Προσφατα
.

31.7.15

Εντοπίστε και σώστε ένα θύμα trafficking

Η παρατηρητικότητά σας ειδικά στα αεροδρόμια μπορεί να σώσει ανθρώπινες ψυχές
Το CNN δημοσίευσε έναν οδηγό για το πως να εντοπίσει κανείς τους σύγχρονους σκλάβους που μεταφέρονται αεροπορικώς από χώρα σε χώρα. 
Όπως εξηγεί το δίκτυο, μπορεί τους καλοκαιρινούς μήνες να συρρέει πλήθος τουριστών στα αεροδρόμια, όμως οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν κόμβους trafficking, μέρη που διευκολύνουν την μεταφορά ενηλίκων και ανηλίκων που εξαναγκάζονται σε απλήρωτη εργασία και παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών. 
Τα σημάδια: 
Ένας ταξιδιώτης που δεν είναι ντυμένος κατάλληλα για το ταξίδι 
Μπορεί να μην τους προσέξετε αμέσως, όμως πρόκειται για άτομα που δεν έχουν μαζί τους αποσκευές παρόλο που κάνουν μεγάλα ταξίδια. Μπορεί μάλιστα να είναι πιο φτωχικά ντυμένοι από τα άτομα με τα οποία ταξιδεύουν. 
Έχουν τατουάζ ένα barcode ή ένα που να γράφει «Daddy» (μπαμπάκας) 
Συχνά οι μαστροποί αποτυπώνουν τα ονόματά τους ή σύμβολα που υποδηλώνουν ιδιοκτησία στα θύματά τους, αναφέρει το CNN. 
Δεν γνωρίζουν το που βρίσκονται ή ποιος είναι ο προορισμός τους 
Πολλοί διακινητές ανθρώπων αποφεύγουν να δίνουν τέτοιου είδους πληροφορίες στα θύματά τους, έτσι ώστε εκείνα να βασίζονται σε εκείνους. 
Φαίνεται ότι λένε ψέμματα 
Πολλές φορές τα θύματα trafficking αναγκάζονται να δίνουν ψευδή στοιχεία, τα οποία τους έχουν δώσει οι διακινητές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο λόγος των θυμάτων φαίνεται αφύσικος και παρουσιάζουν όλα τα σημάδια εκείνων που ψεύδονται. 
Δεν κινούνται ελεύθερα 
Συνήθως τα θύματα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και δεν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στους χώρους του αεροδρομίου. 
Δεν επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο
Οι περισσότεροι διακινητές δίνουν οδηγίες στα άτομα που έχουν υπό την εποπτεία τους να μην έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τους άλλους ταξιδιώτες. Επίσης, τα θύματα είναι συνήθως φοβισμένα και κλεισμένα στον εαυτό τους. 
Παιδιά με εμφανή σημάδια κακοποίησης 
Τα παιδιά που είναι θύματα του sex trafficking είναι συχνά ντυμένα με ρούχα που δεν είναι της ηλικίας τους, φαίνονται υποσιτισμένα και πολλές φορές έχουν μελανιές και άλλα σημάδια κακοποίησης.

Μαριαλένα Περπιράκη 
Huffpost
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια