Προσφατα
.

14.3.15

Σύριζα: Κόμμα πολλών αφεντάδων

Από το παλάτι της  Ambrosseti  στη λίμνη Κόμο, ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι κορόιδεψε τους Έλληνες 
Κατερίνα Γκαράνη
Ο κύριος Βαρουφάκης από την λίμνη Κόμο που βρίσκεται για να συμμετάσχει στο λομπίστικο Ambrosseti Forum δήλωσε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου σε ιταλικά Μέσα, ότι η κυβέρνηση θα αναστείλει ή ακόμα και θα πάρει πίσω κάποιες από τις προεκλογικές της υποσχέσεις για να μείνουν ικανοποιημένοι οι εταίροι-δανειστές. 
Εν μέσω των διαπραγματεύσεων και μετά από τους δήθεν τσαμπουκάδες του υπουργού Οικονομικών, η κυβέρνηση κάνει ολοταχώς όπισθεν μη εφαρμόζοντας όσα υποσχέθηκε έτσι ώστε "να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη" μεταξύ αυτής και των κατοχικών δυνάμεων.

"Δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα σε όλους. Μάς παρουσίασαν έτσι αλλά εμείς δεν υποσχεθήκαμε ούτε ένα ευρώ σε όσους κερδίζουν πάνω από 700 ευρώ το μήνα. Υπάρχουν μόνο αυξήσεις στις μικρές συντάξεις και επιδόματα σε όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας". 
Ο κύριος Βαρουφάκης ξεχνά ότι το πρώτο προεκλογικό του μήνυμα αφορούσε τον κατώτατο μισθό που θα τον ξαναεπανέφερε στα 751 ευρώ, αλλά μετά από τις χθεσινές του δηλώσεις όσοι παίρνουν 700 ευρώ είναι πλούσιοι για έναν λιτό βίο. 
Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο κύριος Βαρουφάκης, αλλά άνοιξε πόλεμο με την μεσαία τάξη, για την οποία δεν έχει καμία εκτίμηση αφού αυτολεξεί είπε τα παρακάτω: "Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε στην μεσαία τάξη. Είτε βρίσκονται στην υψηλή, είτε στην χαμηλή πλευρά, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση". 

Κόμο-Κόμο ο καημός του
Προσκυνώντας τους δανειστές και μην έχοντας ίχνος αξιοπρέπειας και ίχνος τάσης για την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας ο κύριος Βαρουφάκης φιλώντας το πασούμι των Θεσμών δήλωσε: "Το να παραβιάζεις μονομερώς τους κανόνες είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πράξει". 
Για να μην φανεί ότι η ελληνική κυβέρνηση μόνο προσκυνά αλλά διεκδικεί συνέχισε λέγοντας: "Το να βοηθάς στο να εξελιχθούν οι κανόνες, είναι κάτι διαφορετικό". Γλείφοντας τον Ολλανδό επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και τον κύριο Σόιμπλε υπερασπίστηκε τις χώρες τους που ξεζουμίζουν μέσω τόκων δανείων τους Έλληνες λέγοντας ότι "υπάρχει άδικη κριτική ενάντια σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, ότι πλήρωσαν πολύ λίγα. Η δική μου κριτική είναι αντίθετη, θεωρώ ότι πλήρωσαν πάρα πολλά".

Ως χρόνια χτυπημένος από την μάστιγα του βλαχοέλληνα που μπήκε σε λαϊφσταλίστικα οικονομικά λόμπι τύπου Amrosseti, που έχουν ιδιόκτητα παλάτια για τα οικονομικά όργιά τους ανά τον κόσμο,  σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, ο κύριος Βαρουφάκης έδωσε την απίστευτη απάντηση: "Σίγουρα δεν περιμένετε από μένα να απαντήσω σε μια τέτοια αναιδή ερώτηση σε ένα τόσο υπέροχο μέρος". 


Οι παλιές αγάπες ξεκινούν στην Ambrosseti
Οι σχέσεις του Σύριζα με την λέσχη Ambrosseti είναι παλιές. Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο το οικονομικό λόμπι, που αποτελεί την εν λόγω λέσχη, είχε βάλει στους κόλπους της την πρώην αντιπολίτευση. Μάλιστα η προπαγανδιστική εφημερίδα του Σύριζα "Αυγή" είχε γράψει με πηχυαίους τίτλους την τότε συμμετοχή του κυρίου Τσίπρα στο φόρουμ πριν 6 μήνες. Σε εκείνη ακριβώς την σύναξη κεκλεισμένων των θυρών, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε το "Σύμφωνο Σταθερότητας" και την γραμμή που συμφέρει την Ε.Ε για κάνει τα οικονομικά της παιχνίδια έναντι αδύναμων κρατών- μελών. Ο κύριος Τσίπρας είχε δηλώσει τότε:"Οι πολιτικές λιτότητας φέρνουν πάνω από την Ευρώπη το φάντασμα του αντιευρωπαϊσμού". 




Για όσα υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας με τον ΟΟΣΑ αλλά και με τον Γιούνκερ τα τελευταία 24ωρα με δόλωμα τις μεταρρυθμίσεις και την καταπολέμηση της ανεργία μέσω επενδύσεων, για την λέσχη Ambrosseti ήταν από παλιά κάτι γνωστό και καθοδηγούμενο από το ισχυρό λόμπι των οικονομολόγων και πολιτικών που είναι μέλη της. Στην ολοκλήρωση του φόρουμ του Σεπτεμβρίου, η λέσχη Ambrosseti είχε βγάλει την εξής ανακοίνωση ως συμπέρασμα των "εργασιών" της: "Η οικονομική κρίση δημιούργησε αυξημένα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ και πλέον απαιτείται ισχυρή δράση από τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση, καθώς και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια