Προσφατα
.

16.4.15

Η Μάχη των Σκουριών στην Αθήνα


Με αναμμένα τα αίματα φθάνουν στην Αθήνα 4,000 υπάλληλοι της El Dorando με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την ενδεχόμενη συζήτηση άρσης της αδείας της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της μακεδονικής γης. 

82 πούλμαν μισθώθηκαν για να μεταφέρουν τους υπαλλήλους οι οποίοι  στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Το αίτημά τους είναι να μιλήσουν απευθείας με τον πρωθυπουργό και να πάρουν την δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να μπει λουκέτο στην εταιρεία καναδικών συμφερόντων. Στην συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι την Βουλή όπου θα μείνουν, όπως λένε, μέχρι το βράδυ. 

"Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό" είπαν στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα που καλύπτουν την διαμαρτυρία τους με μεγάλη επιμέλεια το τελευταίο δίμηνο. 

Από την άλλη πλευρά,  η "Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Χαλκιδική" Αττικής διοργανώνει για τις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην καταστροφή της γης τους από τους Καναδούς εισβολείς-επενδυτές. Δεν μισθώθηκαν πούλμαν για να μεταφέρουν τους κατοίκους της Χαλκιδικής να κάνουν αντιδιαδήλωση τόσο για την επένδυση όσο και για την βία που δέχθηκαν από τους υπαλλήλους της El Dorando και τα ΜΑΤ στο Χοντρό Δέντρο πριν λίγες ημέρες.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη βάλει μεγάλη αστυνομική δύναμη να είναι σε επιφυλακή έτσι ώστε να μην συναντηθούν οι δύο πορείες. Η κυβέρνηση ελπίζει να μην γίνουν παρόμοια περιστατικά με αυτά που συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στην Χαλκιδική όταν υπάλληλοι της El Dorando με την προστασία των ασπίδων των ΜΑΤ έδιναν μάχη για το "χρυσό" μεροκάματό τους.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια