσιαστές απειλούν τον λαό ότι η κατάλυση αυτής της δημοκρατίας θα φέρει φασισμό και "εθνικό διχασμό" το σίγουρο είναι -μετά από τα ψέμματα δεκαετιών που μάς έχουν φλομώσει δημοκρατικά- πως θα γίνει ακριβώς το αντίθετο. Η δημοκρατία τους ψεύδεται, αρπάζει και σκοτώνει ό,τι είναι εμπόδιο για την κυριαρχία της. Η δημοκρατία έγινε ομοαίματη με το χρήμα. Πληρώνεται για να είναι σε κάλμα και απειλεί για να πληρωθεί.
Από την κούνια της φέρεται ως Μοναρχία, θεωρεί ότι χωρίς αυτή ο λαός δεν θα έχει επόμενη ημέρα. Όταν κοπεί η οικονομική της ενίσχυση από το λαό, τότε η δημοκρατική πυραμίδα θα γίνει ισόγειο και στα ισόγεια που κινείται ο λαός η ισχύουσα δημοκρατία δεν έχει κατέβει ποτέ. Ακόμη κι αν γεννήθηκε σε υπόγειο αυτή αυτοπαραμυθιάζεται ότι την μεγάλωσαν νταντάδες στις Βερσαλίες. 
Μόνο όταν την κατεβάσεις στο ισόγειο, δηλαδή στην φυσική της θέση, και μετρηθείς μαζί της θα δεις πόσο λιλιπούτεια παραγεμισμένη φούσκα, εύθραυστη και άδεια από σοφία είναι. Εκεί, έστω κι αργά, θα συγκριθεί με όσα θεωρούσε κατώτερα. Για πρώτη και τελευταία φορά θα συνειδητοποιήσει ότι 40 και βάλε χρόνια ήταν απλά μια κακομοίρα. Όσα καρπούζια και να έχει μαγέψει με το παραμύθι της θα καταλάβει με τη μία ότι το μαχαίρι το κρατούσε πάντα ο λαός.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στην αριστερά
ΚΑΒΑΦΗΣ

Κι αν δε μπορείς να κάνεις
τη ζωή σου όπως τη θέλεις
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον,
όσο μπορείς,
μην την εξευτελίζεις
μεσ' τη πολλή συνάφεια...
(του διεφθαρμένου κόσμου
της ντροπής)