Προσφατα
.

4.3.15

Έπεσε μαχόμενος Τζιχαντιστές Ελληνικής καταγωγής ακτιβιστής


Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Έρικ Σκάρφιλντ από το Μπάρνσλεϊ, πρώην μέλος των Βασιλικών Πεζοναυτών (Royal Marines)
Το Foreign Office ανακοίνωσε ότι ήταν ενήμερο σχετικά με αναφορές για τον θάνατο ενός Βρετανού στη Συρία. 
Σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις, ο «Βρετανός εθελοντής μάρτυρας» σκοτώθηκε σε περιοχή δυτικά της πόλης του Καμισλί τη Δευτέρα. 
Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε από την οικογένεια του Σκάρφιλντ η άδεια για να ταφεί η σορός του στη Συρία με τις τιμές «ενός μάρτυρα». 
Ο Κωνσταντίνος Σκάρφιλντ ήταν στα «Λιοντάρια της Ροχάβα», μια μονάδα ξένων μαχητών στις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων. 

Βρετανός φιλοκούρδος ακτιβιστής δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την οικογένεια του θανόντος, κατόπιν αιτήματος των κουρδικών δυνάμεων. 
Ο φίλος του, Τζόρνταν Μέιτσον, Αμερικανός πρώην στρατιώτης που μάχεται επίσης στην περιοχή, αναφέρει στη Daily Mail ότι ο «Κώστας» ήταν ένας στρατιώτης-πρότυπο πειθαρχίας, που είχε γεννηθεί Έλληνας πολίτης και είχε υπηρετήσει τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και στους Royal Marines πριν καταφθάσει στην περιοχή. 
Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι υπάρχουν γύρω στους 100 Δυτικούς εθελοντές οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων.
Το Foreign Office ανακοίνωσε πως «καθώς δεν έχουμε καμιά διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες και οι επιλογές μας για να στηρίξουμε τους Βρετανούς πολίτες στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

bbc.com
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια