Προσφατα
.

30.3.21

Kesha: Η μόνη γάτα στο νησί όπου απαγορεύονται τα ζώα

Το αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ είναι ένα εξαιρετικό μέρος, πλούσιο σε εκπληκτικά αξιοθέατα. Στα νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους, υπάρχει ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός του Barentsburg, ο οποίος φιλοξενεί τη μόνη γάτα στο Σβάλμπαρντ, την όμορφη κοκκινομάλλα Kesha. 
 
Γνωρίστε την Kesha, τη μόνη γάτα στο νησί όπου απαγορεύονται τα ζώα 
Στη δεκαετία του 1920, στην περιοχή του Barentsburg, γεννήθηκε το πρώτο χωριό εξόρυξης, του οποίου οι άνθρωποι έφτασαν από την ηπειρωτική χώρα και έφεραν μαζί τους όχι μόνο την ελάχιστη περιουσία τους, αλλά και τις γάτες τους. 
 
Οι γάτες βοήθησαν τους ανθρακωρύχους να πολεμήσουν τους αρουραίους, οι οποίοι έφτασαν επίσης στο αρχιπέλαγος μαζί με τους πρώτους αποίκους. Οι γατούλες σύντροφοι των ανθρακωρύχων άρχισαν να κυνηγούν όχι μόνο τρωκτικά, αλλά και αποδημητικά πτηνά, τα οποία φώλιαζαν στο έδαφος λόγω της έλλειψης δέντρων. 
 
Στη δεκαετία του 1990, η νορβηγική κυβέρνηση επέβαλε την απαγόρευση της διατήρησης και αναπαραγωγής αιλουροειδών στο αρχιπέλαγος για την προστασία της τοπικής οικολογικής ισορροπίας. Επιπλέον, σύμφωνα με ειδικούς, οι γάτες αποτελούν απειλή για την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου, καθώς μπορούν να μολυνθούν από λύσσα ή ελμίνθια από αρκτικές αλεπούδες, πολικούς λαγούς και άλλους ενδημικούς κατοίκους του αρχιπελάγους. 
 
Στο αρχιπέλαγος Spitsbergen, που φιλοξενεί Νορβηγούς και Ρώσους, δεν επιτρέπονται κατοικίδια. Ωστόσο, η Kesha η γάτα κατάφερε να ξεπεράσει την απαγόρευση: σύμφωνα με τα έγγραφά της, είναι ... μια πολική αλεπού. 
 
Περίπου 3.000 άνθρωποι ζουν στο νορβηγικό αρχιπέλαγος του Spitsbergen στον Αρκτικό Ωκεανό. Η θερμοκρασία εδώ το χειμώνα φτάνει στους -16 ° C και αυξάνεται το καλοκαίρι στους + 7 ° C. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Νορβηγοί. 
 
Οι Ρώσοι συγκεντρώνονται σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Barentsburg, όπου μπορούν να διεξάγουν ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες, λόγω της ειδικής κατάστασης του αρχιπελάγους. Εδώ, ανάμεσα στα μικρά σπίτια, την ξύλινη εκκλησία και τα μνημεία του Λένιν και του κομμουνισμού, κατοικεί η Kesha η γάτα. 
 
Αυτό δεν θα ήταν είδηση αν δεν ήταν το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται στο αρχιπέλαγος, με την εξαίρεση των πουλιών σε κλουβιά, τα κουνέλια, μικρά τρωκτικά και, με ειδική άδεια, τα σκυλιά. Πιστεύεται ότι οι γάτες θα μπορούσαν να διαταράξουν την οικολογική ισορροπία λόγω της λύσσας ή άλλων λοιμώξεων από πολικές αλεπούδες και λαγούς. 
 
Ποιος έφερε την Kesha στο αρχιπέλαγος και πώς δεν είναι γνωστός με βεβαιότητα. Ο κάτοικος Denis Yurison, σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή πύλη AltaPress, είπε ότι τη γάτα την έφερε κρυφά ένας Ρώσος τη δεκαετία του 2000, έχοντας την εγγράψει ως πολική αλεπού. 
 
Η Kesha περνά σχεδόν όλο τον χρόνο του έξω στο δρόμο, όπου τρέφεται από ντόπιους και τουρίστες. Οι ξένοι επισκέπτες του αρχιπελάγους τον αποκαλούν Ginger Arctic Fox. 
 
Σύμφωνα με την Όλγα Kostrova, που οργανώνει περιηγήσεις στο αρχιπέλαγος, η Kesha έχει μόνιμο ιδιοκτήτη. Αγαπά την ελευθερία. Της αρέσει να περπατάει, αλλά ζει σε ένα σπίτι με τον ιδιοκτήτη της. 
 
Το 2020, η Kesha έγινε 12 ετών, λέει η Yulia Litvinova, κάτοικος του Spitsbergen, αλλά παραμένει πολύ δραστήρια. «Δεν την έχω δει ποτέ να πολεμά με πολικές αλεπούδες. Όμως, όταν περπατάτε έξω με τα σκυλιά σας, είναι καλύτερο να την αποφύγετε! Η Kesha είναι γνωστό ότι επιτίθεται σε σκύλους ». 
 
Σήμερα, φημολογείται ότι η Kesha δεν είναι πλέον η μόνη γάτα στο αρχιπέλαγος. Τον Ιούλιο του 2020, οι τουρίστες φωτογράφισαν μια γάτα πολύ παρόμοια με την Kesha, αλλά με μια ελαφρώς διαφορετική απόχρωση γούνας. 
 
Η Yulia λέει ότι και αυτή έχει αρχίσει να παρατηρεί άλλες γάτες στο νησί, αλλά η Kesha εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής. Εξακολουθεί να είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα στο Barentsbur. 
 
Σύμφωνα με τον μύθο, αν χαϊδέψεις την Kesha και κάνεις μια ευχή, είναι βέβαιο ότι θα γίνει πραγματικότητα », λέει η Litvinova. 




pet-sitting.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια