Προσφατα
.

29.3.21

Εβαλαν χειροπέδες σε 5χρονο για κοπάνα

Νέο βίντεο με περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, και μάλιστα εις βάρος ενός πεντάχρονου παιδιού. Πλάνα από κάμερα δείχνουν δύο αστυνομικούς της πολιτείας του Μέριλαντ να βάζουν χειροπέδες και να απειλούν ένα 5χρονο αγόρι που φέρεται να είχε αφήσει το σχολείο χωρίς άδεια(!) 
 
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 2020 και το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από την αστυνομία της κομητείας Μοντγκόμερι. «Άκουσέ με. Πόσο χρονών είσαι;» ρωτά το αγόρι ένας εκ των δυο αστυνομικών. «Πέντε», απαντά το παιδί. «Πέντε; Νιώθεις ότι μπορείς να παίρνεις αποφάσεις μόνος σου;» ρωτά ο αστυνομικός. «Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις;» 
 
Το παιδί αναστατώνεται, και λίγο μετά και αρχίζει να κλαίει και να φωνάζει. Η αστυνομία οδηγεί το αγόρι στο πίσω μέρος του περιπολικού αυτοκινήτου και οι φωνές συνεχίζονται. «Καλύτερα να σταματήσεις», λένε οι αστυνομικοί στο αγόρι. Οι αστυνομικοί λένε επανειλημμένα στο παιδί ότι είναι «κακό» και πρέπει να ξυλοκοπηθεί. «Σε χτυπάει η μαμά σου; Σε χτυπάει η μαμά σου; Θα σε χτυπήσει σήμερα», ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς. 
 
Όταν το αγόρι δεν σταματά να κλαίει, ένας αστυνομικός φωνάζει μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπό του. Αργότερα, μετά την επανένωση του παιδιού με τη μητέρα του, ένας αστυνομικός βγάζει ένα ζευγάρι χειροπέδες και το τοποθετεί στους καρπούς του μικρού αγοριού. «Ξέρεις σε τι χρησιμεύουν; Αυτά είναι για άτομα που δεν θέλουν να ακούσουν και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν», λέει αστυνομικός στο αγόρι. 
 
Η μητέρα του αγοριού υπέβαλε αγωγή κατά της κομητείας του Μοντγκόμερι, των δημόσιων σχολείων του Μοντγκόμερι, και της αστυνομίας της κομητείας, ζητώντας αποζημίωση για ψυχολογικά τραύματα που προκλήθηκαν στο παιδί. Οι δυο αστυνομικοί παραμένουν προς το παρόν εν ενεργεία.


 in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια