Προσφατα
.

7.1.21

Γιατρός διέγραψε χρέη καρκινοπαθών ασθενών του

Ο δρ Omar Atiq είχε ογκολογική κλινική επί 30 χρόνια. Οι ασθενείς του όμως αδυνατούσαν να τον πληρώσουν και τα χρέη έφτασαν στα 650 χιλ. δολάρια. Όταν εκείνος αποφάσισε να την κλείσει πριν από λίγο καιρό, τους χάρισε τα χρέη. 
 
Περίπου 200 άτομα, λοιπόν, ξεκινούν το 2021 χωρίς το βαρύ αυτό ιατρικό χρέος χάρη στην ανθρώπινη αυτή χειρονομία του ογκολόγου. Ο δρ Omar Atiq, έκλεισε την ογκολογική κλινική του στο Pine Bluff του Αρκάνσας, τον Μάρτιο μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Συνεργάστηκε με μια χρηματοοικονομική εταιρεία για αρκετούς μήνες μετά το κλείσιμο, σε μία προσπάθειά του να συλλέξει το ποσό για τις πληρωμές από τους πρώην ασθενείς του, αλλά σύντομα αποφάσισε ότι άλλη ήταν η λύση. 
 
«Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που απλώς δεν μπορούν να πληρώσουν», είπε στο Goodmornig America. «Έτσι, η γυναίκα μου και εγώ, ως οικογένεια, το σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να χαρίσουμε το χρέος τους. Είδαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και πράξαμε αναλόγως». Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, περίπου 200 από τους πρώην ασθενείς του Atiq έλαβαν ευχητήρια κάρτα που έγραφε: «Ελπίζω αυτή η κάρτα να σας βρει καλά στην υγεία σας. Η Κλινική Καρκίνου του Αρκάνσας ήταν υπερήφανη που σας εξυπηρέτησε ως ασθενείς. Παρόλο που διάφορες ασφάλειες υγείας πληρώνουν τους περισσότερους λογαριασμούς για την πλειοψηφία των ασθενών, ακόμη και οι εκπτώσεις ή οι διευκολύνσεις που κάνουν μπορεί να είναι επαχθείς. Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η Κλινική Καρκίνου του Αρκάνσας ολοκληρώνει τη δράση της μετά από 29 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην κοινότητα, αποφασίζοντας να παραιτηθεί από όλα τα οικονομικά χρέη, που της οφείλονται από τους ασθενείς της. Καλές γιορτές». 
 
Οι ασθενείς που έλαβαν την κάρτα είχαν ιατρικά χρέη από εκατοντάδες έως χιλιάδες δολάρια από τις θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με τον Atiq. 
 
Ποιος είναι ο γιατρός Atiq; 
 Ο Omar T. Atiq, M.D., είναι καθηγητής ιατρικής και ωτορινολαρυγγολογίας στο Κολέγιο Ιατρικής του UAMS. Είναι ο ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου Καρκίνου του Αρκάνσας στο Pine Bluff και είναι μέλος του American College of Physicians. Ο Δρ Atiq έλαβε το πτυχίο του στο Ιατρικό Κολλέγιο Khyber, στο Πανεπιστήμιο του Peshawar, στο Πακιστάν και υπήρξε επικεφαλής στο Νοσοκομείο Διοίκησης Βετεράνων Edward Hines Jr και στο Νοσοκομείο Foster G. McGaw του Πανεπιστημίου Loyola στο Σικάγο . 
 
Έκανε την υποτροφία του στην ιατρική ογκολογία και αιματολογία στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη και είναι πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο στην ιατρική ογκολογία, την αιματολογία και την εσωτερική ιατρική.​ 
 
 
 
in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια