Προσφατα
.

4.1.21

Προς νέο πολύμηνο lockdown η Σκωτία

Σε νέο lockdown, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως την άνοιξη, αναμένεται να εισέλθει η Σκωτία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου για να εξεταστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και ζήτησε να συγκληθεί το κοινοβούλιο. 
 
Κατά τις πληροφορίες των Times, η επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολείων θα αναβληθεί πέραν της 18ης Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε την Κυριακή ότι ίσως χρειαστεί να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, καθώς τα κρούσματα του συνεχίζουν να αυξάνονται. 
 
Ωστόσο, ο Τζόνσον διαμορφώνει την πολιτική υγείας για την Αγγλία, ενώ οι κανονισμοί στη Σκωτία, στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ουαλία ορίζονται από τις τοπικές αρχές. Τα κρούσματα του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, κάτι που εν μέρει αποδίδεται σε μια νέα παραλλαγή του, που θεωρείται πιο μολυσματική. Η χώρα κατέγραψε 54.990 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 την Κυριακή, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 75.000 σε όλη την επικράτεια. 
 
 
kathimerin ΑΠΕ – ΜΠΕ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια