Προσφατα
.

17.2.21

Eυθανασία σε κροκόδειλους για να βρουν ... ανθρώπους

Συναγερμό έχουν σημάνει οι κροκόδειλοι στο βόρειο Κουίσλαντ της Αυστραλίας με τις αρχές να θανατώνουν κροκόδειλους και να τους εξετάζουν για ανθρώπινα λείψανα μετά την εξαφάνιση ανθρώπων. 
 
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι αρχές υπέβαλαν σε ευθανασία έναν δεύτερο κροκόδειλο προκειμένου να διερευνήσουν εάν είχε κατασπαράξει ένα 69χρονο ψαρά η τύχη του οποίου αγνοείται τα τελευταία 24ωρα. 
 
Ο άντρας πήγε για ψάρεμα στις 15:00 την Πέμπτη και έπρεπε να επιστρέψει μέσα σε μια ώρα, αλλά έκτοτε αγνοείται. Οι αξιωματικοί βρήκαν το αναποδογυρισμένο σκάφος του περίπου 2.30 π.μ. την Παρασκευή με ζημιές που υποδηλώνουν επίθεση κροκοδείλου. 
 
Οι ερευνητές βρήκαν ανθρώπινα λείψανα στον κολπίσκο πριν βρουν τον πρώτο κροκόδειλο. Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. 
 
«Το ερπετό, μήκους περίπου 3 μέτρων, υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε ευθανασία από αξιωματικούς του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστημών κοντά στο νησί Χιντσιμπρουκ», όπως αναφέρει το δημοσίευμα. 
 
Το Σάββατο, οι αρχές εντόπισαν ανθρώπινα λείψανα σ’ έναν άλλον κροκόδειλο, μήκους 4 μέτρων, που αιχμαλώτισαν το Σάββατο στην περιοχή «Gayundah Creek», κοντά στο σημείο όπου ο άντρας εξαφανίστηκε. Εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν το δεύτερο ζώο περιέχει ανθρώπινα υπολείμματα είναι σε εξέλιξη, ανέφερε η αστυνομία τη Δευτέρα. 
 
«Είναι μια απόλυτη τραγωδία, τι συνέβη σε αυτόν τον άντρα και θα ήθελα να πω τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του – απολύτως φρικτό», είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Annastacia Palaszczuk.
 
Είναι η τρίτη επίθεση κροκοδείλου στο Κουίνσλαντ αυτόν τον μήνα με δύο κολυμβητές στο Cairns και το Weipa να έχουν επιβιώσει. Τα εμπλεκόμενα ζώα είτε σκοτώθηκαν είτε μετεγκαταστάθηκαν σε μια φάρμα κροκοδείλων.
 
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του κράτους, David Crisafulli, δήλωσε ότι κατανοεί τους κινδύνους των κροκοδείλων στις πλωτές οδούς του Κουίνσλαντ και τη σημασία των προγραμμάτων ευαισθητοποίησης. Ωστόσο, είπε ότι το τμήμα είχε καθυστερήσει στην απομάκρυνση των προβληματικών ζώων. 
 
Ο Palaszczuk είπε ότι το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης κροκοδείλων της κυβέρνησης ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχουν τα ζώα. «Οι ντόπιοι γνωρίζουν, αλλά νομίζω ότι αν υπάρχουν παρατηρήσεις, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η υπόλοιπη κοινότητα γνωρίζει πού βρίσκονται», είπε. 
 
 
Guardianbr

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια