Προσφατα
.

2.2.21

Γλίτωσε από την ισπανική γρίπη το 1918, και στα 103 της κάνει εμβόλιο

Μια γυναίκα ηλικίας 103 ετών, που επιβίωσε της ισπανικής γρίπης το 1918, ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ δίνοντας το παράδειγμα και στους πλέον δύσπιστους. 
 
Η Μπέρνις Χόουμαν από τη Νότια Ντακότα γεννήθηκε το 1917 και μερικούς μήνες αργότερα κόλλησε την ισπανική γρίπη, την πανδημία της εποχής που μεταδόθηκε στο ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού τότε. 
 
Η ζωή της τότε κινδύνευσε άμεσα, ο γιατρός είχε πει στη μητέρα της ότι δε θα έβγαζε τη νύχτα, όπως η χορήγηση… σπόρων κολοκύθας φέρεται να βοήθησε το τότε βρέφος να ανακάμψει και να φτάσει σήμερα, εν έτει 2021, να είναι η σεβάσμια κυρία των 103 ετών που έσπευσε να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19. 
 
«Αφού το κάνει εκείνη το εμβόλιο, γιατί να μην το κάνω κι εγώ;» δηλώνει στην κάμερα του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού ABC μια γειτόνισσα της κας Χόουμαν στο Όρεγκον, αφού η τελευταία πήγε με την υψηλών προδιαγραφών μάσκα προσώπου και έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου. 
 
 
Η πιο χαριτωμένη στιγμή ήταν όταν η νοσηλεύτρια εφάρμοσε το προβλεπόμενο ερωτηματολόγιο στην κα Χόουμαν, σχετικά με φάρμακα που λαμβάνει, παθήσεις που έχει, κλπ. 
 
Έφτασε και στην εξής ερώτηση: «Είσθε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος σύντομα;» Η απάντηση της γελαστής 103χρονης ήταν: «Α, αυτό είναι πολύ δύσκολο να το ξέρω»! ‘Όσο για το μυστικό της μακροζωίας της; «Ασκώ κάθε μέρα το μυαλό και το σώμα μου,» δηλώνει η κα Χόουμαν. 
 
 
 
kathimerini ABC News

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια