Προσφατα
.

29.7.15

Όταν παραβιάζεται το άσυλο των αριστερών πισινών

[Η Δικαιοσύνη που αθώωσε τον κ.Αναστασιάδη για τα μέγιστα, καλείται να τον καταδικάσει για τα γελοία;]
του Αναγνώστη Λασκαράτου 

Ενώ ο ευσεβέστατος μαοϊκός βουλευτής Αργολίδας Κοδέλας αναβάλλει ολοένα την παραίτησή του, όπως είχαμε προβλέψει και ενώ ο κ.Βαρουφάκης αυτοδιαψεύδεται για πολλοστή φορά και αποκαλύπτεται, ενώ ο κ.Τσίπρας τηρεί σιγή τραππιστή μοναχού, ομιλεί η κα Δανάη Στράτου, απευθυνόμενη στην αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη (τον ρυθμό έκδοσης των αποφάσεων της οποία είχε επικρίνει το ΔΝΤ, παραβιάζοντας βάναυσα την εθνική μας ανεξαρτησία): «Στην Αίγινα, στις 8-7-2015 εν γνώσει τους εισήλθαν παράνομα και παρέμειναν παρά τη θέλησή μου στην εξοχική μου κατοικία, … Στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας και σε απόσταση ολίγων μέτρων από αυτήν βρίσκεται κολυμβητική δεξαμενή (σημ.Λασκ. χυδαϊστί πισίνα). …… 
Η συνεχιζόμενη επιμονή του πρώτου εγκαλούμενου να απαιτεί συνέντευξη από το σύζυγό μου, έχοντας παραβιάσει τον ιδιωτικό μας χώρο, ανάγκασε το σύζυγό μου να ζητήσει τηλεφωνικώς τη συνδρομή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των παράνομων εισβολέων… χρησιμοποίησε το κινητό του για να φωτογραφίσει εμένα και το σύζυγό μου, γεγονός που προκύπτει από τη δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών στο πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ …που συνοδεύουν το άρθρο του με τίτλο ΄΄ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΑ΄΄, που φιλοξενείται στις σελίδες 36-38. Από τις εν λόγω φωτογραφίες αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο εγκαλούμενος φωτογράφος βρισκόταν στο επίπεδο της πισίνας λίγα μόλις μέτρα μακριά μας ….». 

Για εμένα δεν υπάρχει αμφιβολία πως, περιγράφουσα η κα Στράτου, ομιλεί τη γλώσσα της αληθείας, αλλά έχω κάποιες μικροενστάσεις. 

Α). Η εφημερίδα, παρανομώντας ως προς το έλασσον, προστάτευε το μείζον, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον έναντι της συμπεριφοράς ενός μέχρι χτες υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αφού βύθισε τη χώρα μαζί με τον πρωθυπουργό του (που τον απέλυσε τελικά) μέσα στη δημιουργική ασάφεια, αντί να βρίσκεται στην κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής (εργασία για την οποία πληρώνεται από τους φορολογούμενους αδρότατα), προτίμησε την οικογενειακή πισίνα. Αναρωτιέμαι αν η αυστηρή σοσιαλίστρια προεδρεύουσα, διέταξε τη σχετική περικοπή μισθού για την απόλυτα αδικαιολόγητη απουσία, αφού ο στοργικός πατέρας, που προηγουμένως είχε προκαλέσει μια βιβλική οικονομική καταστροφή, μπορούσε να συναντήσει την κορούλα του και στο κλεινόν άστυ (πλην της πλατείας Εξαρχίων). 

Β). Η κυρία Στράτου ‘συνελήφθη’ από την εφημερίδα του «κομιστού» να χρησιμοποιεί ως «Φιλιππινέζα» τον αστυνομικό που την φρουρεί από τους τρομερούς κινδύνους που την απειλούν, λόγω της συζυγίας της με τον στυλίστα υπουργό. Είναι γεγονός πως αυτό συνηθίζεται ευρύτερα παρά τη Αριστερά (οικογένεια Τσίπρα εν Παξοίς κλπ), αλλά είναι ανάρμοστο, προσβλητικό για τον εργαζόμενο, αποδομητικό του αστυνομικού κύρους και το κυριότερο θέτει σε κίνδυνο την ίδια της ζωή της κυρίας τ.υπουργού, αφού αν ο φρουρός απασχολείται με άμισθες εργασίες οικιακής βοηθού, παραμελεί την ιερή του αποστολή της σωτηρίας μιας ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει. Προσέτι, μια απαγωγή ή δολοφονία της κας Δανάης θα μας στερούσε από τις ασαφείς υπηρεσίες του τεθλιμμένου συζύγου της. 

Γ). Ελπίζω ότι στην πολύκροτη δίκη, αν γίνει ποτέ και ζήσουμε για να την παρακολουθήσουμε, η έδρα θα λάβει υπ’όψιν της πως το τ.υπουργικό ζεύγος, δεν έχει και σε μεγάλη προτεραιότητα την ιδιωτικότητά του, αφού εξέθεσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη, εξ ιδίας πρωτοβουλίας, σκηνές της σοσιαλιστικής οικογενειακής του ευτυχίας εν μέσω γενικής χρεοκοπίας. Επίσης ελπίζω να συνεκτιμηθεί πως η παρά σκυρόδεμα πισινός (Στη βίλα της Αίγινας, που ακολουθεί δική της Γραμματική-Γιάνης κλπ-κλίνεται κατά το αλς-αλός) φωτογράφηση, εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, αποκαλύπτοντας τον άκρατο πατριωτισμό του βουλευτού, τον βαθύτατο πόνο του για τη συμφορά που είχε προκαλέσει και την αυστηρή προσήλωσή του στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα σε στιγμές εθνικά τραγικές. 
Παράλληλα ο κ.τ.υπουργός («Βουγιουκλάκη της πολιτικής» κατά τη σύντροφό του στο ΣΥΡΙΖΑ κα Αυλωνίτη), είχε κατ’επανάληψιν αποδείξει πως η δημοσιότητα-ακόμη και η αρνητική, το προσωπικό του στυλ, η ενασχόληση των άλλων με την ιδιόρρυθμη προσωπικότητά του, αποτελούν για αυτόν συνειδητό τρόπο ζωής. Επομένως η δική του τουλάχιστον ιδιωτικότητα δεν παραβιάστηκε και η διάσημη οικογένεια, αν δεν έπαθε ζημιά το γκαζόν, ο φράχτης ή τα πλακάκια και αν δεν λιποθύμησε ο κηπουρός, δεν έχει σοβαρό πρόβλημα με τη δημόσια έκθεση. Άλλωστε οι φωτογραφίες τίποτα μεμπτό δεν αποκάλυψαν σχετικά με τον ειρηνικό ιδιωτικό της βίο. Η αθέλητη δημοσιότητα που προέκυψε με παράνομη εισβολή είναι ένα θέμα, στο οποίο όμως υπερτερεί πάντα το γενικό συμφέρον. Ελπίζω λοιπόν ότι ο παπαράτσι θα πέσει στα μαλακά, λαμβανομένης υπ’όψιν και της υπηρεσίας που προσέφερε στο εθνικό συμφέρον και στο συμφέρον της Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας στην κοινή γνώμη την ηθική, πολιτική, δημοκρατική και πατριωτική ευθύνη ενός κορυφαίου πολιτικού της πρώτης φορά Αριστεράς. 

ΥΓ Πρόσφατη απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης (4.3.2015), η οποία δικαιώνει και την προγενέστερη, αγνώστου περιεχομένου, επίσκεψη (δεν εξεδόθη ανακοίνωσις προς τους κοινούς θνητούς) των κ.κ. Τσίπρα Παππά, Σκουρλέτη, στην φωλιά του κ.Θέμου:

«Δικαιοσύνη. «Καθάρισε» με βούλευμα για τα 5 εκατ. ευρώ …..Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου του οικονομικού έτους 2008 εντοπίστηκε ότι ο Θ. Αναστασιάδης είχε αποκρύψει 1,6 εκατομμύριο ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Ακολούθησε η ποινική δίωξη σε βάρος του, η οποία όμως ασκήθηκε πριν από την έκδοση απόφασης από φορολογικό δικαστήριο…..Ακολούθησε φορολογικός έλεγχος και πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το οποίο διαπίστωνε ότι ο εκδότης της εφημερίδας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του»


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια