Προσφατα
.

11.2.21

8.000 απολύσεις στη Heineken

Η καραντίνα και ο κατ’ οίκον περιορισμός, που επιβλήθηκαν σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν άφησαν ανεπηρέαστες μεγάλες εταιρείες όπως είναι η διεθνής ζυθοποιία της Heineken. 
 
Αν και ορισμένοι ίσως να σκέπτονταν πως οι αυξήσεις σε αλκοολούχα ποτά και μπίρα και κρασί θα διογκώνονταν εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής στο σπίτι, το οποίο εν μέρει συνέβη, τελικώς στο σύνολο του κύκλου εργασιών αυτό δεν αποτυπώθηκε. Και ο λόγος είναι πως ταυτόχρονα με τον εγκλεισμό είχε μπει λουκέτο στην εστίαση, τα μπαρ και τις παμπ. 
 
Η δική τους κατανάλωση, λοιπόν, μειώθηκε δραστικά και αυτό υποχρεώνει τις εταιρείες του κλάδου, όπως, λόγου χάριν τη Ηeineken, να περικόψει δραστικά τις δαπάνες της με την κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας. Κατά τη διάρκεια του 2020 υπέστη μεγάλες οικονομικές ζημίες, εξ ου και αναγκάζεται να μειώσει κατά 10% το προσωπικό της και να εξοικονομήσει μέσα σε ορίζοντα διετίας περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. 
 
Όπως σχετικώς αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο του CNN, η Heineken θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της εταιρείας, η οποία θα κοστίσει περίπου 420 εκατ. ευρώ και θα μειώσει το κατά κεφαλήν κόστος του εργατικού δυναμικού κατά 20%. Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και ανέφερε πως το 2020 είχε ζημίες 204 εκατ. ευρώ, όταν το 2019 παρουσίασε κέρδη της τάξεως των 2,2 δισ. ευρώ. Εξαιτίας της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων στον κλάδο της εστίασης, η Heineken είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 16,7%.


 kathimerin

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια