Προσφατα
.

5.11.21

Έκπληξη! Τα ζόμπι είναι ευγενικά

Τα ζόμπι αποδεικνύονται φιλικά, πολύ καλά στα επιτραπέζια παιχνίδια και ικανά να φτιάξουν καταπληκτικά μη αλκοολούχα κοκτέιλ. 
 
«Απλώς δεν μπορώ να τα επαινέσω αρκετά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κλεμ Ντιστάντ. «Τα ζόμπι είναι αισιόδοξα, προσπαθούν πάντα και ειλικρινά να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις και είναι πραγματικές ευφυΐες με τους υπολογιστές». 
 
Η αποκάλυψη των ζόμπι ξεκίνησε με τους νεκρούς να σκαρφαλώνουν από τους τάφους τους. «Το οποίο δεν ήταν τόσο κακό όσο πιστεύαμε ότι θα ήταν», είπε ο Distant. «Οι νεκροί είναι όλοι ευέλικτοι και υπάκουοι εργάτες και έχουν ενσωματωθεί αβίαστα στη σημερινή δυναμική, άκρως ανταγωνιστική αγορά», ιδιαίτερα στην πολιτική, η οποία λειτουργεί δέκα φορές πιο αποτελεσματικά με τους σαρκοφάγους πολιτικούς και τη βιομηχανία του θεάματος που, σύμφωνα με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, «παράγει τώρα μερικά από τα καλύτερα φανταστικά και αστυνομικά δράματα που έχω δει ποτέ». 
 
Οι κριτικοί έχουν παραπονεθεί ότι είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ ζόμπι και «πραγματικών». Τα ανώτερα στελέχη, οι ιδιοκτήτες δεύτερων κατοικιών, οι ιδιώτες οδοντίατροι, οι διάσημοι ακαδημαϊκοί, οι ηλικιωμένοι ροκ σταρ και οι κτηματομεσίτες είναι σχεδόν όλοι μέλη του στρατού των σκιών, αλλά με τα ζόμπι να είναι πολύ συχνά καλά μορφωμένα και αποδεδειγμένα άψογα, φαίνεται ότι ο καθένας θα μπορούσε να είναι απέθαντος. Η κυβέρνηση απάντησε εκδίδοντας έναν οδηγό εντοπισμού ο οποίος αναφέρει: 
- Παρά τη μεγάλη ποικιλία στην εμφάνιση και τη γνώμη των ζόμπι, η ατομικότητα στην συμπεριφορά είναι πολύ χαμηλή. 
- Έντονη μείωση της αισθητηριακής οξύτητας, του αυθορμητισμού, της ενσυναίσθησης 
- κατανόησης και της παράφορης γενναιοδωρίας. 
- Ικανότητα επικοινωνίας απλοποιημένη και χαμηλής λεπτότητας, ακόμη και μεταξύ των μορφωμένων. 
- Λατρεύουν τα παιδιά, αλλά τα δικά τους παιδιά είναι όλα άθλια και δυστυχισμένα. 
- Λειτουργούν καλά σε μια ομάδα, αλλά η οικειότητα και οι κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των μελών είναι αδύναμοι - η μόνη ευδιάκριτη αφοσίωση είναι σε όποιον τα ταΐζει. 
- Αν και τα ζόμπι είναι υπάκουα, αναίσθητα και ουσιαστικά άδεια, μπορεί να προκληθούν σε ψυχωτική οργή αν τους υπενθυμίσετε ότι είναι απέθαντα. Στην πραγματικότητα, η ίδια η παρουσία των ζωντανών τους ενοχλεί ή τους αναστατώνει, οπότε παρουσία τους να είστε πολύ προσεκτικοί. 
- Προσέξτε τα μάτια τους. Υπάρχει μια ποιότητα άκαμπτης ανελαστικότητας στο μάτι του ζόμπι. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο ηλικιωμένο ζόμπι, του οποίου οι ρυτίδες ζωής δεν προδίδουν τη χρήση περισσότερων από μια χούφτα συναισθημάτων. 
- Παρά το γεγονός ότι είναι απέθαντα, τα ζόμπι στην πραγματικότητα φοβούνται τον θάνατο, λατρεύουν αυτό που αποκαλούν «ζωή» - την απλή ύπαρξη - και θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. 
 
Ο οδηγός τελειώνει προειδοποιώντας τους ανθρώπους να είναι πολύ προσεκτικοί, αλλά να μην είναι καχύποπτοι. Η ικανότητα να εντοπίζεις τους νεκρούς εξαρτάται από το να είσαι ζωντανός, που σημαίνει να είσαι ανοιχτός και να εμπιστεύεσαι. Αυτή η ειλικρίνεια θα προσφέρει την ενστικτώδη αίσθηση του κινδύνου που χρειάζεται για να ξεχωρίσει ο άνθρωπος από το τέρας. 
 
Ντάρεν Άλεν 
Μετάφραση: Τρύφων Λιώτας 
 
 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια