Προσφατα
.

23.7.15

Όλοι μαζί εναντίον του λαού

Ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έδωσε την Ελλάδα σε ξένους ηγεμόνες-Η πλειοψηφία παραδίδει την πατρίδα ως "πατριωτικό της καθήκον"

Μαρία Τσολακίδη
Το παραμύθι των ασαφειών και δήθεν διαπραγματεύσεων επί 6 μήνες της κυβέρνησης έσκασε σαν μπαλόνι μετά το χθεσινό πραξικόπημα των 230 βουλευτών της Ελλάδας που ψήφισαν με μεγάλη ευκολία το τρίτο Μνημόνιο το οποίο παρέχει στους δανειστές και την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Οι ομιλίες των προέδρων των φιλομνημονιακών κομμάτων ήταν και η απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την παραλαβή της εξουσίας είχε ως στόχο το τρίτο Μνημόνιο και την Συμφωνία, η οποία θα δίνει το ελεύθερο στους δανειστές να διοικούν την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες.

Μνημονιακή Δημοκρατία
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε κατά την ομίλια του μια μεγάλη αλήθεια για τις κυβερνήσεις της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής: "Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο, είναι αναγκαίες πολιτικές για να μείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε σε αυτή την τροχιά". Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχεται ότι ορθώς ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα σε μνημονιακό καθεστώς, ορθώς στήριξαν τα μνημόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ  και ορθώς όλοι οι φιλομνημονιακοί βουλευτές ψήφισαν την υποδούλωση της χώρας μόνο και μόνο για να έχουν τα συμφέροντα των Βρυξελλών την Ελλάδα ως παρατραπεζικό σύστημα όπου θα κερδίζουν από τα πανοτόκια, αλλά και από την δήμευση του εθνικού της πρωτογενούς πλούτου.
Όμως, ο κ. Μεϊμάρακης ξεμπρόστιασε το στημένο παιχνίδι των 6μήνων των δήθεν διαπραγματεύσεων του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι ακολούθησε την πορεία που χάραξε ο προκάτοχός του, κ. Σαμαράς. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα αν τελικά ο κ. Σαμαράς μετά από εντολή των Βρυξελλών εξήγγειλε τις εκλογές που έφεραν το αριστερό κόμμα να ηγείται όλου του φιλομνημονιακού τόξου έτσι ώστε να υπάρξει "δημοκρατική" πλειοψηφική σύμπνοια στην Ευρωπαϊκή Κατοχή: "Η ΝΔ συμφωνεί σε έναν εθνικό σκοπό για την Ελλάδα και την πατρίδα, για να μείνει στο ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί σε έναν εθνικό σκοπό. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε την πατρίδα. Σας καλώ να χτίσετε πάνω στην παρακαταθήκη της κυβέρνησης Σαμαρά". Δεν υπάρχει λόγος να στηρίξει πλέον την κυβέρνηση η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα φιλομνημονιακά κόμματα εφόσον μετά τις τελευταίες ψηφοφορίες και την επόμενη του Αυγούστου ουσιαστικά δεν υπάρχει Νομοθετική Εξουσία στην χώρα παρά μόνο ψηφισμένοι υπάλληλοι που θα ολοκληρώνουν τα μέτρα που ορίζουν οι δανειστές.

Κυβέρνηση Συνασπισμού Υποτελών
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ που ποτέ ουσιαστικά δεν σταμάτησε να κυβερνά την χώρα εφόσον η κυβέρνηση έχει υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πήγε την κατάσταση πιο πέρα από το Μνημόνιο καλώντας τον κ. Τσίπρα ότι τώρα που ξεκαθαρίστηκε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου είναι φιλομνημονιακή ήρθε η ώρα για κοινή δράση εναντίον όσων ακόμα θεωρούν ότι το μνημόνιο και η Συμφωνία είναι  μία κανονικότατη κατοχή."Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ". Ζήτησε για άλλη μια φορά την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα κι αυτό δεν γίνεται τυχαία. Τα δύο "κεντροαριστερά" φιλομνημονιακά κόμματα που θέλουν να συγκυβερνήσουν με την επόμενη κυβέρνηση του Φθινοπώρου είναι το ΠΟΤΑΜΙ, που ήδη δημοσκοπικά έχει την τρίτη θέση και του ΠΑΣΟΚ το οποίο με ένα 3% κατάφερε επί κυβερνήσεως Σαμαρά να αλώσει όσο μπορούσε μνημονιακά την Ελλάδα. Όσο μικρότερα ποσοστά πάρουν τα κόμματα τόσο πιο ισχυρή κυβέρνηση συνασπισμού που θα στηρίζει εις το διηνεκές τα μνημόνια, θα βγάλει...ο λαός!

Εξαρτημένοι Ανθέλλληνες
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μάλλον πρέπει μετά το τελευταίο ομόφωνο ΝΑΙ σε μνημόνιο και παράδοση εθνικής κυριαρχίας να αλλάξουν το όνομα  σε Εξαρτημένοι Ανθέλληνες. Κι αυτό γιατί μπορεί ο κ. Καμένος να έκανε ένα ακόμη φτηνιάρικο σόου πατριδολαγνείας, αλλά απευθυνόμενος στους μέχρι πρότινος εχθρούς του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναφώνησε στην  Βουλή: "Πάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα". Ανατριχιαστικό το ρήμα "Πάμε" που έφερε στο μυαλό ασυνείδητα το προεκλογικό σποτ Παπανδρέου το 2009 που μεταφράστηκε σε λίγους μήνες στο πρώτο Μνημόνιο και την 100ετή καταδίκη της Ελλάδας.

Ο Τσίπρας γουστάρει ηγεμόνες
Το ολοκληρωτικό όμως ξεβράκωμα του ρόλου του κ. Τσίπρα επί 6 μήνες διαπραγματεύσεων έγινε από τον ίδιο. 
Τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν, το τρίτο Μνημόνιο και η Συμφωνία που θα υπογραφεί είναι τα χειρότερα που έχει δει η Ελλάδα από την Ρωμαϊκή εισβολή. Οι ενορχηστρωμένοι από τους δανειστές χειρισμοί του κ. Τσίπρα με αποκορύφωμα την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με το οποίο πούλησε μέρος του 61% των πολιτών που ψήφισαν ΟΧΙ εξηγούνται στα λόγια του: "Όχι μόνο δε μετανιώνω για τη σκληρή μάχη, αλλά είμαι και υπερήφανος που τη δώσαμε για το δίκαιο του ελληνικού λαού. Που σηκώσαμε το ανάστημα της διεκδίκησης". Το δίκαιο του ελληνικού λαού ξεπουλήθηκε χθες με την εισβολή των Ευρωπαίων στο Δικονομικό Κώδικα που κάνει δικαστές και ενόρκους τις Τράπεζες και κατηγορούμενους τους Έλληνες που μέσω μνημονίων δεν μπόρεσαν να ξεχρεώσουν τα δάνεια των σπιτιών τους.
Ο κ. Τσίπρας που επί 5 χρόνια ήταν άκρως αντιμνημονιακός και γνωρίζοντας ως αντιπολιτεύομενος ότι η συνταγή των μνημόνιων έφεραν την πλήρη καταστροφή της χώρας και την ενίσχυση των τραπεζών ομολόγησε με αριστεροπατριωτικό ύφος τα εξής: "Είναι γνωστό ότι οι εναλλακτικές στις 12 Ιουλίου ήταν το σχέδιο Σόιμπλε και η συμβιβαστική έξοδος από το ευρώ και με δεδομένο την κατάρρευση των τραπεζών και σε θέση ηγεμονίας αυτόν που σε δανείζει και η άλλη επιλογή ήταν αυτή της άτακτης χρεοκοπίας. Δε νομίζω πως κανείς από εδώ μέσα μπορεί να πει ότι μία τέτοια επιλογή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή". 
Η θέση ηγεμονίας των δανειστών επί του ελληνικού λαού για τον κ. Τσίπρα είναι καλύτερη από ένα σενάριο εξόδου από την Ε.Ε που ποτέ η Ελλάδα δεν είχε το δικαίωμα να μάθει τι τελικά συνέπειες θα είχε. 

 Η κρίση το θεμέλιο του Ολοκληρωτισμού
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι ηγεμόνες της Ελλάδας και μαθαίνουμε τις αλήθειες. Ένας από αυτούς ο κ. Γιούνκερ ο οποίος σε μία εκ βαθέων συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt τόνισε:
"Πάντα γνώριζα πόσο πιο εύθραυστο από ποτέ είναι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όμως το πόσο εύθραυστο ακριβώς είναι, το αποκάλυψε η ελληνική κρίση. Επέστρεψαν οι παλιοί δαίμονες της εθνικιστικής δυσαρέσκειας". 
 Βούτυρο στο ψωμί των φεντεραλιστών η "κρίση στην Ελλάδα" για μια ενδυνάμωση της ηγεμονίας των Βρυξελλών στις εθνικές κυριαρχίες των κρατών από την στιγμή που "ταΐζουν" εθνικιστικά κόμματα ως το κακό αντίπαλο δέος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Με τις τελευταίες ψηφοφορίες στο ελληνικό κοινοβούλιο στρατόπεδα χωρίστηκαν για τους ηγεμόνες σε δύο: Στο ευρωπαϊκό και στο εθνικιστικό. 
Πουθενά στον δημοκρατικό χάρτη οι Έλληνες που δεν είναι τίποτε από τα δύο,  παρά μόνο τόσο αξιοπρεπείς ώστε να χωρέσουν στις ναζιστικές ταμπέλες "Μνημόνιο" ή "Εθνικισμός". 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια