Προσφατα
.

7.2.21

Παραγγείλτε πίτσα, υιοθετήστε έναν... σκύλο

Η μεγαλύτερη πιτσαρία στη Βουδαπέστη δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της με κάθε παραγγελία να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο σκυλάκι, βάζοντας τη φωτογραφία του στο κουτί. 
 
Όπως εξηγεί ο ¨Έντρε Κοντολάνι, συντονιστής του United Emergency Animal Welfare System, «αυτή η πιτσαρία παραδίδει περίπου 2.500 πίτσες κάθε μέρα. Βάζουμε τις φωτογραφίες των κουταβιών στα κουτιά και έναν κωδικό QR, ο οποίος παραπέμπει στην ιστοσελίδα μας. 
 
Εκεί κάθε σκυλί έχει το προφίλ του με πολλές πληροφορίες γι' αυτό». Το εγχείρημα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της μεγαλύτερης αλυσίδας εστιατορίων πίτσας στην Βουδαπέστη με μια φιλοζωική οργάνωση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην ουγγρική πρωτεύουσα. 
 
Πρόκειται για μια εκστρατεία που συγκινεί τους πελάτες και μέχρι στιγμής δείχνει είναι και άκρως επιτυχημένη. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Βουδαπέστη είναι ιδιαίτερα οξύ και τα καταφύγια σκύλων της πόλης τονίζουν ότι δεν έχουν χώρους φιλοξενίας πλέον. Για τα πιο ηλικιωμένα ή για τα μαύρα αξιαγάπητα τετράποδα φαίνεται πως πρέπει να περιμένουν χρόνια μέχρι να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. 
 
Στο ζήτημα αναφέρθηκε πρόσφατα και ο δήμαρχος Γκέργκελι Καρατσόνι, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της υιοθεσίας. Ενθαρρυμένοι πάντως από την επιτυχία του εγχειρήματος, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης σχεδιάζουν να επεκτείνουν την εκστρατεία και στις αδέσποτες γάτες. 


euronews

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια