Προσφατα
.

1.2.21

Πορτογαλία: Στέλνει ασθενείς με Covid-19 στην Αυστρία καθώς ασφυκτιούν οι ΜΕΘ

Ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της Πορτογαλίας πρόκειται να μεταφερθούν στην Αυστρία, καθώς η κατάσταση στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι τραγική εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα. 
 
Μόνο 7 διαθέσιμα κρεβάτια 
Σύμφωνα με το news.sky.com, χθες υπήρχαν μόνο 7 κρεβάτια διαθέσιμα σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο ηπειρωτικό τμήμα της Πορτογαλίας. 
 
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η χώρα του θα δεχθεί για νοσηλεία ασθενείς από μονάδες εντατικής θεραπείας της Πορτογαλίας. Εκπρόσωπός του πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ασθενών δεν είναι ακόμη σαφής και οι δύο χώρες βρίσκονται σε συζητήσεις γι΄αυτό το ζήτημα. συζητήσεις. 
 
«Ταχεία βοήθεια» 
Σε ανάρτησή του ανέφερε ότι απαιτείται «ταχεία, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, βοήθεια για να σωθούν ζωές, προσθέτοντας ότι η Αυστρία έχει ήδη δεχθεί ασθενείς με κοροναϊό από τη Γαλλία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο. 
 
 
Και γερμανική συνδρομή 
Στο μεταξύ, ο γερμανικός στρατός πρόκειται να στείλει ιατρικό προσωπικό στην Πορτογαλία, ύστερα από αίτημα της πορτογαλικής κυβέρνησης για βοήθεια. «Θα στηρίξουμε την Πορτογαλία με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες στις αρχές αυτής της εβδομάδας. 
 
Ο γερμανικός στρατός σχεδίαζε να στείλει 27 γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό στην Πορτογαλία, αρχικά για περίοδο τριών εβδομάδων, σταθερούς και κινητούς αναπνευστήρες καθώς και κρεβάτια για ασθενείς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 
 
Βαρύτατος απολογισμός 
Η Πορτογαλία, η οποία καταγράφει 12.179 θανάτους από κοροναϊό και 711.018 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει τον υψηλότερο επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων και θανάτων κατά κεφαλήν, σύμφωνα με στοιχεία.​ 
 
 
in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια