Προσφατα
.

2.3.21

Σουηδία: Προειδοποίηση για τρίτο κύμα πανδημίας

Η Σουηδία φαίνεται πως οδεύει προς το τρίτο κύμα της πανδημίας Covid-19, προειδοποίησε σήμερα η σουηδική Αρχή Υγείας, την ώρα που ενισχύει στους περιορισμούς για τα καταστήματα, μεσούσης της πρόσφατης αύξησης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού και της ταχείας διασποράς των στελεχών του ιού, που θεωρούνται πιο μεταδοτικά. 
 
Από την Παρασκευή, η Σουηδία έχει καταγράψει 11.804 νέα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι σουηδικές αρχές, ένας αριθμός αυξημένος από τα 10.933 κρούσματα, που αναφέρθηκαν το ίδιο διάστημα, την περασμένη εβδομάδα. 
 
«Φαίνεται βεβαίως πως οδεύουμε προς το τρίτο κύμα», είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αρχίζουμε να βλέπουμε τις επιπτώσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Δεν καταγράφεται μια δραματική αύξηση, αλλά δεν πρόκειται για την αύξηση που είχαμε για κάποιο χρονικό διάστημα». 
 
Η σουηδική Αρχή Υγείας συνέστησε οι πελάτες στα καταστήματα να περιορίζονται στα 500 άτομα, ένα νέο μέτρο που προστίθεται στους κανονισμούς, οι οποίοι επιβλήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, όπως περιορισμοί στην έναρξη λειτουργίας των μπαρ, των καφετεριών και των εστιατορίων και αυστηρότεροι κανόνες για τη χρήση της μάσκας. 
 
Ο Τέγκνελ, ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής της Σουηδίας κατά της πανδημίας, επισήμανε, επίσης, ότι πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν πως το εμβόλιο της AstraZenenca είναι αποτελεσματικό για τους άνω των 65 ετών κι ότι η Σουηδία επιδιώκει να αλλάξει τις συστάσεις της να μην χορηγείται στους πιο ηλικιωμένους. 
 
«Το εμβόλιο της AstraZeneca απέκτησε μια άδικη, κακή φήμη», τόνισε. Αν και τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν, ο απολογισμός των νεκρών παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 56 νέους θανάτους, τον χαμηλότερο απολογισμό για το Σαββατοκύριακο από τις αρχές Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 12.882. 
 
 
 
in ΑΜΠΕ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια