Προσφατα
.

8.3.15

Ετοιμάζουν τον στρατό του Δ' Ράιχ

Ο Γιούνκερ το είπε ξεκάθαρα ότι ήρθε η στιγμή να γίνει έναν ευρωπαϊκός στρατός για να αμυνθεί (;) καταρχάς στην Ρωσία

Γιάννης Λαζάρου
Τις προθέσεις της Ε.Ε για την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Στρατού καθόλου τυχαία ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν τις εξέφρασε στην γερμανική φυλλάδα  Die Welt am Sonntag. Για την κεφαλή της Κομισιόν μόνο η δημιουργία ενός στρατού θα μπορέσει να ενισχύσει την κοινή εξωτερική πολιτική της Ε.Ε και να ωφεληθεί από την δράση του.

Ως πρόσχημα για την ιδέα του ακραίου φεντεραλιστή Γιούνκερ είναι ότι κατ' αυτόν το τρόπο η Ρωσία θα φοβηθεί και δεν θα δρα ως κυρίαρχο κράτος απέναντι σε ανίσχυρα κράτη που συνορεύουν με αυτή.

Η Γερμανία πίσω από τον Ευρωστρατό
Για να φθάσει στο σημείο ο δημοκρατικά εκλεγμένος Γιούνκερ να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις καταλαβαίνει και ο πιο αδαής ότι η Ε.Ε σπεύδει να ομοσπονδιοποιηθεί το γρηγορότερο δυνατόν και μάλιστα υπό την ηγεσία της Γερμανίας. 

Πρώτοι από όλους δέχθηκαν με μεγάλο θαυμασμό την πρόταση Γιούνκερ για έναν Ευρωπαϊκό Στρατό, οι αξιωματούχοι Γερμανοί. Ο Hans-Peter Bartels του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας δήλωσε ότι "μέχρι σήμερα έχουμε δει τα πρότυπα της άμυνας της Ευρώπης. Εδώ πλέον χρειαζόμαστε μια ώθηση". Ο κύριος Bartels πήγε το πράγμα πολύ πιο πέρα από την πρόταση Γιούνκερ. Προτείνει ο Ευρωστρατός να μη μείνει στα πρότυπα  άμυνας.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση Γιούνκερ (λες και από μόνος του το σκέφτηκε)  και ότι θα πρέπει επιτέλους το όραμα του κοινού στρατού να γίνει πραγματικότητα.

Ποιανού όραμα ήταν ένας Ευρωστρατός πρέπει να διευκρινιστεί. Διότι αν τέτοιο όραμα έχει και η ελληνική κυβέρνηση τότε μάς βάζει σε ένα στρατικοποιημένο καθεστώς της Ε.Ε που θα υπερασπίζεται τα όποια σύνορα τα ισχυρά κράτη θέλουν, σπάζοντας δεσμούς πολιτικοοικονομικούς μεταξύ κρατών για το "κοινό καλό" των εταίρων. 

Ο ρόλος της Ελλάδας
Μία μέρα μετά από τις εκφοβιστικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά περί τζιχαντιστών και νεοναζιστών, ήρθε η δήλωση για το όραμα του Ευρωστρατού της Ε.Ε. Ο κύριος Κοτζιάς δεν έβαλε καθόλου τυχαία το θέμα των τζιχαντιστών που απειλούν τα σύνορα της Ελλάδας αν αυτή μείνει έξω από τα σχέδια "ανάπτυξης" της Ε.Ε και σήμερα έλαβε την απάντηση από τον Γιούνκερ αν και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Αν θέλουμε να έχουμε τα σύνορα μας σταθερά έναντι οποιουδήποτε εισβολέα, ως σύνορο της Ε.Ε,  θα μάς υπερασπιστεί ο Ευρωστρατός με επικεφαλής την Γερμανία. 

Ο κύριος Κοτζιάς όμως, απείλησε ότι η Ελλάδα αν αφεθεί από το τρένο ανάπτυξης της Ε.Ε, τότε εξτρεμιστικά στοιχεία θα ξεπηδήσουν στα σπλάχνα της και  νεοναζί θα φέρουν το χάος. Αν δεν το κατάλαβε ο κύριος Κοτζιάς, έδωσε το δικαίωμα στην Ε.Ε να επέμβει με τον φόβο τέτοιων "απειλών" μέσα στην ίδια την Ελλάδα με τον Ευρωστρατό της για να φυλάξει την περιουσία της και την ευρωπαϊκή "Δημοκρατία" από το επερχόμενο χάος που ξεστόμισε ο κύριος Κοτζιάς. 

Η σπουδαιότητα του "γεωπολιτικού συστήματος", που προτάσσει η κύριος Κοτζιάς όταν έρχονται τα δύσκολα με τα δανεικά που δεν μάς δίνει άνευ σκληρών όρων η Ε.Ε, φθάνει τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα. Να μάς απειλούν οι εταίροι ότι αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι σε ό,τι μάς ζητήσουν. 

Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχει χαθεί προ πολλού με τα τερτίπια των οικονομικών παζαριών. Η ανεξαρτησία της Ελλάδας θα χαθεί την ημέρα που για να πληρώνουμε μισθούς με δανεικά θα πρέπει να στέλνουμε Έλληνες να σφάζουν όσους η Ε.Ε θεωρεί ως εχθρούς της. Ο εχθρός της ΕΕ δεν είναι απαραίτητα και εχθρός της Ελλάδας, αλλά όταν ζητάς από τον μακελάρη λεφτά, τότε θα πρέπει να κάνεις τα αυτονόητα για να τα εισπράττεις πάντα με τόκο. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια