Προσφατα
.

21.2.15

Τα καλά παιδιά της κυρίας Βαλαβάνη

Τα καλά παιδιά που πλήρωσαν τους φόρους, θα πάρουν και μπόνους. Τα "κακά" παιδιά στον τοίχο για τις 100 δόσεις ή για κυρώσεις.
"Δεν πρέπει να νιώθουν βλάκες όσοι πλήρωσαν  τα χρέη τους στην εφορία", δήλωσε σε συνέντευξή της η κυρία Βαλαβάνη. Αντιθέτως, επειδή είχαν και πλήρωναν τα μνημονιακά χαράτσια των προηγούμενων κυβερνήσεων, η υπουργός δεσμεύτηκε να τους κάνει δώρο μπόνους ως συνεπείς φιλομνημονιακούς φορολογούμενους . " Όποιος πλήρωσε κανονικά το 2012, το 2013 και το 2014 θα έχει ένα μπόνους" διότι θα αισθάνονται αδικημένοι που οι μη έχοντες να πληρώσουν, θα αναγκαστούν για το καλό τους να μπουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων. 
Εμμένει η υπουργός να τηρεί κατά γράμμα το νόμο Σαμαρά ειδικά για τον φόρο του ΕΝΦΙΑ. Αν και ο λαός περίμενε το συγκεκριμένο χαράτσι να χαρακτηριστεί ως άκυρο, η υπουργός διευκρύνησε ότι στις 100 δόσεις δεν μπαίνουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2015. 
Επίσης, το παράδειγμα που έφερε η υπουργός για όσους χρωστάνε μικρά ποσά αλλά με προσαυξήσεις τοκισμένες με μνημονιακούς όρους είναι η απόδειξη ότι για άλλη μια φορά θα εξαντληθούμε από ένα φοροεισπρακτικό κράτος που δεν το ενδιαφέρει για το πού θα βρεις τα  χρήματα να πληρώσεις, τουλάχιστον το κεφάλαιο και όχι τις προσαυξήσεις: " Αν χρωστάς 3.000 ευρώ και έχεις κεφάλαιο 1.000 ευρώ σε συμφέρει να πληρώσεις καθώς κόβονται οι 2.000 ευρώ των προσαυξήσεων», τόνισε η υπουργός, θεωρώντας ότι ήταν δίκαιο που επί 5 χρόνια σου επιβαλλόταν φόροι ενώ τα εισοδήματά σου μειωνόταν σταδιακά μέχρι μηδενισμού τους. 
Ολοκληρώνοντας η υπουργός προειδοποίησε τα "κακά" παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν ότι η διάταξη για τις 100 δόσεις θα είναι η τελευταία "ευνοϊκή" ευκαιρία. "Τελευταία ευκαιρία και για τα νοικοκυριά -έστω και χαμηλών εισοδημάτων-που μπορούν μεν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αλλά αποφεύγουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα χάσουν οριστικά την ευκαιρία". 
Άγνωστο πώς η κυρία Βαλαβάνη γνωρίζει ότι τα νοικοκυριά έχουν και δεν πληρώνουν, εκτός κι αν βάζει τους φορο-οφειλέτες να διαλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν ενοίκιο ή δάνειο σπιτιού, ρεύμα, νερό, ασφάλεια, φαγητό ή να τους κυνηγήσει η νέα εφορία της "αριστεροπατριωτικής" κυβέρνησης ως αυτούς που δεν εκπληρώνουν το "πατριωτικό τους καθήκον".
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια